Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Nyt kävi siellä kyllä vähän huono tuuri, koska asiaa intoutui tutkimaan varmaan vähälahjaisin ja hieman syyntakeetonkin apuri. Lopputuloskin oli harmillinen: ei osumaa tuolle tuotteelle vartin penkomisenkaan jälkeen.

1 tykkäys

Juu Musk ei varmaan helpoimpia pomoja.

Tesla has had an annualized turnover rate of 44% for executives who report to Musk during the past nine months

Annualized turnover among all Tesla executives, including those who do not report to Musk, was 27%

3 tykkäystä

@Antti_Luiro on ollut höpisemässä MTV:llä Woltista. :slight_smile:

Kannattaa katsoa, Luiro kertoi selkeästi olennaisimmat asiat ja toimittaja osasi kysyä hyviä kysymyksiä.

16 tykkäystä

@nalle tuus nyt selittämään.

1 tykkäys

Kokonaisomistusmäärä muuttumaton.

Ole hyvä selityksestä :smile:

T: Nalle

22 tykkäystä

Onko sinulla jo Inderes Premium-tilaus? :slight_smile:

Premium-tilaus antaa näkyvyyden huippulaadukkaisiin ja yksityiskohtaisiin yhtiöraportteihin, joiden arvo on mielestäni merkittävästi korkeampi kuin premium-tilauksen edullinen hinta. :slight_smile:

Ajattelen, että premium-tilaus on myös mukavaa sikäli, että se luo liikevaihtoa yhteisömme luojalle Inderesille. :slight_smile:

Mukavaa ja iloista päivää teille kaikille! On super-hienoa olla osa tätä inspiroivaa yhteisöä! Kiitos, kun olet mukana tässä hienossa yhteisössä! :slight_smile:

15 tykkäystä

Olipas hyvä ketju. Doctorow itselle tuttu (scifi)kirjallisuuden ja boingboing-blogisivuston puolelta, mutta twitteriä ei tule juuri seurattua ja tämä kulma mennyt ohi. Ei varsinaisesti uutta tietoa että alustatalouden firmat taas näätäilemässä, mutta antaapa kurjan perspektiivin Wolt-kauppoihin.

Itsellä tullut käytettyä Woltin palveluita ihan liikaa korona-aikana ja tätä voinut perustella itselleen sentään sillä, että kyseessä suomalainen firma joka tarjoaa matalalla kynnyksellä töitä monille, jotka eivät välttämättä muuten työllisty (+asun paikassa jossa ravintolavalikoima aika rajoittunut). Pitänee taas tarkistaa omia kulutustottumuksia ja pyrkiä painottamaan ruokaostoksia firmoihin missä selviää ilman tätä välikättä.

Kaverin puolesta kysyisin, että voiko Premium-jäsenen panna koppiin asiattomista viesteistä ja onko kopituksen ajassa ylärajaa?

1 tykkäys

Päätellen markkinan reaktiosta usko inflaatiopurskeen väliaikaisuuteen ei horju.

26 tykkäystä

on kyllä laimea reaktio. ainut mikä tappaa tämän vampyyrimarkkinan on jos Tesla viedään navetan taakse ja ammutaan päähän.

9 tykkäystä

Premium-Juurikki voi kertoa, että kyllä voi. Joskus nuorena, olisiko ollut viime keväänä, Juurikin huumori ärsytti niin paljon, että bannia tuli viikko tai pari. Poliittinen huumori ei muutenkaan ole täällä kovin toivottua, eikä kivaa, kun monella menee herkästi ihon alle. :smile:

12 tykkäystä

Hankala peli pelattavaksi tämä nykymarkkina. Inflaatio laukkaa joo mutta mitä vaihtoehdoksi osakkeille ja niistä saaduille rahoille jos päädyt myymään? Inflaatio syö ne pankkitililtä.

Olen miettinyt näitä vaihtoehtoja päivittäin vuodenajan ja en ole vieläkään löytänyt muuta vaihtoehtoa kun pitää rahat kiinni nousumarkkinassa.

Tässä edittinä vielä suoralainaus mandatumin sivuilta:
"

Miten kiihtyvä inflaatio kannattaa ottaa huomioon omassa salkussa

Sijoituskohteita, jotka tyypillisesti tarjoavat inflaatiosuojaa ovat mm:

  • Osakkeet. Tyypillisesti inflaation kiihtyminen ja talouskasvun kiihtyminen ja sitä kautta yritysten menestys ovat linkissä. Osakkeissa etenkin yhtiöt, joilla on hinnoitteluvoimaa (vahvan brändin kuluttajayhtiöt) tai yhtiöt, jotka hyötyvät raaka-aineiden hintojen noususta (raaka-aineiden tuottajat).
  • Raaka-aineet. Tyypillisesti talouskasvun kiihtyessä myös raaka-aineiden kysyntä kasvaa ja täten myös niiden hinnat nousevat.
  • Kulta. Kullan arvo yleensä ainakin pysyy ennallaan, ellei turvasatamakysynnän myötä jopa nouse.
  • Kiinteistöt. Tyypillisesti vuokrasopimuksissa on ehto vuokran tarkistamisesta esimerkiksi vuosittain inflaation mukaan, minkä ansioista kiinteistönomistajilla on lähtökohtaisesti ainakin jonkinlainen suoja kiihtyvältä inflaatiolta.
  • Inflaatiolinkatut valtionlainat, joissa käytännössä sijoittajan tuotto on sidoksissa siihen, mihin suuntaan inflaatio liikkuu.

Sijoituskohteita, jotka tyypillisesti kärsivät korkeasta inflaatiosta:

  • Käteinen
  • Korkosijoitukset , joiden kuponki on kiinteä

Yksittäisiin kohteisiin ei kuitenkaan kannata takertua liikaa, vaan inflaation huomioimisessa, kuten sijoittamisessa yleensäkin, on kuitenkin hyvä muistaa tarkastella tilannetta koko salkun ja oman sijoitusstrategian näkökulmasta.

Artikkeliin on haastateltu Mandatum Lifen seniorisalkunhoitajaa Topias Kukkasniemeä ."

11 tykkäystä

Kohta tulee joku zoomer hokemaan ”osta pitkoa” koska kaveritkin on ostanut.

4 tykkäystä

Kun täällä on mestareille joku lounge, niin saataisko me vähintään kerran bannatut joku perunakellari? :thinking:

8 tykkäystä

@Masse toimii hovimestarina Inden nollakerroksessa.

25 tykkäystä

Ja tarjoilut tulee kuin siinä elokuvassa missä väkeä on sadoissa kerroksissa. Ylhäältä lähtee liikkeelle herkkupöytä ja alimmassa kerroksessa tapellaan luista :smile:

10 tykkäystä

Oliko elokuvan nimi ”Kapitalismi” tai ”Kommunismi”? :thinking:

3 tykkäystä

Eikun tämä: El hoyo (2019) - IMDb

Vähän valtavirrasta poikkeava, mutta ihan hyvä.

4 tykkäystä

Inderes premium-etuihin voi tutustua seuraavan linkin kautta.

Keskustelufoorumi toimii ymmärtääkseni tasavertaisesti kaikille. :slight_smile:

6 tykkäystä

Siirrän tänne sun toiveesta @sijoittaja5

Olen käynyt taperingia, kiristämistä ja mahdollisia vaikutuksia pörssiin useissa viime viikkojen varteissa. Kannattaa katsoa. :wink:

Lisäys: tässä jaksossa erityisesti Nousumarkkinan vaihe: Salkkareissa puhutaan osakkeista

2 tykkäystä