Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tänään klo 19:00 tapahtuu tai on tapahtumatta, sen näkee sitten.

3 tykkäystä

Vauvat on kyllä hyviä. Compoundereita parhaimmillaan. Alku on rankkaa niinkuin kaikilla kasvuyhtiöillä, rahoituskierroksia pukkaa ennenkuin alkaa pyörimään tulorahoituksella. Perustajilla on orgaanisessa kasvuvaiheessa reilusti vastuuta, joten kannattaa harkita tarkkaan:D

Veden suhteen tosin voidaan ajatella tosin vauvat on enemmänkin jatkojalostajia kuin varsinaisesti itse perusraaka-ainetta:D

11 tykkäystä

Norskien Desert Control on mielenkiintoinen case, jossa nimensä mukaan viljelykelvoton maa yritetään muuntaa savipitoisella lisäaineilla pariksi vuodeksi (per käsittelykerta) viljelykelpoiseksi maaksi. Norjalaisten oma spinnova, myös osakehinnan näkökulmasta.

Ei sijoitussuositus, jos se jäi jollekin epäselväksi. Lisäys: ei liity siis suoraan veteen, mutta vähentää periaatteessa kastelutarvetta, kun kasteluvettä tarvitaan vähemmän maan sitoessa sitä paremmin.

5 tykkäystä

Keväällä ennakkoluvut taisi tulla klo 19:30.

Eipä tuolla ole väliä tuleeko luvut nyt vai marraskuussa, paitsi jos pelaa lyhyttä peliä Harvian kanssa. Jos ei tule ennakkolukuja tänään, niin voipahan tankata ensi viikolla edullisesti kun porukka painaa lappua laitaan pettyneenä :money_mouth_face:

7 tykkäystä

Ei se Harvian osinko ole 0,19€.

On hyvä muistaa, että Harvia maksaa osinkonsa kahdessa erässä, keväällä ja syksyllä.

2020 tilikauden osinko on 0,51€
Kevät 0,20€
Kevät 0,12€ (juhlaosinko)
Syksy 0,19€

Ei tämmöisen kasvuraketin kannata koko osinkoa maksaa kerralla, jos vuoden mittaan tuleekin sille rahalle muuta käyttöä esim. iso yritysosto tai massiivinen investointi.

Tämän vuoden yritysostot ja investoinnit on maksettu omasta pussista ja silti rahaa jää osinkoon samalla kun velkaantumisaste painuu alaspäin. Kyllä Harvialla paukkuja riittää, vaikka rahaa jaetaan välillä omistajillekin. :kissing_smiling_eyes:

26 tykkäystä

Vähän pitää vaihteeksi olla pahanilmanlintuna ja muistuttaa aikaistetusta kysynnästä, otantakin riittävän suuri tilastolliseen tarkasteluun.

“7 vuotta olen harkinnut saunan hankkimista ja kotoilu vuonna satuin tämän sitten hankkimaan itselleni”. Riittääkö näitä henkilöitä vielä vuonna 2023?

Riittääkö näitä henkilöitä vielä vuonna 2023?

Pitäisi rakentaa Lappi täyteen hienoja saunoja, ennen kuin aasialaiset ja eurooppalaiset ryntäävät sinne takaisin.

4 tykkäystä

Ranska on täynnä Pierrejä, jotka odottavat kuumeisesti saavansa Harvia Legendin villansa spa-osastoon. Juovatkohan punaviiniä lauteilla?

Kohta alkaa H-hetki lähestyä ennakkotietojen kanssa. Jos ei mitään kuulu, niin kurssi ottanee suunnan kaakkoon ensi maanantaina.

6 tykkäystä

Jokos se dippi markkinoilla onkaan ohi. Kuinkas meni dippiostot :sunglasses:

116 tykkäystä

Mukavampi katsella kun on pelkkiä tasalukuja salkku täynnä.

No niin, kattokaa nyt mitä te teitte mulle :laughing: Olen siirtänyt osakkeitani toiselle välittäjälle ja jostain syystä päädyin sitten ostamaan melkein tasalukuja :grin:

image

14 tykkäystä

35 ja 15…

No ok, kai ne 5 jaolliset sentään kelpaa… :grin:

9 tykkäystä

Helpottaako jos sanon että ne oli aiemmin tällä viikolla vielä 36 ja 14? :laughing: :laughing: :laughing:

10 tykkäystä

Hyvä hyvä :slight_smile: Itse en pysty omaa salkkuani katsomaan, jos kaikki määrät ei ole jaollisia 5 tai 10 ja mielellään myöskin 25 tai 50 jaollisia. Ehkä yksi syy siihen, miksi salkku ei pullistele Amazonia ja muita lappuja :grin:

Helpottaa! Tuollaista ajatellessa, ei olisi ehkä saanut nukuttua ensi yönä, kun olisi vain säälinyt sun salkkuparkaa epätasapainosta :smiley:

7 tykkäystä

Eipä tälle pakkomielteelle mitään mahda :smiley:

3 tykkäystä

Jännä tämä VXTR ja OCO:n suhde. Kun toinen nousee toinen laskee. Vaikeata näköjään päättää. No voihan tuota VXTR hieman myydä jos osti sieltä 0.7:sta

1 tykkäys

Joo noin tuo on mennyt.
Harvian osingot ollut ns. puupennejä.
Seuraava osingonmaksu sitten kun pystyvät täyden euron kilauttaa…

Eikä muuten tullut sitte posariakaan, hiukan tää nyt on nihkeitä :grinning:

Toki tuli ralli-matkalla Jyväskylään käytyä Harvian porteilla Muuramessa.
Komea Harvia valomainos loisti jo kauas Tampere-Jkl eli 9-tielle.

3 tykkäystä

Alkaako markkinoilla olla kuplan tuntua kun Salkkareissakin puhutaan osake- ja rahastosijoittamisesta? :thinking:

37 tykkäystä

Sitten kun temppareissa puhutaan sijoittamisesta niin on aika poistua.

41 tykkäystä

Itse pidin viimeisenä varoitusmerkkinä sitä, että Suvi Auvinen suuntasi osakemarkkinoille.

5 tykkäystä

Millainen juonikuvio osakemarkkinoihin liittyy?

Ps. Viimeksi katsoin Salkkareita intissä 15 vuotta sitten, oli jonkinlainen rituaali siellä. Muistaakseni silloin Ismo Laitela menetti koko omaisuutensa ruletissa ja joutui asunnottomaksi. ”Kaikki punaiselle, se on rakkauden väri.”

13 tykkäystä