Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tämä oli osa DD:tä. Totesin, että jos ei Tietoa kertoimien osalta tästä paljoa enää alas paineta, niin ei ne kertoimet kyllä älyttömästi tästä nouse. All in all mukiin menevä defense play ensi vuoden koronnostoihin, mutta tämä ei ole mikään “katsotaan seuraavat 4 vuotta” paperi näillä näkymin :sweat_smile:

25 tykkäystä

value-for-life

Tästä minä pidän!

52 tykkäystä

Ironiansa siinäkin, että saman sektorin Vincit voisi milloin vain tehdä samanlaisen musiikkisetin ilman, että kukaan kyseenalaistaisi niin kyseisen videon kuin itsensä olemassaoloa. Mutta jokaisella tyylinsä. :smile:

1 tykkäys

Tekee mieli myydä oma positio puhtaasta myötähäpeästä.

49 tykkäystä

Tokmanni ja TietoEvry ovat houkuttelevia sijoituskohteita ja molemmat löytyvät minunkin salkusta. Eipä niillä silti ole mitään tekemistä Qt:n kanssa. Ehkä sen verran, että monella muullakin kuin minulla on mennyt pupu pöksyyn ja nyt nämä turvallisemmat firmat alkavat kelpaamaan salkkuun.

Qt:n arvostus on ollut kireä jo pitemmän aikaa eikä tilanne ole juurikaan muuttunut. Inderesin raporteissa vuosittainen tuotto-odotus oli monta kertaa 7%. Se kelpasi silloin oikein mallikkaasti. Tuo 8% on jo ihan luksusta, mutta nyt se tuntuukin turhalta riskiltä.

Joo markkina on toki muuttunut tässä parin vuoden sisään paljon. Ja kyttäilen Qt:ta salkkuun jos dippiä tarjoillaan tai jotain muuta erikoista tapahtuu. Tällä hetkellä defensiivisemmät tuntuu ihan kivoilta.

10 tykkäystä

40x poks! :partying_face:

30 tykkäystä

image

5 tykkäystä

Onko shillerin PE käyttökelpoinen SP500:een? Isojen yhtiöiden PE10:

Amazon 240
Apple 60
Meta 70
Google 75
Nvidia 280
Netflix 225

Toki nämäkin saattaa olla koholla, mutta esim. amazon tehnyt 1-5 EPSiä 2012-2017 nykyään +50. Shillerin PEn pitäisi katsoa “syklin yli”, mutta toteutuuko tämä millään tavalla näissä yhtiöissä?

Ja toki arvostustasot voi olla liian venytettyjä, pohdintani oli lähinnä että toimiiko shilleri yhtään järkevästi SP500:een. OMXH25 toimii jo varmasti paremmin.

16 tykkäystä

Mitä mitä mitä?!?

Tuo video ja biisihän on täydellistä hassuttelua, ihan “faija anna mun ottaa vipua” -kamaa!

Value for life!

Terveisin Boomer, joka on omistanut Tietoa pian 4 vuotta ja jonka aikana kurssi on raketoinut 7 %! :rocket: :rocket:

40 tykkäystä

En ymmärrä Shillerin P/E:n sokeaa tuijottamista varsinkaan yhtiötasolla. Jos omistat huippufirman, joka investoi reippaasti kasvuun kohtuullisella pääomantuotolla, niin mitä iloa laskea tulosperusteista arvostustasoa viiden vuoden tai kymmenen vuoden takaisen tuloksen perusteella. Voisin vielä ymmärtää tämän mikäli haluaa puntaroida äärimmäisen syklisen yhtiön tuloksentekokykyä syklin yli, mutta en muuten

17 tykkäystä

@Johnnyboy

Hyviä huomioita!

Tällaisissa tapauksissa kun katsoo Shillerin p/e:tä, ehkä se johtaa ajatusta sinne että lopulta katoavaista on mainen kunnia mahtavimpienkin firmojen osalta. Tulokset ovat lopulta aina kuitenkin vaan rajallinen osa bkt:n kakkua. Voi olla että Shillerin p/e:n käyttökelpoisuus USA:n markkinan osalta on heikentynyt mutta voi myös olla että käyttökelpoisuus täysin tallella. Vain aika lopulta näyttää.

Kapitalistit ovat saaneet äärimmäisen hyvän diilin vs. työvoima 2012–21.

4 tykkäystä

Sepestä löytyy kokoelma maailman laadukkaimpia yhtiöitä. Olettaisin niiden osuuden kakusta kasvavan sekä jenkeissä että maailmalla markkinaosuuksien kasvun myötä

1 tykkäys

Eikö kukaan tätä vielä huomannut / ole laittanut tänne kun en muista nähneeni että olisi :thinking:
Joku uusi ominaisuus, joka toistaiseksi ei täysin itselle selvinnyt, mutta Beta vaihe vasta. Nimestä päättelin että onko joku Graafi-näkymä, mutta vissiin joku osakevertailu-sivun “jatke” :smiley:

2 tykkäystä

Kyllä se tuolla inderes-kehitysketjussa on mainostettu, kahvihuone ei ehkä ihan paras paikka näille (toki näkyvyyden kannalta varmaan paras) :slight_smile:

Johan se jo Thomas Gray totesi vuonna 1768, todennäköisesti osarin jälkeen, että “Tieto lisää tuskaa” :wink:

15 tykkäystä

Yu on kyllä asiasta kertonut :blush:

2 tykkäystä

Tuon persoonallisen laulun jälkeen mulle tuli sen pohjalta uusi videosuositus:
image

No niin ja sitten laadukkaampaan asiaan:

Tiedän, että varsinkin pitkässä juoksussa sijoittamisessa auttaa kattava yleissivistys, vaikka se ei ihan suoraan koskisikaan sijoittamista. Uskon, että vain pelkästään sijoitusjuttuja seuraavalle muodostuu helposti kaikenlaisia hassuja kuplia päähänsä ja se vaikuttanee varmasti myös sijoitusmenestykseenkin pidemmällä ajalla. :thinking:

@Marianne_Palmu ja @Antti_Jarvenpaa puhuivat keskiluokasta alla olevalla videolla, kyseisessä pätkässä on hyvää infoa ja sivistävää keskustelua. Mielestäni jo aihe ja sen ympärillä oleva jutustelu toimii jo pelkästään viihteenäkin. :slight_smile:

Keskiluokan tulevaisuus puhuttaa varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös Suomessa. Mikä keskiluokkaa uhkaa ja miten se on muuttunut? Talouden jäljillä syventyy tällä kertaa keskiluokan muutokseen.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:41 Mitä tulee mieleen keskiluokasta?
02:03 Keskiluokan määritelmä
06:21 Mihin keskiluokkaa tarvitaan?
11:10 Keskiluokan muutos
18:28 Keskiluokan uhat
31:46 Keskiluokan uudet määritelmät

13 tykkäystä

Ehdotan, että @Sijoittaja-alokas perustat oman ketjun. Sulla tulee paljon matskua tänne ja postauksesi helposti hukkuvat tänne kahvihuoneen melskeisiin.

9 tykkäystä

Kasvuyhtiöiden harvalukuisuus Viitikon listalla ei ole sattumaa, sillä hän epäilee vuoden 2022 suosivan pitkästä aikaa arvosijoittajia.

”Sehän on ikuisuuskysymys, että milloin on arvosijoittamisen aika. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ollut ehkä kerran tai kaksi. Vuosi 2022 voisi olla sellainen.”

16 tykkäystä

Se tunne vuonna 2022 kun oot kasvusijoittaja ja arvosijoittaja ystäväsi kutsuu kylään kuulemaan lisää ”tosi kiinnostavasta” arvosijoituskohteesta :cucumber::rabbit::grin:

https://twitter.com/buitengebieden_/status/1474701392212279298?s=21

33 tykkäystä