Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Onhan tuo kotitalousomistajien määrän kehitys ihan surkea. 20 vuodessa nousua 15 prosenttia kaikkien aikojen kiimamarkkinan jälkeen

Pieni dippi niin puhutaan prosenteista

1 tykkäys

Analyytikon “normipäivä” kiitoksia tästä. Muutenkin hyvää sisältöä tullut tiktok/inden sivuille.

6 tykkäystä

Ihme vänkäämiseksi on mennyt jotkut ketjut. Raskasta luettavaa. Tulee mieleen Kauppalehden nokiaketju jota aikanaan seurasin.

4 tykkäystä

Mitkä ketjut? Samahan ne on kertoa niin saa käydä lukemassa jos haluaa.

3 tykkäystä

Olisiko tämä sellaista Kahvihuone-kamaa, kun tuolta toisaalta tämä ulosliputettiin…
Palailin osakemarkkinoille (15v tauon jälkeen) tyypilliseen tapaani jokseenkin väärään aikaan, eli parisen kk sitten. Vuokra-asuntoni myytyäni jäi taskuuni (liikaakin) ylimääräistä.
Olen nyt laitellut rahojani laajalla skaalalla ympäri ämpäri palloa. Jopa niihin “huumeisiin”. OST:lle tiensä on löytänyt “kotimaista” laatuosaamista. FOMO-junaan jätin kuitenkin suosiolla nousematta.

Tässä ajassa reilun satkun salkkuni on hyppinyt ylösalas, ei oikeastaan yhtään kahden päivän putkea ole ollut suuntaan eikä toiseenkaan. Paitsi eilen ja tänään. Jossei Siemens Energyn reilun 8% pudotus tänään ole romahtamista, niin mitä se on? Varsinkaan kun mitään uutisointiakaan ei ole silmiini osunut.

Jostain olen aikoinani lukenut, että osta ja pidä (ja tarv. lisää). Nyt pitäisi kai siihen ajatukseen alkaa totuttautua. Ehkä ne huumeetkin vielä kauppansa tekee.

1 tykkäys

Todella pitkän linjan markkinaskeptikko Hannu Angervuo on kääntynyt bulliksi. Viime talvena ainakin oli vielä bear.

10 tykkäystä

Kiitos päivän parhaista nauruista pörssirintamalla :rofl:

… Sanokaapa mestarit kokemuksen rinta-äänellä, että mistä indikaattoreista huomaamme olevamme oikeasti uuden romahduksen kyydissä?

Vai tuleeko alamäessä tunne suurmäen hyppyrin nokan koittaessa, että se olikin vain vähän reilumpi korjausliike?

Yha_musa_soi : kirjoituksiasi on erittäin mielenkiintoista seurata. Erityiskiitos siitä.

8 tykkäystä

Tulevaisuutta ei tiedä kukaan ja ennustaminen on ylipäätään pirun vaikeata, joten täyttä varmuutta asiasta ei saada ennen kuin vasta kun on liian myöhäistä. Kuitenkin mielestäni joka ikinen pehmeä mittari ja osa kovista mittareista sanoo että olemme nyt pörssisyklin viimeisessä vaiheessa ja Aidosti Isoa Romahdusta on lupa odottaa lähivuosien aikana.

Näin esimerkkinä: Vuosituotto-odotukset ovat nyt jossain 20% kohdilla, velkaa otetaan täysin surutta ilman huolen häivää ja E/P -tuotto on monilla keskinkertaisilla yhtiöillä painettu alle 5% -tason. Mielestäni pelkästään jo dipin osto on nyt harvinaisen hurjaa toimintaa ja dipin osto marginilla lähes mielipuolista.

Toisaalta ihminen on hyvä huijaamaan itseään ja jos haluaa uskoa ikuisen nousukauden jatkuvan, niin kyllä sille järkeenkäyvät selitykset aina keksii miksi nyt olisi toisin ja pörssi ei voi edes mennä vaakatasoa puhumattakaan laskusta! Niin on ollut aiemmissa kuplissa ja niin on aina oleva myös kaikissa tulevissa kuplissa :cowboy_hat_face:

36 tykkäystä

Kuppasurkeakoulussa opetettiin, että kun joku pienivaihtoisessa lapussa (Stokkassa) vivulla(?) mukana oleva varoittelee kuplasta, kupla on hyvin lähellä.

20 tykkäystä

Pienyhtiön jolla on vuoden lopussa satoja miljoonia kassassa on vaikea mennä nurin. Joku voisi sanoa että tämä on Sievi Capitalin ja Elisan tapainen käteisen korvike :smiley:

15 tykkäystä

Onko indereksen sisällä ollut derby tunnelma, koska sekä mansella että jymyllä inderes sponssit😉

17 tykkäystä

Sitä olen välillä pohtinut, miksi näistä ilmeisistä merkeistä huolimatta sekä inderes että red eye istuvat tukevasti salkkujensa päällä? :thinking:

Onko kuitenkin jopa laskussa parempi istua kyydissä kuin ryhtyä hakkaamaan paniikissa myyntinappia, mikäli itse yhtiötasolla ei ole tapahtunut mitään?

5 tykkäystä

Kerrotko mullekki ilmeiset merkit niin osaisin ennustaa

8 tykkäystä

Olisihan se hullua poistua markkinoilta juuri nyt on paljon ilmaista rahaa jaossa ja muutamassa kuukaudessa voi tehdä kolmen neljän normaalivuoden tuotot? Kyllä sen -60% romahduksen kestää helposti jos on ensin tehnyt vaikka +500% tuottoa :smiley: Jos sen sijaan jättää nyt tuotot tekemättä niin voi tulla itku silmään jos ja kun edessä on vuosien karhumarkkina. Tilanne on tällä hetkellä todella hankala ja nykyinen sijoitusympäristö hirmuisen vaarallinen, koska nyt tarjoillaan mahdollisuutta tehdä isoja tuottoja, mutta jossain kohtaa musiikki lakkaa soimasta ja sitten tullaan taas alas ja kovaa! Ensimmäinen dippi voidaan ostaa, mutta toisesta dipistä tulee jo margin call ja sitten onkin liian myöhäistä.

38 tykkäystä

Kannattaa lukea @musa_2 ja @Pohjolan_Eka @Verneri_Pulkkinen viestejä aiheesta.

Seppo Saario on avannut aihetta kirjassaan aika hyvin, mutta tuossa Googlella muutama @Warren_Fyffet esiin nostama pointti vuodelta 2014.

4 tykkäystä

En mä näe näissä mitään ilmeisiä merkkejä romahduksesta, pelkkiä arvailuja

10 tykkäystä

Pointti onkin että koska se leikki loppuu? Loppuuko se joka yhtiön kohdalla pidemmällä aikavälillä katsottuna? Onko lasku niin suuri, että sen takia kannattaa tehdä mitään?

Kuitenkin sekä red eye että inderes pyrkivät löytämään omasta näkökulmastaan halpoja osakkeita mallisalkkuihinsa. Lisäksi varsinkin red eye kotiuttaa tasaisesti voittojakin, mikäli jokin osake keulii liikaa.

2 tykkäystä

Onhan näitä indikaattoreita vaikka kuinka paljon jos niitä suostuu katsomaan.

image

Toki jokaisen indikaattorin voi tietysti kumota fiksuin argumentein, joten mielestäni ei ole kovinkaan hedelmällistä debatoida onko yksittäinen mittari hyvä vai huono. Tämän vuoksi kysyisin mielummin että olemmeko nyt syklin ala- vai yläpäässä? Ovatko osakkeet nyt historiallisen halpoja vai historiallisen kalliita? Mielestäni 10+ vuoden nousurallin ja taivaisiin kohonneiden arvostustasojen maailmassa olisi järkevää olla varuillaan ja pelätä jokaista rasahdusta. Karhu iskee silloin kun sitä vähiten odottaa :bear:

35 tykkäystä

Miettikääpä sitä efektiä jos esim. Inderes ymmärrettävistä syistä alkaa kotiuttamaan sinänsä satumaisia voittojaan esim. foorumin suosikkiosakkeista? Melkoinen miekka pään päällä. Tai sitten ei. En tiedä.

Ja PohjolanEka: arvaan, että meidät yllätetään enemmän ja vähemmän housut kintuissa, kun pilliin oikeasti vihelletään :sweat_smile: Ja jälkiviisastelun perusteella kirjoitetaan tulevaisuuden sijoittajille taas monen monta uutta “tunnista kupla-oikeasti”- opusta.

8 tykkäystä

On vaikka mitä käppyrää mutta missään ei lue että hei nyt tässä kohtaa se lähtee alaspäin. Voi olla huomenna, voi olla parin vuoden päästä.

15 tykkäystä