Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Ihmettelin jo kysymystä, kun olet ollut tällä jo hyvän tovin. :slightly_smiling_face:Nordnet ei näytä niin eipä taida näkyä muualtakaan tämänpäiset. Osaketutkalla on kyllä kätevä seurata vaihtoa jälkikäteen.

Jep :v:kunhan vaan huikkasin, niin ei tule yllätyksenä mitään ikävää. Voi tosiaan olla, että venäläisten johdolla homma rauhottuu. SIlti olisin vähän varpaillani, kun tällä hetkellä näyttää siltä, että siellä on klaanien välinen valtakamppailu käynnissä.

3 tykkäystä

Tervetuloa takaisin @viljo :slight_smile:

12 tykkäystä

AAAAAAWhat
Mikähän tuo juttu mahtaa olla :thinking:. Nordnetin Veroraportti-sivulla osto/myynti listalla, ajallisesti sopii Media & Games Invest kanssa mutta ihan mystinen nimihirviö :rofl:

Pahnoille joutumista varten pitäisi luoda yhteinen pseudonimimerkki, jota “poissuljettuparka” voisi käyttää sulkemisen ajan. Se olisi tosi yhteisöllisyyttä.

2 tykkäystä

Käykäähän Sijoittamisen psykologia -ketjussa vastaamassa pariin ajankohtaiseen kyselyyn sitten kun kahvinjuonniltanne ehditte. :slight_smile:

5 tykkäystä

Olen tappiolla Savosolar-indeksille YTD noin 10%. Kelatkaa.

11 tykkäystä

kuva

79 tykkäystä

Tammirallista ei kyllä tänä vuonnakaan isoja rahoja käteen jäänyt. Hankala kyllä valita juuri oikeat laput vaikka kuinka turskasia koittaa ostaa. Oppia jäi sentään viime vuodesta, ettei jätä niit ajelemaan salkkuun suunniteltua pidempään :grin:

4 tykkäystä

Dipin ostaminen on Nordean asiakkaille hieman edullisempaa tämän viikon perjantaina. :point_down:

7 tykkäystä

Qt-ostot taas alulle.

2 tykkäystä

Tuli @Mauri n kyselystä mieleen yksi asia. Mikä on sijoitussuunnitelma? Millaisia sijoitussuunnitelmia jengillä on?

Oma sijoitussuunnitelmani olisi seuraava: ostan jotain, mihin olen perehtynyt ja jossa on paras tuotto-odotus. Jos edes paras ei houkuttele, niin odottelen. Myyn, jos yhtiössä menee jotain pieleen, tuotto-odotukseni on tullut täyteen tai yhtiö on liian kireästi hinnoiteltu. Harvemmin myyn mitään.

Ei tuota suunnitelmaksi voi sanoa, joten kiinnostaa, onko täällä jollain järjestelmällinen suunnitelma.

2 tykkäystä

YEWS! YEWS!! YEWS!!! Luottopakki @viljo is back!!! Ja ihan sedän jalanjälkiä noudatellen: sedällä cash-stock ratio meni jo 2021 lopussa hurjiin 80-20 lukemiin ja nyt
loput 20 rossaakin on jo liipasimella.

Ai miksi? Viime vuonna osakkeista sai vielä hyvän hinnan ja nyt Vladimir-Joe painiottelu alkamassa… Ei hjyvä osakkeille :face_with_symbols_over_mouth:

Masse-setä, FA, Eihän Ukrainan itärajalla vaan ole Mainila-nimistä paikkakuntaa? :cold_face: :cold_face:

41 tykkäystä

En ole varmaankaan kovin hyvä määrittelemään sijoitussuunnitelmaa, mutta mielestäni se on juuri listaus tuollaisia perusperiaatteita, joita luettelit. Mieluusti kirjallisena, mutta useimmilla lienee kuitenkin vain ajatuksen tasolla jonkinlaisena hähmäisenä ajatuksena siitä, että miten aikoo sijoittaa tulevaisuudessa (minullakin).

Ja itse kyselyn kannalta tuo sinun sijoitussuunnitelma on jo erittäin riittävä, koska sitä vasten voi peilata omaa käytöstä.

Ja jos suunnitelma on niin epämääräinen, ettei siitä saa oikein edes ajatuksen tasolla kiinni, niin ihmisellä on mielestäni silti aika hyvä taipumus tunnistaa, että tekeekö niitä asioita, joita “suunnitteli” tai “piti tehdä” (mitä se tällaisessa tilanteessa sitten tarkoittaakin) vai ei.

3 tykkäystä

Olen mieltänyt strategian isommaksi kuvaksi. Sijoitussuunnitelma olisi puolestaan jotain mekaanisempaa: “Jos Nordea tippuu hintaan x, osta y kappaletta. Jos tippuu hintaan z, tuplaa positio.” En tiedä, mistä olen tällaisen mielikuvan repäissyt.

2 tykkäystä

Moikka. Osaisiko joku “arvata” mitä tänään tapahtuu Neleksen osalta? Tänään vaihto jo uli 7 milj osaketta, kun normaalisti liikkuu hyvin varovasti.

Etukäteen kiittäen

Laskupäivänä on hyvä muistaa että osakkeet osaa myös laskea. Silti kannattaa pysyä mukana

45 tykkäystä

Avaan salkun…

kuva

…ja suljen salkun. Että sellanen tammiralli sitten tällä kertaa…

65 tykkäystä

Blokkikauppa: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/neleksen-osakkeilla-merkittava-blokkikauppa-kokonaisarvo-yli-90-miljoonaa-euroa/315e0dca-50ad-4573-af6e-d4ce59028c94