Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Vanha elokuinen juttu (taas julkaistu uudestaan), mutta se on mukavaa, kun artikkelin alle tulee uusia “mahtavia” kommentteja. :joy: Opintolainaa ei saa sijoittaa, vaan se pitää oikeaoppisesti ryypätä kurkusta alas tai jotain muuta vastaavaa. :upside_down_face: Juuso saa olla itsestään ylpeä ja siitäkin, että saa noin paljon kateutta osakseen. :sunglasses:

image
image


image

89 tykkäystä

Mikä oli sivusto, jossa pystyi suoraan vertailemaan kuinka paljon rahastoilla on samoja omistuksia?

@Kaptah jenkkiversio ei löytänyt mitään, mutta tässä muillekin halukkaille suora linkki toimivaan osoitteeseen:

http://tools.morningstar.fi/fi/xray/
Kun olet täyttänyt tiedot, katso ylävalikosta valinta päällekkäisyydet.

Morningstar xraylla joskus ainakin itse perkasin omistuksia.

3 tykkäystä

Tässä spekulointi: @Petri_Kajaani puhui irtisanoutumisen yhteydessä omasta projektistaan. Epäilin ja epäilen edelleen että tämä on jotain pääoman allokointiin liittyvää eli mahdollisesti oma rahasto yms. Puolestaan foorumilta tunnettu @Arimatti_Alhanko on julkistanut linkkarissa että on siirtymissä uusiin hommiin ja perustamassa jotain omaa bisnestä Jens Kyllösen kanssa joka myös sijoituspiireissä kova nimi. Jens puhunut jossain hänen haastattelussa että hänellä olisi yksi haave vielä joka olisi oman rahaston perustamien. Tämän pohdiskelun perusteella väitän että Petri, Arimatti ja Jens ovat laittamassa omaa rahasto pystyyn ensi vuonna :joy: saa nähdä olenko hullu ja mietin liikaa vai onko tässä jotain perää. Annan kyllä mielellään poppoolle rahani sijoitettavaksi :smile:

77 tykkäystä

Myös M. Heikkilä taisi Heikkilä & Vilen videolla mainita, että jotain kuvioita on ollut ilmassa? Myöskään Viitikko ei taida olla sitoutunut vielä mihinkään suuntaan? :thinking:

15 tykkäystä

Kysytty on. Ei ollut Petri mukana tässä Arimatin ja Jensin projektissa :sweat_smile::smile:

55 tykkäystä

Haha noni mahtavaa että selvitit! Ehkä salaa toivoin että Petri olisi ollut mukana :(.

3 tykkäystä

Alokas, muista katsoa pitkälle ja tiedoksi, että tieto on tuottoa. Älä mene sijoittamisen pimeälle puolelle! :upside_down_face:


P.S. Joku voi nähdä tuon bussin Hyzonina. :thinking:

37 tykkäystä

Suosittelen muitakin ottamaan uudenvuoden rutiinikseen tämä legendaarisen podijakson kuuntelun. Itselläni ainakin tuntuu pisto sydämmessä joka kuuntelukerralla.

28 tykkäystä

Vaikea uskoa että sellaista ihmistä olisi joka ei vähintään jossain vaiheessa ole ollut bullero :slight_smile: Mutta ilman muuta, hyvä podijakso niinkuin tapana on.

11 tykkäystä

Salkusta löytyy sampoa ja omaa säästöpankkia. Vielä olisi tarkoitus pankkiosakkeita lisätä. Nordea tai Aktia. Kumpaa ja miksi? Vai joku kolmas idea?

Sijoitussuositukset ovat kiellettyjä säännöissä. Mutta itse ainakin pitäisin pankkien määrän pienenä lähiajat, sillä EU:lla on isoja suunnitelmia koronan jälkeiseen aikaan, joka voi tulla kalliiksi hyvin hoidetuille pankeille (lue: pohjoismaisille pankeille).

13 tykkäystä

Kanadalaiset pankit kannattaa käydä lävitte. Ei suositus sijoittaa niihin, mutta suositus tutkittavaksi.

6 tykkäystä

Ok. Kiitos tiedosta.

1 tykkäys

Hankenin verkkokurssi läpäisty :partying_face: Elinikäistä oppimista ja silleen :grinning_face_with_smiling_eyes:

Foorumilla vinkattiin reilu vuosi sitten Hankenin verkkokurssista “varainhallinnan perusteet”, josta sai katsoa maksutta artikkelit ja useita tunteja Björn Wahlroosin haastatteluvideoita. Katsoin materiaalit läpi, mutta kurssin lopputestistä ja sertifikaatista olisi pitänyt maksaa 64e, joten jätin sen tekemättä.

Nyt kesällä huomasin, että Hankenin avoimen yliopiston kautta kurssi maksoi 30e ja siitä olisi saanut 2 opintopistettä, jos olisi testin läpäisyn lisäksi tehnyt lisäksi pari kirjallista tehtävää. Tehtävät jäivät tekemättä ajallaan, kun priorisoin taloustieteen kursseja, joten pisteet jäi saamatta, mutta suoritin kuitenkin tuon lopputestin :+1:

Foorumille on tullut paljon uutta porukkaa vuoden aikana, joten ajattelin pienenä nostona tuon vielä linkata, kun se vielä maksuttomana näytti löytyvän. Vaikka siitä katsoisi pelkät videot eri viikoilta, tai viimeisen viikon yhteenvedot (noin 1h), se voi olla lähtötasosta riippuen hyödyllinen :+1:

56 tykkäystä

Tässähän on tämä ikuisuuskysymys. Kuinka työntekijä ymmärtää ja kunnioittaa työnantajaa. Mainitsemaasi tyyliä on hyvä ymmärtää, jos on työntekijöitä, keitä arvostaa ja keistä haluaa pitää kiinni. On sitten myös se toinen ääripää…

Lomautetuksi tulemisen pitäisi loppujen lopuksi olla silmiä avaavaa. 2009-2011 oli itselläkin lomautuksia ja tuli itsekin pohdittua “Miksi minut lomautettiin?”. Ei sitä kukaan halua tehdä tai tee huvikseen.

Ps. Hatun nosto yrittäjyydelle

10 tykkäystä

Keskustelu Nato-jäsenyyden ympärillä on kiihtynyt. Mikä on arvon foorumistien kanta? Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?

  • Jaa
  • Ei
  • Tyhjä

0 voters

16 tykkäystä

Se on perjantaina Tesla 1221 taalaa hyvien uutisten saattelemana ja fiilisukko yli miltsin rikkaampi.

8 tykkäystä

Nesteen osakkeen omistajana en kyllä ihan näin pienestä syty. Omistan myös karttapallon. Siitä kun koittaa tihrustaa Tanskaa ja katsoa lentokenttien etäisyyksiä toisista tulee fiilis että hyvällä tuulella Seppo Räty heittäisi paperilennokin kentältä toiselle.

33 tykkäystä

Katsoin juuri Inside Job. Tykkäsin kovasti, ehkä jopa parempi ja mielenkiintoisempi kuin The Big Short. Avaa ainakin paremmin asioita. Väkisinkin mietin et onko tuossa esitetyt asiat miten paikkansa pitäviä? Onko siinä jotain mistä foorumilaiset ovat erimieltä? Mukava olisi kuulla mielipiteitä.

Tässä vielä linkki leffaan jos kiinnostaa 2008 finanssi kriisi.

5 tykkäystä