Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tuota eikös @Astrix todennut tekevänsä tutkimuksen itse? Eli ei osta rahastoja, vaan poimii osakkeita ja tutkii ko. yritysten ESG raportteja ja tekee päätöksensä näiden pohjalta. Miten tuossa on mielipidevaikutuksen uhri?

Jos taas on sitä mieltä että koko ESG teema on suurta kusetusta (eikä pelkästään kritiikki näitä ESG rahastoja kohtaan), niin toki noinkin voi asiaa ajatella.

Itse katson kuitenkin hivenen toisella tapaa asiaa, eli että kyse on vielä tuloillaan olevasta asiasta joka on kehittymisvaiheessa vielä. Eli töitä on vielä tehtävä (paljon), jotta tavoitteet vastaisivat todellisuutta. Mutta pointti on että niitä töitä tehdään koko ajan kasvavassa määrin. Yritys (ja siihen sijoittava) joka jättää käynnissä olevan kehityksen huomioimatta, voi melko pian havaita että maailma ajoi ohi. Ei olisi ensimmäinen (eikä varmasti viimeinen) kerta historiassa kun näin käy.

8 tykkäystä


Jee :partying_face:

the-mask-award

60 tykkäystä


GT groupin tarjoamat kyydit taitaa olla jo takanapäin :grinning_face_with_smiling_eyes:

27 tykkäystä

Miksi eivät molemmat voi mennä alamäkeen tai molemmat ylämäkeen… onko tämä joko tai kysymys… toinen hyvä toinen huono. Toisessa funda,numerot,bisnes ja tulevaisuuden näkymät hyvät ja toisessa huonot. Vaiko molemmissa molempia.

Vaiko ei kummassakaan kumpaakaan. Ehkä positio toisessa ja toisessa ei. Vaiko ei sittenkään. Ekalla kryptisyyttä ennusteessa

7 tykkäystä

Varmaan jotain poikkeuksiakin löytyy mutta onhan noi raportit koristeltu kiiltävin korulausein. Esimerkiksi Applen rapsat ovat täynnä kuvia vihreästä metsästä ja vieressä selitetään miten teknologiaa kehitetään kovasti erilaisten kierrätysjakeiden hyödyntämiseen. Yllättäen samassa kohtaa ei mainita että puhelimien kunnostus ja uusiokäyttö olisi paljon ekologisempaa ja muutenkin vastuullisempaa, mutta se halutaan aktiivisesti kitkeä pois koska liikevoitto.

7 tykkäystä

En tiennyt että osakesijoittamisellakin voi “ansaita” halpaa/ilmaista viinaa. Mutta totta kai näin on.

Tätä ei pidä kertoa tuulipukukansalle, jos nyt jo kerran “kaikki” ovat markkinoilla, niin tuon tiedon leviämisen jäljeen markkinoilla ovat todellakin ihan kaikki. :slight_smile:

2 tykkäystä

tilanne vääristyy äärimmilleen. vakava shokki saattaa olla tulossa. epäjatkuvuuskohta. tuntuu, että EKP heittää öljyä liekkeihin sanoen sen olevan vettä.

5 tykkäystä

Juu, mutta eikös korulauseita löydy myös ihan perinteisistä vuosiraporteistakin? Tarkoitan siis tyyliin “näemme markkinoiden kasvavan 10x seuraavan viikon aikana” tms. Ja todellisuus on sitten jotain muuta. Eli raportteja ei tule niellä sellaisenaan vaan tehdä analyysejä jne.

Täysin totta, mutta silloin kun puhutaan ydinbisneksestä liikkumavaraa on paljon vähemmän. Ensinnäkin luvut on julkaistava ja toisekseen toimarin pää on pölkyllä jos todetaan että Pekka on selittänyt taas ihan omiaan. Pointtina siis se että vastuullisuuskirjoittelu on sellaista jossa on hyvinkin paljon taiteellista vapautta, ja saattaa olla mahdollista että yhtiörapsassa on musta maalattu surutta valkoiseksi. Intternettien syövereistä saattaa löytyä jotain tietoa mutta monesti ei. Vähänkään epäseksikkäämmän firman vastuullisuutta ei paljoa mediassa pohdita, eikä öljynporaajat käy valittamassa jokaisesta vaaratilanteesta somessa.

1 tykkäys

Tässä on WFP:lle valmis laskelma ruokatoimituksista. Saa käyttää mut ei ol pakko hei.

12 tykkäystä

Vaikuttaa hyvältä korkojen osalta. Mennään kohti normaalia.

2 tykkäystä

Onkos yhteisön jäseniä lähtemässä osakesäästäjien pikkujouluristeilylle 10.-11.12? Hieman mietinnässä että pitäisikö tuota lähteä.

9 tykkäystä

Millos inderes järjestää foorumilaisille oman risteilyn :sweat_smile::smile:

33 tykkäystä

Harkitsin jo vahvasti, kunnes näin hintalapun 207€ :sweat_smile:

13 tykkäystä

Tesla on tän markkinan Cisco. Kopioi niin muutaman vuoden päästä nähdään. Varma tieto

4 tykkäystä

Toinoi toi krypto-osio täällä on suorastaan räjähtänyt viikon sisään. Ennen tuli 1-2 viestiä päivässä, joskus ei lainkaan. Nyt ku oot tunnin pois niin monta viestiä lukematta. On kiihkeää ku kahvihuoneketjussa.

1 tykkäys

Kiihkeä on se markkinakin, varsinkin jos johonkin meemikolikkoon laittaa edes vähän rahaa …

Kyllä se vaan vetylobbaus on alkanut kun mainoslehden kannessa isosti. Hehe.

14 tykkäystä

En yleensä hirveästi pohdi yleisiä kurssitasoja ja arvostustasoja, mutta nyt tulee todella voimakkaat muistot vuosituhannen vaihteen teknokuplan ajoilta muutamien yhtiöiden ja sektoreiden kohdalla. Yhteistä sen ajan kanssa on se, että ollaan valmiita maksamaan huimista kasvunäkymistä ja ekstrapoloidaan voimakasta kasvua pitkälle tulevaisuuteen.

Teknokuplan kohdallahan surkuhupaisinta oli se, että monet ennusteet toteutuivat, markkinat vaan aliarvioivat kilpailun pahasti väärin. Ajateltiin, että senaikainen hintataso pitää pitkälle tulevaisuuteen, että ihmiset ovat valmiita maksamaan esim. datansiirrosta huimia summia. Eli kannattavuudet laskivat ja sitä kautta arvostustasotkin laskivat = kurssien voimakas lasku.

En osaa ennustaa, miten tässä käy mutta nyt on paljon samaa kuin silloin. Minulla ei ole kristallipalloa, joten tyydyn seuraamaan tätä eräänlaisena viihteenä ja pysyn erossa asioista, joita en ymmärrä.

21 tykkäystä

Lähden jos Keisari lähtee.

31 tykkäystä