Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kommentoidaanpa tätäkin. En tiedä mitä lehden saaminen e-kirjalukupalveluun maksaa, mutta todennäköisesti korvaus vastaa sen verran montaa tilausta, että asia on ns. hoidossa.

3 tykkäystä

Noiden lehtien lukemista on rajoitettu seuraavasti: "Samaa lehteä voi lukea yhtä aikaa 1–6 käyttäjää. Lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdestä toiseen. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, kokeile hetken kuluttua uudestaan.

Voit lukea lehteä korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, jonka jälkeen järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos. Jos olet kirjautunut sisään, mutta et käytä palvelua viiteentoista minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut ulos."

Kiireiselle bisnesihmiselle tuo saattaa olla jo syy tilata oma lehti. Taloustaito-lehti tuolla on muuten jo luettavissa.

3 tykkäystä

Yleensä mainoksista tulee pääosa lehtien tuloista. Myös erilaisia lehdistötukia on olemassa. Kirjastokortilla “ilmaiseksi” diginä luettaessa lehti kärsii tilausmaksun vähenemisen vain siinä tapauksessa, että se aiheuttaa, että lukija peruuttaa tilauksensa tai ei tilaa/osta seuraavaa lehteä.
Näkyvyyden/levikin suureneminen näistä ilmaiseksi lukijoista kattaa menetetyt tilaustulot moninkertaisesti. Ajattelen mä.

1 tykkäys

Lapsista saa lapsilisiä. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Niitä voi myös opettaa tyhjentämään tiskikonetta, siivoamaan yms. ja kestävätkin yleensä pidempään kuin autot.

No, en minä nyt oikeasti ihmisiä muutenkaan laske mukaan noihin laskelmiin mutten tosiaan kyllä autojakaan. Onhan tuo firman auto kyllä tavallaan välillisesti mukana ja kai se firman laskennailliseen nettovarallisuuten lasketaan, koska roikkuuhan sen poistamaton hankintameno taseessa.

Sen aiheuttamat kulut ovat kaikesta huolimatta isot. Ja sen vaikutus kokonaisuuteen on kyllä joka tapauksessa niin pieni ettei sillä olisi merkitystä. Muutenkin tuo verotuksen nettovarallisuus ja ns. todellinen nettovarallisuus ovat kaksi eri asiaa, koska yhtiöiden verotuksen nettovarallisuus lasketaan ostohinnoista. Mutta eihän sijoitusvarallisuutta tai edes vaihto-omaisuutta ostohinnalla myydä vaan korkeammalla(yleensä). Joten todellisen nettovarallisuden lasken erikseen.

4 tykkäystä

Huomaan Harvia ketjussa 22 uutta viestiä päivän aikana (sunnuntai)
Minä: :open_mouth: Julkaisivatko sen posarin sittenkin ja vielä viikonloppuna :tada:
luen ketjun
→ Melkein 20 viestin verran jauhamista aiheesta inflaatio ja hinnat, jota varmasti on käsitelty jo useampaankin kertaa syksyn aikana + yksi tärkeä kysymys saadaanko Harvia-liveä.

30 tykkäystä

En oikein ymmärrä mitä tekemistä mulla on Bezoksen kanssa :smirk:

6 tykkäystä

Mikäs muuten tulee olemaan FANGMANin uusi kirjainyhdistelmä kun Facebook vaihtaa nimensä?
MANGMAN?
Toisaalta Googlekin jäänyt vanhalla nimellään kummittelemaan eli jos sen päivittäis samalla kertaa?

Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta ja Netflix.

MAMANA?
NAAMAM?
AMANMA?
…?

12 tykkäystä

Jack Daniels arvokkain alkoholibrändi. US$6.537 billion arvoinen. foorumilla aika vähän näistä yhtiöistä. ei näitä kyllä koskaan saa alehintaan, jopa koronadropissa oli liian kallis. finanssikriisissä hinnoiteltiin muistaakseni P/E 15 luokkaa. spekulatiivinen komponenttikin puuttuu, koska Brown perhe ei ole myyntiaikeissa.
Jack Daniel’s named most valuable spirit brand - The Spirits Business

6 tykkäystä

Voihan sen noinkin tiivistää. Inflaatiosta ja sen vaikutuksista puhuminen on ihan fiksua oli lopputulema mikä hyvänsä :heart:

Joka sekin on puolitoista viikkoa sitten vahvistettu vaikka voisi kuvitella että se live tulee nykyään autoomaattisesti Harvian kohdalla mikäli posarit eivät pilaa uutisarvoa. :smiley:
Inflaatio ja Harvian hinnoitteluvoima on uusi Kamuxin ketjun renkaanpotkinta ja kysely mikä on kamuxin kilpailuetu. :alien:

7 tykkäystä

Otetaan Nvidia pari pykälää jonon ohi, niin siitähän saadaan NAMNAM.

25 tykkäystä

NAMNAM on paljon parempi kuin MAMAA tai MAGMA.

5 tykkäystä

Miksiköhän tälläisiä lyhenteitä täytyy keksiä? Itselläkin oli OP:n salkussa HIMOSampo, mutta sekin häipyi kun Lifeline SPAC saapui.

Minun ehdotukseni on NAAMA, ettei kukaan unohda että Meta on oikeasti Naamakirja.

8 tykkäystä

Minkälainen rikos tapahtunut, kun saan nauttia harvian löylyistä, mutta salkusta ei löydy vieläkään harviaa?

6 tykkäystä


Pörssin aukeamiseen on 16 tuntia ja 24 minuuttia, virheitä voi vielä paikata. :harviaraketti:

18 tykkäystä

Siellä on hankittu koulutus esim. Aeropolelta 120k€ hintaan. Siitä sitten Finnairille perämieheksi grindaamaan short haulia 3000€/kk palkalla ja vuokra-asunto Helsingin kantakaupungista… Menee ”muutama” vuosi pelkän koulutuksen maksamiseen.
Palkka kyllä nousee kokemuksen myötä, mutta painottuu vahvasti uran jälkimmäiselle puolikkaalle. :flight_departure::flight_arrival:

6 tykkäystä

Aina kerkee hankkia :+1:

Itse taidan pelata tän Harviapelin nyt tällä kertaa silleen, että siirrän tätä kerrankin pitkään pitoon. Siitä syystä uskallan jopa tehdä niin, että lisää vasta osarin jälkeisistä dumppauksista🙂 Hintaa ostolle ristallipallo näyttää joko 46€ tahi 59€, vähän sumuisen näköistä.

14 tykkäystä

Lisäksi ehkä myös se että mistä saa haettua omat Harvia-hatut?

4 tykkäystä

Haaste asetettu

50 tykkäystä

Nykyjournalismin lukeminen on muuttunut tylsäksi kun lähes kaikissa talousjutuissa paasataan vastuullisuudesta. Tärkeä teema sinänsä, mutta tuntuu että juuri muusta ei nykyään kirjoiteta talousalan lehdissä

11 tykkäystä