Inderesin kahvihuone (Osa 3)

@Johnnyboy

Hyviä huomioita!

Tällaisissa tapauksissa kun katsoo Shillerin p/e:tä, ehkä se johtaa ajatusta sinne että lopulta katoavaista on mainen kunnia mahtavimpienkin firmojen osalta. Tulokset ovat lopulta aina kuitenkin vaan rajallinen osa bkt:n kakkua. Voi olla että Shillerin p/e:n käyttökelpoisuus USA:n markkinan osalta on heikentynyt mutta voi myös olla että käyttökelpoisuus täysin tallella. Vain aika lopulta näyttää.

Kapitalistit ovat saaneet äärimmäisen hyvän diilin vs. työvoima 2012–21.

4 tykkäystä

Sepestä löytyy kokoelma maailman laadukkaimpia yhtiöitä. Olettaisin niiden osuuden kakusta kasvavan sekä jenkeissä että maailmalla markkinaosuuksien kasvun myötä

1 tykkäys

Eikö kukaan tätä vielä huomannut / ole laittanut tänne kun en muista nähneeni että olisi :thinking:
Joku uusi ominaisuus, joka toistaiseksi ei täysin itselle selvinnyt, mutta Beta vaihe vasta. Nimestä päättelin että onko joku Graafi-näkymä, mutta vissiin joku osakevertailu-sivun “jatke” :smiley:

2 tykkäystä

Kyllä se tuolla inderes-kehitysketjussa on mainostettu, kahvihuone ei ehkä ihan paras paikka näille (toki näkyvyyden kannalta varmaan paras) :slight_smile:

Johan se jo Thomas Gray totesi vuonna 1768, todennäköisesti osarin jälkeen, että “Tieto lisää tuskaa” :wink:

15 tykkäystä

Yu on kyllä asiasta kertonut :blush:

2 tykkäystä

Tuon persoonallisen laulun jälkeen mulle tuli sen pohjalta uusi videosuositus:
image

No niin ja sitten laadukkaampaan asiaan:

Tiedän, että varsinkin pitkässä juoksussa sijoittamisessa auttaa kattava yleissivistys, vaikka se ei ihan suoraan koskisikaan sijoittamista. Uskon, että vain pelkästään sijoitusjuttuja seuraavalle muodostuu helposti kaikenlaisia hassuja kuplia päähänsä ja se vaikuttanee varmasti myös sijoitusmenestykseenkin pidemmällä ajalla. :thinking:

@Marianne_Palmu ja @Antti_Jarvenpaa puhuivat keskiluokasta alla olevalla videolla, kyseisessä pätkässä on hyvää infoa ja sivistävää keskustelua. Mielestäni jo aihe ja sen ympärillä oleva jutustelu toimii jo pelkästään viihteenäkin. :slight_smile:

Keskiluokan tulevaisuus puhuttaa varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös Suomessa. Mikä keskiluokkaa uhkaa ja miten se on muuttunut? Talouden jäljillä syventyy tällä kertaa keskiluokan muutokseen.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:41 Mitä tulee mieleen keskiluokasta?
02:03 Keskiluokan määritelmä
06:21 Mihin keskiluokkaa tarvitaan?
11:10 Keskiluokan muutos
18:28 Keskiluokan uhat
31:46 Keskiluokan uudet määritelmät

13 tykkäystä

Ehdotan, että @Sijoittaja-alokas perustat oman ketjun. Sulla tulee paljon matskua tänne ja postauksesi helposti hukkuvat tänne kahvihuoneen melskeisiin.

9 tykkäystä

Kasvuyhtiöiden harvalukuisuus Viitikon listalla ei ole sattumaa, sillä hän epäilee vuoden 2022 suosivan pitkästä aikaa arvosijoittajia.

”Sehän on ikuisuuskysymys, että milloin on arvosijoittamisen aika. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ollut ehkä kerran tai kaksi. Vuosi 2022 voisi olla sellainen.”

16 tykkäystä

Se tunne vuonna 2022 kun oot kasvusijoittaja ja arvosijoittaja ystäväsi kutsuu kylään kuulemaan lisää ”tosi kiinnostavasta” arvosijoituskohteesta :cucumber::rabbit::grin:

https://twitter.com/buitengebieden_/status/1474701392212279298?s=21

33 tykkäystä

38 tykkäystä

Se tunne kun haaveilee Kempowerista, mutta kurssi nousee tasolle, jossa nykyinen pörssiarvo on täysin suhteeton. Samaa olen pohtinut kun Kauppalehden jutussa kurssista. Ja edelleen sylettää listautumisen osakkeidenjako. Tietysti toisella laidalla on toiset aatokset. Kohta on aika tyhjentää vaikkapa Nokiat pois ja hypätä koettelemaan Kempowerin vuoristorataa. Epäilen vahvasti, että kurssin on korjauduttava.

1 tykkäys

Jokainen tekee niin kuin tykkää, mutta minä tekisin juuri päinvastoin.

4 tykkäystä

Eikös markkinat olleet aina tehokkaat…

7 tykkäystä

Nooo, ehkä johonkin. Nokia on roikkunut salkussa vuosia, kehitys on jäänyt puheelle. Isoja kauppojakin tehty, kehitys junnaa silti. Pitäisi päästä ns. alkulähteille keräämään edes keskimääräistä parempaa arvonnousua tai osinkoja.

Näiden Large Cap käänneyhtiöiden kurssi ei kyllä ihan heti käänny. Ja en tunne niin hyvin nykyistä Nokiaa, että uskaltaako sitä vieläkään sanoa käänneyhtiöksi…

image

Hyvin puree KL pumppi ja tähtisalkunhoitajan vinkit… tätä menoa aliarvostus purkautuu jo 2021 puolella ja 2022 tähtiosakkeet löytyy muualta :sweat_smile:

40 tykkäystä

Ei toden totta. 2-3 vuotta on käännettä povattu. Käänne on ollut 0, jotakin kokonaisuutena.

3 tykkäystä

Sinänsä melko harva suomalainen tulonsaaja saa bruttona 60k euroa vuodessa, saati sitten 100k. Ensimmäinen ryhmä on n. parhaiten ansaitseva 7% ja jälkimmäinen lähes prosenttikerho. Progressio tosin tiukentuu jo aiemmin.

Mutta toki kun jo kokonaisveroprosentti on kymmeniä prosentteja ja marginaali vähän korkeampi, niin pakostakin verotuksella on silloin kymmenien prosenttien vaikutus.

Verotukseen muuten puuttumatta en olisi huolissani inflaatiosta ja marginaaliverosta. Tuloluokkien nostelu inflaatiota myöten on ihan tavallista puuhaa takavuosikymmeniltä, vaikka nykyisen alle 30-vuotiaan uran ja likimain nollainflaation aikana niitä ei ole paljon tarvinnut nostella.

6 tykkäystä

Sama laskuharjoitus sitten keskipalkalla. 42000e jos nousee 44000e eli 4.76% korotus. Niin nettotulo nousee vain 3.48% eli vain 73.1% korotuksesta.
Toivotaan että tuloluokat veroportaissa pysyvät inflaation tahdissa.

@Yokyopeli tässä verrataan nettopalkan suhteellista kasvua jos palkkaan saa inflaatio korotuksen mutta veroportaat ei muuttuisi.

7 tykkäystä