Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Olen kritisoinut myös Oksaharjua. En ole tainnut kertaakaan kehua häntä. Pistoa en myönnä tuntevani, koska kritisointeihin on ollut paljon aihetta sekavien kommenttien jälkeen.

Kuuntelin eilen tuon jakson ja tykkäsin kovasti. Tämä oli ensimmäinen podi, jonka kuuntelin Oksaharjulta. Tämän perusteella Oksaharju vaikuttaa todella fiksulta kaverilta. Kuuntelen jo seuraavaa podia (Pörssipäivä), jossa on myös Jarkko Aho vieraana. Podit sopivat näköjään huomattavasti paremmin Oksaharjulle kuin jotkut klikkiotsikkomaiset nettijutut koronakuopasta tai Harviasta. Jälkimmäiset sivuutan tästä lähtien kokonaan ja kuuntelen sitten podin kautta jos kaverilla on jotain sanottavaa.

Käsitys miehestä muuttui siis ihan täysin. Ei voi muuta sanoo ku hattua nostaa!

43 tykkäystä

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! :lion:


Ensimmäisestä luukusta astuu Foorumin leijona, eli tietysti Verneri. Vernerissä arvostan sitä, että hän tuntuu seuraavan monipuolisesti kaikenlaisia sijoitusjuttuja sekä avarakatseisesti että myös terveellä kritiikillä katsoo “kaikkea”. Ei ääripäiden mies, vaan monipuolinen mukava sijoitusmaailman messias, jolla on maalaisjärkeä ja aitoa karismaattista sivistystä. Mutta onhan tämä Foorumikin vähän kuin Verneri, eli yleisesti ottaen avarakatseinen, informatiivinen, monipuolinen ja tervejärkinen, jos suhteuttaa varsinkin siihen, miten iso keskustelupalsta tämä on, jossa lähes kaikki ovat anonyymeja.

Täällä Foorumissakin on kehitettävää, eli kehitytään yhdessä yhteisönä jatkuvasti, kuunnellaan toisia ja otetaan aiheellisista palautteista oppia - kiitos kaikille foorumilaisille ja hyvää joulukuun ekaa päivää! :slight_smile:

60 tykkäystä

Ehkä sitä linjaakin on hieman pehmennetty/selvennetty kelle puhutaan. Ei miljonäärin kannata toimia samoin kuin piensijoittajan. Eikä Paasi ja Oksaharju olleet muutenkaan kovin kaukana toisistaan enää. Itsehän tilasin juuri Oksaharjun kuuden paketin kirjasarjan nordnetistä, kun kaipasin lisää luettavaa.

7 tykkäystä

Vanha arvoboomeri opettaa kasvuzoomerille sijoittamista. ”Sisälläni käy taistelu”, hän sanoi zoomerille. ”Se on hirmuinen taistelu ja se on kahden analyytikon välillä. Yhdellä on Myy-suositus. Hän on kokemus, riskienhallinta ja nöyryys.”

Hän jatkoi, ”Toisella on Osta-suositus. Hän on rohkeus, optimismi ja voittaminen. Sama taistelu käydään sinun sisälläsi ja jokaisen muunkin sijoittajan sisällä”

Zoomeri ajatteli asiaa puolitoista sekuntia ja kysyi boomerilta, ”Kumpi analyytikko voittaa?”

Vanha boomeri vastasi, ”Se kenen analyysejä luet”

image

Lukekaa analyysiä ja tehkää hyviä osakepoimintoja :sunglasses:

103 tykkäystä

Mukavaa lomaa @Telemaster! :beer: Koita ettiä tuolta kiuas! Jos löydät saat troijasta kebabit! :sunglasses::call_me_hand:

4 tykkäystä

Nyt on pikanäppäimet tärkeille linkeille ja keskustelufoorumille käytössä. Taustalla jääkarhu muistuttaa kylmästä vuodenajasta. Mukavaa päivää kaikille! :slight_smile:

25 tykkäystä

Huomenta ja tänään on joulukuun toinen päivä! :slight_smile:

Nämä kaksi Instagramin storyssa olevaa Inderesin tyyppiä ovat iloisia ja ystävällisiä, mutta Inderesin Foorumi on myös ystävällinen. Eipä tule mieleen mitään muuta netin keskustelupalstaa, joka olisi näin kohtelias ja ystävällinen - pidetään siitä kiinni. Eikä siinä mitään menetä, jos on tai yrittää olla edes ystävällinen, siinä on vain voitettavaa. Eilen mulla oli punainen päivä pörssissä, kun taas omxhgi oli selvästi yli 2 prosenttia plussalla, mutta Merja Mähkän “story” piristi mukavasti - iloisuus ja hyväntuulisuus tarttuu. :slight_smile:

P.S. Käykää lukemassa tämä artikkeli ja laittamssa peukkua sille, vastuulliset nuoret puhuvat vastuullisuudesta monin eri tavoin.

P.P.S. Kiitos @JuhaS , olen päätynyt kovaan joukkoon. :sunglasses:
image

34 tykkäystä

Heippa, minulla jäi Klövernin osakkeet hengailemaan Nordean AOT:lle.
Nordea ei osannut tehdä niille mitään, pitääkö ottaa yhteyttä ko firmaan vai miten saan uudet osakkeet tai rahat?

Paljon onnea!! @SijoitusSeppo! :champagne::beers:

11 tykkäystä

Yleensä en ymmärrä kun jotkut näitä suuria romahduksia toivoo, mutta nyt liityin vahvasti rommaajien jengiin.

ts. Sain myytyä yli 50% yksityisten yritysten omistuksistani (hyvään hintaan?) ja nyt olisi käteistä 1,5x verrattuna kaikkiin nykyisiin pörssiomistuksiin.
Nyt sellainen -50% monttu ja kiitän ja kumarran kun saan kaiken sijoitettua.

Muuten en kyllä juuri nyt uskalla laittaa yhtään mihinkään :frowning:
Itselle on aina ollut henkisesti todella vaikea pitää käteiskassaa. Mitä näille masseille pitäisi tehdä :thinking:

14 tykkäystä

Tännekö niitä toivomuksia sai laittaa? Itselläni reilu 20% käteisenä ja en toivo mitään romahduksia, vaan tasaista nousua. Ei sen nousun tarvitse olla mitään raketointia, vaan jos jotain saa toivoa, niin 10% per vuosi.

PS. En ole kirjoittanut joulupukille, joten toivon että hänkin on Inderesin foorumilainen.

16 tykkäystä

Ei kai täällä mitään suoria sijoitusneuvoja voi antaa, mutta ideoita toki. Enemmän pohdin yleisellä tasolla…

Odotin toki heti kommentteja, kuten
“Osta Porsche”
“Sex, drugs and rock’n’roll”
“Patjan sisälle”
“Harvian kiuas” (nyt on IKI-kiuas)
“Kokovartalotatuointi?!?!” - Never forget

jne

6 tykkäystä

Riippuu mistä romahdus johtuu. Jos pörssi romahtaa arvostuskertoimien kautta niin sehän on pelkkää posia, pääsee ostamaan samaa tulosta halvemmalla.

Jos on sijoitushorisontti vaikka 20 vuotta niin sietää toivoa kertoimien mädäntymistä ainakin seuraavaksi 10 vuodeksi.

3 tykkäystä

Sen käteisen kanssa istuminen haastavaa onkin, etenkin kun ympärillä kaikki spekulatiivinen nousee.

Kun kaikki indikaattorit huutaa punaisella että nyt on huono hetki ostaa, niin kannattaako isosti riskeerata. Tämä kamppailu oman strategian, siinä pitäytymisen ja sivusta katsoen kun styroksi nousee pintaan on vaikeaa. Auttaa huomattavasti kun lukee vähemmän foorumia.

Loppukesästä lähtien olen valmistautunut karhumarkkinaan. Niin henkisesti kuin salkun positioitumisella.

10 tykkäystä

Täytyy aamulla katsoa tarkkaan onko ostohousut vai fomo-housut jalassa kun pörssiin suuntaa :nerd_face:

Kieltämättä tuntuu että tekee jotain väärin, kun on 70% käteisellä. Mutta edelleen näppituntuma sanoo että ehkä parempi seurailla tilannetta toistaiseksi.

Olit oikeassa, internet never forgets! Mutta ne nyt on juotu jo :sweat_smile:

Onko täällä joku suunnitellut pelaavansa SAABilla hävittäjähankintapeliä? Vuoden loppuun kun pitäisi tulla ilmoitus HX lopputuloksesta, ja ainakaan omaan silmään tää ei SAABin kurssissa näy… Spekuloin siis että mikäli Gripenia ei valita niin ehkä pieni downside, mutta jos valitaan niin voisko olla hyvää upsidea?

Edit. Näkemyksiä siis haen jos jollakin olisi. On tullut nuo parit vuosiraportit luettua, samoin kun tämän vuoden Q1-3 raportit ja mielestäni siellä on nykytekemisessä jo selkänojaa

Edit2. ja jos firmasta on kiinnostuneita keskustelijoita niin voin toki tekasta SAAB ketjunkin…

2 tykkäystä

F-35 on tainnut olla suurin suosikki, mutta tiedä sitten…Kanadassa näin:

SAAB: CANADA CHOOSES BETWEEN F-35 AND GRIPEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) The defense company Saab’s fighter aircraft Gripen and the American defense company Lockheed Martin’s F-35 are the two remaining finalists that the Canadian government is considering as an alternative in its fighter procurement. It reports the Canadian newspaper Ottawa Citizen. As a result, Boeing is no longer in the fighter procurement process, as was reported in the media last week.

3 tykkäystä

Juu en lähtisi lyömään voittajavetoa mikä valitaan, lähinnä spekuloin nimen omaan sillä että jos saab valitaan niin tulisiko siitä hunajaa salkunpohjalle. Nämä muut on sen verran kookkaita lafkoja että suomen F35 tilaus ei paljon lockheedia heilauta :slight_smile:

Edit. Sanottakoon vielä että koitin käydä avanzan foorumilta kattelemassa kans että oisko ruotsalaiset laskeskellut jotakin syvällisempää, mutta sielläkin oli vaan hävittäjä valinnan spekulaatioita eikä varsinaisesti sen vaikutusta itse yhtiöön.

2 tykkäystä

Kyllä, mutta se sitten jäi, kun en saanut tolkkua siitä, miten optioita ostetaan. Nyt pari päivää taas miettinyt, että voisihan sitä myydä samantien nuo sopuli-Evot pois ja ostaa kruunuilla Saabia ihan oikeina osakkeinakin. Maanantaina olisi ollut hyvä alennus, mutta kun ei taaskaan ehtinyt keskittyä asiaan.

1 tykkäys