Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Skippailin videon läpi ja huomasin, että vertailukohtana oli lähes kaikessa halvin mahdollinen vaihtoehto. Tämä tarkoittanee, että vastakkain on Dulano (tms), Xtra ja K-menu, jotka eivät ainakaan omaan hienohelmaiseen makuun sovi. Tämä varmasti on paras vaihtoehto, mikäli tavoitteena tosiaan on verrata absoluuttisesti halvinta kauppaa. Kuitenkin suurimmalle osalle kuluttajista varmaan olisi informatiivisempaa verrata vaikka Muttin tomaattimurskan hintaa kauppojen välillä, kuin sitä halvinta vesimössöä. Oletko tehnyt “laatutietoisempaa” hintavertailua kauppojen välillä? Käsittääkseni iltapäivälehtienkin vertailuissa käytetään halvimpia tuotteita.

10 tykkäystä

Tällainen olisi oikeasti hyödyllistä. On jotenkin puusilmäinen ajatus, että laatua haluavat olisivat täysin välinpitämättömiä hintojen suhteen. Hyvä, että nostit epäkohdan esille.

2 tykkäystä

Savosolar salkun ainut osake joka on YTD plussalla :smiley: oikein hieno arvonsäilyttäjä-arvo-osake.

5 tykkäystä

Tällä menolla kirjataan Nasselle YTD -10% tälle viikolle :bear: Eiköhän 15000 paukutella läpi vielä.

Silloin on kiva olla tuollaisia valopilkkuja.

2 tykkäystä

Verneri kyseli Bullien perään. En tiedä voiko minua laskea sellaiseksi kun osakepaino on n. 65% (käteisestä iso osa 2022 veroihin).

Möin osakkeita 2021 enemmän kuin koskaan aikaisemmin. joten käteinen kerättiin ihan hyvään hintaan.

Mietin isompaakin myyntiä, mutta 100-200k verot riittänevät…

Tässä olen havainnoinut, että osakkeet ovat laajemmin laskeneet, eivät tosin kaikki (isot vakaan yhtiöt edelleen täyteen hinnoiteltuja?)

Koen itseni kasvusijoittajaksi, eikä minua yhtään houkuta laittaa rahojani nyt täyteen hinnoiteltuihin isoihin firmoihin, mutta vähän osa positioista mietityttää.

-olemassa oleva sakkukin on “riskisempi” kuin yleensä sisältäen pieniä yhtiöitä, joilla ei kaikilla ole edes liikevaihtoa. Yksi osake on halpa, mutta se on Kazakstanissa, isoin position on Voxtur, jossa olemme toivottavasti oikeassa (mutta positio on oikeastaan tarpeettoman suuri).
-sitten on Harviaa, kamuxia, talenomia, innofactoria, digiaa jne. ei kalliita, ei tarpeeksi halpoja että haluaisin lisätä… haluaisin paremman turvamarginaalin…

Kuitenkin monia laadukkaita kasvuyhtiöitä lyödään nyt trendikkäästi alas ja useissa yhtiöissä alkaa olla lähellä houkuttelevat tasot… pakko vaan olla kärsivällinen ja odotella hypoteettisia pohjia? vai ottaako sitten näkemystä. Nyky salkku onnistuessaa kyllä helposti riittää, eikä lisä tuotolle olisi edes tarvetta.

ps. onpa ollut heikko vuoden aloitus :smiley: mellakat kazakstanissa ja yleinen lasku miinusta ainakin 40-50k eur… Noh sellaista se sijoittaminen on.

2021 vuoteen jo lähdin sillä ajateuksella, että jos saadaan 0-4 % niin hyvä, mutta saatiin +70% paikkeille… Tuskin tapahtuu toista kertaa peräkkäin… elokuussa olin jo lähellä myydä koko salkun paria osaketta lukuun ottamatta tyhjäksi (olisi kannattanut?! Vero , verot ,verot, miksi ei ihminen saa tienata ilman ainaista verojen laskeskelua).

32 tykkäystä

@Supermace

Olethan tietoinen, että Cameco omistaa 40% maailman 4. suurimmastaa Inkain kaivoksesta, joka sijaitsee Kazakstanissa? :slight_smile: Toki Camecolla on useita plänttejä amerikassa, eli hajautusta löytyy. Suurin osa niistä on vaan lepotilassa, eli merkittävä osa (35 % nettisivujen lukujen perusteella) tulee Kazakstanista.

9 tykkäystä

Juu, mutta lähinnä sijoitukseni koskee Cigar Lakea ja mahdollisesti avautuvaa McArthur Riveriä, joissa Uraanin hinnan nousu saattaa tehdä hommasta kannattavampaa. Inkai on valitettava collateral damage ja voihan olla että koko Kazakstanin epävakaus ei eskaloidukaan, mutta parempi olla enemmän kortteja kädessä kuin että olisi vain Kazatompromin epävarman tulevaisuuden varassa? Kazatompromiin olen ollut kyllä tähän asti tyytyväinen ja hyvää osinkovirtaa + kurssinousua tarjosi tähän asti.

2 tykkäystä

Mukava taas kuulla sinunkin pohdintojasi @viljo , en sitten tiedä, mitä sinun ja ylläpidon välillä tapahtui, kun lepäilit putkan pahnoilla Inderesin kellarissa, mutta mennyt on mennyttä ja uusi vuosi, uudet kujeet :slight_smile:

16 tykkäystä

Näkeekö jostain ketkä myy QT:ta tällä hetkellä? Ulkomaiset vai kotimaiset sijoittajat yms :slight_smile:

1 tykkäys

Suoria osakeomistuksia yli 35 yhtiötä ja ytd +3%. Ja paino tällä hetkellä 99% + koko limiitti käytettävissä.

Seuraavat ostot teknoihin sektorihajautusta ajatellen, kiikarissa Salesforce ja Adobe . Alamäki vuosina 2002-2004 oli melko ankeeta eikä sijoittaminen ollut kovin suosittu puheenaihe kahvipöydissä. Toivottavasti nyt tulee lyhyempi jääkausi.

8 tykkäystä

Oikein ilon ja onnen päivä vaikka salkku punoittaa niin kuin punapersepaviaanin perä. Syy on tietysti salit auki Satakunnassa!

1 tykkäys

kun porukka avautuu niin pistetään itsekin: ei yhtään paperia nyt salkussa ekaan kertaan 18v. joku tässä markkinassa mättää vaikka tiedän, että ajoittaminen on syntiä.

11 tykkäystä

Kiitos @NukkeNukuttaja. Oli ihan mukava huomata, että jokunen vähän kaipailikin :D.

Katsotaan saataisiinko 2022 vielä ihan kelvollinen vuosi, nyt jos koskaan pitäisi osakepoimia hyvin! Alku on kyllä ollut brutaali varsinkin tuon KASPI Kz tapauksen takia (en malttanut olla ostamatta kaiken lisäksi vielä lisää kun se laski).

Nyt on viljolla stoppien käytössä ollut puutteita viime aikoina… ehkä liikaa itseluottamusta valinnoista (?!).

27 tykkäystä

Mikkokin siirtämässä painoa kasvupuolelle pikkuhiljaa…

39 tykkäystä

Ihmettelin jo kysymystä, kun olet ollut tällä jo hyvän tovin. :slightly_smiling_face:Nordnet ei näytä niin eipä taida näkyä muualtakaan tämänpäiset. Osaketutkalla on kyllä kätevä seurata vaihtoa jälkikäteen.

Jep :v:kunhan vaan huikkasin, niin ei tule yllätyksenä mitään ikävää. Voi tosiaan olla, että venäläisten johdolla homma rauhottuu. SIlti olisin vähän varpaillani, kun tällä hetkellä näyttää siltä, että siellä on klaanien välinen valtakamppailu käynnissä.

3 tykkäystä

Tervetuloa takaisin @viljo :slight_smile:

12 tykkäystä

AAAAAAWhat
Mikähän tuo juttu mahtaa olla :thinking:. Nordnetin Veroraportti-sivulla osto/myynti listalla, ajallisesti sopii Media & Games Invest kanssa mutta ihan mystinen nimihirviö :rofl:

Pahnoille joutumista varten pitäisi luoda yhteinen pseudonimimerkki, jota “poissuljettuparka” voisi käyttää sulkemisen ajan. Se olisi tosi yhteisöllisyyttä.

2 tykkäystä

Käykäähän Sijoittamisen psykologia -ketjussa vastaamassa pariin ajankohtaiseen kyselyyn sitten kun kahvinjuonniltanne ehditte. :slight_smile:

5 tykkäystä