Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Sori, mutta pakko. Tulis vaan ees hetkeksi P/E 3 :joy:

Ei vaan tottahan tuo anomaliapuhe on, ja siitähän shippingissäkin on kyse. Nyt varmaan pihisee isoimmat ilmat lähes kokovartalokuplan mitoissa olevasta tilanteesta, mutta ensi vuonna uudet anomaliat sitten?
Iso osahan tuosta uudesta rahavirrasta tietysti vain katoaa sitä ennen, mutta kai sitä jää jonkin verran systeemiin pyörimäänkin…

4 tykkäystä

Jännää että sisäpiiriostoja joutuu työläästi kaivelemaan eikä anneta heti tyyliin pörssitiedotetta pienimmistäkin ostoista kuten Suomessa. Luulisi että yhtiö haluaisi markkinoiden tietävän sisäpiirin ostelevan näillä hinnoilla :thinking:. Vai onko perinteinen “älkää kiinnittäkö meidän osteluihin huomiota vaan painakaa kurssia vielä hieman alas niin saadaan tankattua lisää halvalla” :smiley:

10 tykkäystä

Miten ymmärsin niin nämä henkilöt eivät kuulu viralliseen sisäpiirirekisteriin joten heidän kauppojaan ei yritys kommunikoi. Ruotsalaiset aktiivit ovat näitä kaivaneet sitten eri lähteistä. Kun myös keskiporras ostaa niin onko se hyvä vai huono merkki, aika näyttää… :wink:

5 tykkäystä

Alkaiskoha sielt pikkuhiljaa joulupukkirallia jota boostaa viel fomot, tai sitten ei…

13 tykkäystä

Tottakai se kuormitus pitää asettaa oikealle tasolle lähtötasoon nähden ja kehoa pitää kuunnella mutta ihmisillä on tapana luovuttaa liian aikaisin. Syy on monesti viitsimisestä, ei jaksamisesta.

Itselläni on taustaa ultramatkoista niin suorittajana kuin valmentajanakin ja voin kokemuksesta sanoa, että ne ekojen treenien “ei millään pysty”-tyypit tulevat kiittelemään jälkikäteen siitä esiin kaivetusta fyysisestä tai henkisestä kapasiteetista joita he eivät edes tienneet itsestään löytyvän. Ihminen ei tiedä rajojaan ellei niitä välillä vähän siirtele ja kokeile.

9 tykkäystä

Jaahas, ei ole edes viimeinen merkkauspäivä ja Osto/myyntiketjun perusteella varmaan pelkästään Inderesiläiset ovat jo ylimerkinneet Kempowerin :rofl:. Eli varmaan taas 150e edestä kaikille (tasapuolisesti)

Ja lisäksi laitan tämän tännekin:

2 tykkäystä

Inderesin osakevertailussa olisi niin paljon houkuttelevan potentiaalin omaavia yhtiöitä, mutta kun Juha Kinnunen näkisi mielellään Inderesin suositukset hieman vähemmän positiivisina, niin täytyy malttaa mielensä.

3 tykkäystä

Tämähän ei tarkoita, etteikö yksittäisissä osakkeissa voisi olla hienoja mahdollisuuksia :face_with_monocle: Hieman vähemmän positiivisena kokonaismarkkinanäkemyksessä ei ota kantaa yksittäisien osakkeiden tasoihin. Ajattelin vaan kommentoida, ettei minun kirjoituksien pohjalta tehdä johtopäätöksiä, joita siellä ei ole.

Yleensäkin sijoittamisessa on paras käyttää omaa harkintakykyä, koska kukaan ei tiedä omaa tilannetta paremmin kuin itse. Tylsä neuvoni on siis: noudattakaa omaa sijoitusstrategiaa ja -suunnitelmaa. Tuskin siihen minun markkinamielipiteet vaikuttavat :man_shrugging:

Hyviä sijoituksia :slight_smile:

58 tykkäystä

Olen varsin tyytyväinen tähän listautumisbuumiin, mikä on nyt käynnissä. Vaikka näistä yhtiöistä sinänsä aniharva kiinnostaa minua niin on kiva, että pörssimme monipuolistuu ja eri sijoitustyylejä noudattaville sijoittajille löytyy enemmän valinnanvaraa. Plus onnistuneet listautumiset houkuttelevat edelleen muitakin yhtiöitä listautumaan - on semmoinen positiivinen kierre. Sen ansiosta listalle voi päätyä minuakin kiinnostavia yhtiöitä.

19 tykkäystä

Kuinka kuvailisit indeksisijoittamista?

Olo on kuin olisi lähtenyt mopolla moottoritielle. Yhtään mitään ei salkussa tapahdu verrattuna esimerkiksi red eyen mallisalkkuun, liikennevirta vaan suhisee ohitse. Mutta uskon ja luotan, että perille pääsee näinkin :smiley:

20 tykkäystä

Näinhän se on. Nyt on vain hieman vaikeaa pitää päänsä, kun niin moni näyttää myyvän.

Kiitos!

1 tykkäys

Yli tenbagger! onnea pörssisähkön omistajille
image

edit: huiput tänään toki 124 snt/kWh aka “vuorokauden sähkölasku nyt vain tunnissa”

34 tykkäystä

Tuntui ihan pirun hyvältä huomata, että alun perin kalliina pitämäni 5,68c/kWh sopimus jatkuu kesälle 2023.

33 tykkäystä

Jännä, että parhaillaankin voi tehdä kiinteitä sopimuksia reilun 7 sentin hintaan. Ilmeisesti sähköyhtiöt pitävät tätä tämänhetkistä tilannetta vain selvänä (isona) poikkeuksena. Jos pysyvämpiä isoja nousupaineita olisi niin ei seuraavalle 24 kuukaudelle olisi mahdollista saada tällaisia sähkötarjouksia.

image

5 tykkäystä

Näillä pakkasilla lienee sähkölämmittäjän kukkaro aika paljon kevyempi, jos vieläkin menee spotilla. Tunnen yhä tällaisia ja viikonloppuna yritin puhua ja “painostaa”, mutta vastaus oli että “pörssisähkö ollut historiallisesti aina halvempi”

Sähköllä mennään täälläkin, mutta loppusyksystä vaihdettu kiinteään sopimukseen 6,29 joka tosiaan tuntui kalliilta mutta just tänään tuntuu aika hyvältä.

5 tykkäystä

Tuli itsekkin katottua sähkösopimuksen hinta :smiley: 4.45 c/kWh ja sopimuks voimassa 30.09.2022. Yhtiö Helen

13 tykkäystä


Uskaltaa saunan lämmittää vaikka osake (Harvia) ei raketoi

7 tykkäystä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin luottamus johtaja Juha Kinnuseen loppui – hallitus esittää irtisanomista

@Juha_Kinnunen :smiley: Oletko tehnyt analyysiä Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä?

Papallakin on luottamus kovilla (Fortumin tavoitehinta) :love_you_gesture:

16 tykkäystä

Toki, mutta nämä kiinteätkin ovat nyt nousseet joka viikko uusiin huippuihin. Viime viikolla sai vielä ainakin 6,69c, pari viikkoa aiemmin vielä 6,29c. Siitä vähän aiemmin oli 5,89c ja tähän en itse valitettavasti ehtinyt :frowning:

3 tykkäystä

Kyse on paljon siitä mihin hintaan sähkönmyyjät ovat saaneet hintojaan suojattua futuurimarkkinoilla. Varmaan vähän riippuu myyjän riskinottohalukkuudesta kuinka paljon tuosta kiinteästä hinnasta on suojattu. Uskoakseni nuo kiinteähintaiset sopimukset tulee nousemaan ja laskemaan sitä mukaan mihin hintaan myyjät saavat sopimusajalle ostohintojaan suojattua.