Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Mites sitten työnantajan osakkeiden myynti (voitolla) kesken työnantajan lennon? :smiley:

9 tykkäystä

Itselläkin tapana paskatauolla hoitaa kaupat. Mieleen jäi takavuosilta pahoittelut venähtäneestä istunnosta, kun piti ostaa Admicomia useampi erä.

Tienasin sillä istunnolla varmaankin kolmen neljän kuukauden palkan :grin:

26 tykkäystä

Synnytyssalissa Smarttia salkkuun vajaa vuosi sitten. Hankala ottaa enää uusiks :sweat_smile::man_shrugging:

62 tykkäystä

Jaa ettei ole 9kk päästä enää ostohinnoissa? Saako Inderesin vessaketj… eikun kahvihuoneketjussa antaa sijoitussuosituksia?

13 tykkäystä

huomenna 15:30 muistakaa tuomiopäivä?
image

3 tykkäystä

On Nalle ja ne muut. :grin:

image

Inderesin TikTok-kanavasta on tullut sellainen kuin olen halunnut esim. pieniä Q&A -videoita, Marianne makroilee, inderesiläiset jakavat salkkujaan, pikku opetuspätkiä ja inderesiläisten arkea. Tänään Indersin kanavalle on tullut klippi Emman työpäivä, kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta päivältä, mutta ei tuossa työssä oikein saa olla esiintymiskammoinen ja aika jännä työ siitä, että iso osa työstä tulee suuren yleisön nähtäväksi. :grimacing: Inderes taitaa olla aika kehittävä työpaikka, niin toimarille kuin muillekin. :+1:

23 tykkäystä

Sijoituspaikkasuosituksia varmaan saa antaa? Ainakin ideoita.

3 tykkäystä

Tämä oli kyllä hieno ja hyvähän se on piirtää, kun liitua löytyy. Varmaan tarkotettu suoraan kuitiksi Dansken analyyseille

1 tykkäys

Ruotsissa jo 83 listautumista tänä vuonna. :sweat_smile::eyes::stuck_out_tongue_winking_eye:

10 tykkäystä

Osaatteko sanoa miten herkästi analyytikot vaihtaa esim. lisää suosituksesta osta suositukseksi, jos kyseisen osakkeen arvo tippuu paljon ilman hyvää syytä?

Mietin case Remedyä kun firma kehittyy kokoajan hyvää tahtia ja oikeaan suuntaan, mutta kurssi vaan tippuu muun pelimarkkinan mukana. Alkaa olemaan jo n. 30% nousumatka heidän tavoitehintaan.

osta taitaa olla screaming buy. remedyssä onnistuneesta annista huolimatta ladattu kovat odotukset.

Kyllähän se pääsääntöisesti vaatii jonkun suht selkeän triggerin että analyytikko suositustaan muuttaisi ihan vain sen takia että hinta on pudonnut.
Kamuxin ja Harvian kohdalla näin on tehty kun iso omistaja dumpannut osakkeita melkein hinnasta välittämättä, Remedyyn en ole itse perehtynyt että onko siellä jotain tällaista taustalla.
Remedynkin tavoitehinta on noin kuitenkin 20% päässä tavoitehinnasta joten muutoksen tekeminen pelkän hinnan laskun takia tuntuisi hieman erikoiselta kun ei se mikään screaming buy ole tuollakaan hinnalla.
Jos kurssi tuosta vielä dippaa niin suositusmuutoksia kannattaa alkaa vasta odottamaan.

2 tykkäystä

Ronttu on spurtannut

22 tykkäystä

Pörssin puolellakin Ronttu spurttaa, mutta vain varttivauhtia.

6 tykkäystä

Yhtiöketjuihin alkaa tulemaan liputuksien sijaan " Ping @Wondadog " :joy:

7 tykkäystä

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja toivon, että uusille foorumilaisille sen tekisi Foorumin puolesta meidän oma Laupias samarialaisemme Wondadog. :slightly_smiling_face: Jos hän vastaa uudelle tulokkaalle, niin tulokas kokee olevansa hyvin tervetullut, mikä varmasti edesauttaa sääntöjen sisäistämisessä, mikä taas tekee Foorumista paremman foorumilaisille + vähentää Foorumipoliisi & Companyn töitä. :wink: Laupias näkee vaivaa ja on kärsivällinen, tyypin vaivannäkö palvelee kaikkia ja sen lisäksi voin sanoa, että helpompi sekä nopeampi ratkaisu (esim. pelkkä liputus tulokkaalle) on varsinkin pitkässä juoksussa usein se huonompi vaihtoehto. :slightly_smiling_face:

13 tykkäystä

Tälläinen podi löytyi Mikko Mäkisen twitterin feedin kautta. Ei turhaan Mikko tästä tykännyt, minäkin tykkäsin.

7 tykkäystä

Ja koska hyväkin sijoitusstrategia voi epäonnistua inhimillisistä syistä, niin tässä hyvä webinaari aiheesta. Toki vasta tulossa mutta Larry Swedroe on iso Laatu Leima. Itse ainakin ilmottauduin.

https://goadvisor.buckinghamstrategicpartners.com/valueofpatience/

4 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/onko-porssin-valomerkki-annettu-lista-hurjimmista-nousijoista-on-hakellyttava/19bc1654-5c85-4e48-9b32-7e271da40a73

Maksumuuri. Lindström näkee yhtäläisyyksiä 80-luvun lopun, vuosituhannen vaihteen ja nykyhetken välillä.

9 tykkäystä

Oli mukava kuulla @Mikael_Rautanen painottavan eläköitymispuheessaan tarinoiden ja sanojen merkitystä. Kuinka rapsoja tehdessä mietittiin jopa yksittäisiä sanoja - antaako se lukijalle “jotain”. Ja kuinka rapsan tiivistelmässä tuli kertoa olennainen ja siihen panostettiin eniten aikaa.

Poikien ja miesten luku- ja kirjoitustaito rapistuvat vauhdilla. Ei Inderes voi kaikkea tehdä, mutta toivottavasti podin sanat kantautuisivat myös koulumaailman puolelle. Mikaelin esimerkki voisi motivoida poikia miettimään sanojen ja kielen tärkeyttä. Tai yleensä kielellisesti osaavampia tyttöjä ja naisia miettimään analyytikon uraa - kyse ei ole pelkän Excelin hakkaamisesta.

En tiedä, onko aiheesta jo tehty somen puolelle matskua, mutta laittakaa harkintaan!

20 tykkäystä