Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Muuan Verneri Pulkkinen taisi haistella tämän varsin kohdalleen!

Minun mielestä on silti aikaista yhden vuoden perusteella sanoa, oliko tuo kuinka paljon liian kallis vai oliko ollenkaan (varmaan oli, kasvuvauhtihan tuntuu hidastuneen aika selvästi…)

Se joka jokaisen aallon surffaa oikein tekisi niin käsittämätöntä jälkeä, ettei se ole mahdollista. Mutta silti asiallinen muistutus niille raukoille, jotka hyppäsivät huipulla kyytiin :smiley:

Aika harvassa ovat myös ne pidemmän aikavälin voittajaosakkeet (en toki tiedä tuleeko Admicom näihin kuulumaan!), jotka eivät välillä ottaisi isosti kuokkaan. Kuuluu pelin henkeen, että välillä mennään hieman asioiden edelle.

Chuck Akre sen sanoi tuoreessa Q4 kommentaarissaan:
kuva

5 tykkäystä

@NukkeNukuttaja ja @viljo , kiitos rakentavista vastauksista.

TietoEvrya, Kamuxia, Tokmannia ja Innofactoria löytyy jo. YIT:tä en halua, koska rakentaminen on ollut kierroksilla jo yli 20 vuotta eikä ne yritykset ole tuottaneet kovin hyvin koko tuona aikana. En näe syytä että alkaisivat nytkään tuottamaan.

Ulkomaalaisia en viitsi salkkuuni montaa ottaa koska haluan kuitenkin jotain tukea päätöksilleni, ja nyt se tuki on Inderesin suositukset. Muutenkin kotimaisia yrityksiä on helpompi seurata. Nyt on Embracer eikä sekään ole ollut mikään hyvä sijoitus.

Hyviä sijoituksia teillekin!

9 tykkäystä

Onhan täällä hyviä ketjuja ulkomaalaisista yhtiöistä, mutta Inderes on kyllä helposti lähestyttävä tuki ja turva, josta aina saa muutamalla klikkauksella eteenpäin katsovat ennusteet ja hyvää materiaalia (joihin kannattaa silti suhtautua varauksella).

Ei tietysti voida laittaa tavoitehintoja itse ja suositusta osta :D, lisäksi jos suhtauden Inderesin suosituksiin pienellä varauksella, niin ulkomaalaisiin analyyseihin suhtaudun paranoidisti.

4 tykkäystä

Tuo on melko olematon argumentti @Pohjolan_Eka:n Hyzon-kommentteihin. Kaikille sattuu virheitä ja fiksut oppii niistä. Tällaiset ivailut voisi jättää vähemmälle. Mikä ei tietysti tarkoita sitä, etteikö ihmisten performansseja yms. saa tuoda esille. Jos jollakin menisi kaikki koko ajan putkeen/vihkoon se voi olla hyvä tuoda jotenkin esiin.

Hyvä tapa keskustella on yrittää kumota tai tukea toisen väitteitä, ei toista henkilönä.

Jos muiden (negatiiviset) kommentit omista yhtiöistä ärsyttää, ehkäpä oma possa on liian suuri tai omat kotiläksyt on tekemättä. Mun mielestä se on maailman paras asia kun joku tulee haastamaan kunnolla omasta salkusta löytyvistä firmoista, koska se avaa mahdollisuuden löytää niistä sellaisia heikkouksia, mitä ei aiemmin itse arvannutkaan (vaikka se saattaa vähän ärsyttääkin mutta sen ei pitäisi ärsyttää). Siinähän säästyy rahaa! :ghost:

120 tykkäystä

Sitaatti

Jos muiden (negatiiviset) kommentit omista yhtiöistä ärsyttää, ehkäpä oma possa on liian suuri tai omat kotiläksyt on tekemättä. Mun mielestä se on maailman paras asia kun joku tulee haastamaan kunnolla omasta salkusta löytyvistä firmoista, koska se avaa mahdollisuuden löytää niistä sellaisia heikkouksia, mitä ei aiemmin itse arvannutkaan (vaikka se saattaa vähän ärsyttääkin mutta sen ei pitäisi ärsyttää). Siinähän säästyy rahaa! :ghost:

Sitaatti

Juuri näin. Itse Hyzoniin sopivan summan sijoittaneena (4% kokonaissijoituksista), @Pohjolan_Eka n posti aiheutti tuumaustuokion, ja tulin siihen tulokseen että sijoittamani summa on tähän ajankohtaan ja yrityksen kehityskaareen peilaten oikean kokoinen, enkä lisäile/ myy ennenkuin nähdään mihin suuntaan ollaan menossa. Luottamusta löytyy firmaan, ja mielenkiinnolla osoitan mitä on saatu aikaan vuoteen 2025 mennessä. JOS latausinfraa saadaan maailmalle nopeaan (tai edes suunniteltuun tahtiin) on potentiaali valtava. Jos asiat viivästyy, tai keksitään parempia raskaan liikenteen kuljetusmuotoja/ teknologioita, voi todellisuus olla toinen. Haastot on aina paikallaan, ja yleensä aiheuttaa myös muiden sijoituskohteiden uudelleentarkastelun. Kiitos kaunis.

p.s. ja ihanasti jäi Boomerviestiin sitaattitekstit näkyviin :heart:

21 tykkäystä

Millä nämä cashback korttientarjoajat tekevät rahansa? :money_with_wings:

2 tykkäystä

Normaalisti raha tulee cashbackeissa kauppiailta. Eli kun kauppias myy sulle jotain niin se maksaa luottokorttilafkalle prosentteja maksunvälityksestä (ottaen siis itse taskuun vähemmän kuin mitä maksoit) ja tästä sitten maksellaan cashbackkia jonkinllaisin ehdoin joka toimii insentiivinä käyttää ko. maksutapaa. Kotimaisilla korttitarjoajilla ymmärtääkseni varsin harvinaista, jenkeissä yleisempää.

Tästä nimenomaisesta kortista en sitten tiedä, mikä tahansa viritys jossa härökyrpton omistus tai hankita sidotaan johonkin “tulovirtaan” hieman epäilyttää. Sisäänheittotarjouksilla voi joskus hyötyä, mutta pitkässä juoksussa ei ole ilmaisia lounaita. Etujen tarjoajat hakevat jotain - yleensä ensisijaisesti uusia asiakkaita, joista laskeskellaan tulevan firmalle pitkässä juoksussa rahaa.

4 tykkäystä

En tarvitse kuukauden 1000-baggeria. Mutta jos sellainen löytyy 10-vuoden jaksolla, niin se riittää. :slight_smile:

2 tykkäystä

Samalla tavoitteella olevia henkilöitä olisi varmaa tuolla Redditin Wallstreetbets palstalla :see_no_evil: Vinkkejä on ainaki sivu täynnä.

Veikkaan rahojen tulevan kaupankäyntikuluista ynnä muista kuluista. Lisäksi cashbackit tulevat tuossa heidän omassa CRO-valuutassaan kryptolompakkoon. Kyllähän tuokin on ihan taktiikkapeliä, ettei niitä voi laittaa tulemaan suoraan euroina kortille, vaikka kortin valuuttana on euro.

Rekisteröidyin noin viikko sitten tuonne. Pari päivää sitten tuli jo huijaussoitto, jossa soittaja kertoi olevansa juuri tuolta sivustolta ja tarjoavansa vinkkejä treidaukseen ja profiitin tekemiseen. Vastaavia soittoja on tullut muillekkin. Ei välttämättä kerro sivustosta mitään, mutta mikäli olisin löytänyt tällaisia tarinoita etukäteen niin cashback ja henkilötietojen jakaminen näin suositullekkaan sivustolle ei olisi enää kiinnostanut.

3 tykkäystä

Mä olen saanut kyllä heti myytyä cashbackina saadut CRO:t euroiksi ja siirrettyä kortille? Vielä ei ole huijauspuheluja tullut, mutta en usko niiden kyllä itse lafkalta tulevan. Todella tarkkanahan näiden kryptovaluuttojen kanssa saa ylipäätään olla ja huijareita on ollut ihan alusta asti, jotka toivovat hölmöjen antavan oman lompakkonsa avaimet.

Mutta onhan se totta, että tuo Visa-kortti on sisäänheittotuote. Saadaan asiakkaat palveluun ja sitten he hetken päästä innostuvat kryptoja ostamaan ja myymään, niin välittäjäkuluilla saadaan nopeasti omat takaisin. Ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan, se pitää kai edelleen paikkansa.

2 tykkäystä

Tämä on yleismaailmallinen hassu ilmiö sijoitusfoorumeilla, että karhuilevat kommentit aiheuttavat pahaa verta. Toisinaan asenne tuntuu olevan ”minun DD on kyllä parempaa kuin sinun, olen käyttänyt yhtiöön perehtymiseen N määrän tunteja, menepäs siitä huutelemasta”.

Nämä haastamiset ovat nimenomaan sitä suurimman lisäarvon tuottamista palstalle, johan tältäkin foorumilta löytyy vaikka kuinka monta hienoa esimerkkiä (mm. erään pahamaineisen shortseihin mieltyneen fundaboomerin ihmeelliset jorinat Plug Powerin arvostustasoista kurssin ollessa yli 60 taalaa), joiden avulla foorumisteille on ainakin tarjottu mahdollisuutta ajatella sijoituksiaan eri näkökulmista.

Ehkä tässä näkyy myös se, että foorumilla on paljon myös tuoreempia sijoittajia, jotka ovat päässeet nauttimaan nousukauden riemuista, ja joita ei ole vielä karaistu isompien positioiden sulamisilla ja muilla sijoittamiseen liittyvillä ikävämmillä lieveilmiöillä. Toisaalta ehkä Hyzon on monelle ollut juuri tällainen ikävämpi tapaus, ja siksi haastaminen pidemmän pudotuksen jälkeen tuntuu erityisen pahalta.

Monet kokeneemmat konnat toki tietävät ja ymmärtävät Ekan viestissään esiin nostamat epävarmuustekijät. Tässähän ollaan sijoittamisen ytimessä, uhkia ja epävarmuuksia peilataan potentiaaliin siten, että saatavilla olevan informaation avulla koettaa parhaansa mukaan muodostaa käsityksen erilaisten skenaarioiden todennäköisyydestä. Uhat ja epävarmuustekijät on aivan yhtä tärkeä huomioida sijoituspäätöksenteossa kuin mahdollisuudet. Selkeästi monet eivät olleet asiaa tältä kantilta niin pureksineet, joten viestin lisäarvo oli suuri.

Muutenkin Ekan viestejä on kyllä aina hauska lukea, on retoriikka hallussa.

47 tykkäystä

Tämmöisten osakkeiden löytäminen on vaikea ongelma. Kaikkien ongelmien suhteen pätee, että ne pitää jakaa osiin. Pörssipäivää kohden tuo 1000%/kk on vajaat 50 %. Noita löytynee jo helpommin.

Oletteko muuten pistäneet sellaista merkille että vihreinä päivinä pörssipäivä on aivan liian lyhyt ja punaisina päivinä aivan liian pitkä.

6 tykkäystä

Punasiapäiviä on pikemminkin liian vähän

Terveisin Netto-ostaja

25 tykkäystä

Tämäpä mielenkiintoista…

So, I now have full remote control of over 20 Tesla’s in 10 countries and there seems to be no way to find the owners and report it to them…

— David Colombo (@david_colombo_) January 10, 2022

Nevertheless I now can remotely run commands on 25+ Tesla‘s in 13 countries without the owners knowledge.
Regarding what I‘m able to do with these Tesla‘s now.
This includes disabling Sentry Mode, opening the doors/windows and even starting Keyless Driving.

I could also query the exact location, see if a driver is present and so on. The list is pretty long. And yes, I also could remotely rick roll the affected owners by playing Rick Astley on Youtube in their Tesla‘s!:joy:

jne…

LISÄYS

Since these important facts seem to drown between other comments, I‘ll add them here again ![:point_down:]
This is not a vulnerability in Tesla‘s infrastructure. It‘s the owners faults. That‘s why I would need to report this to the owners as stated above.

Jotenkin toki tuntuu siltä, että tällaisia virheitä ei pitäisi olla mahdollista tehdä.

5 tykkäystä

Se oli jokin appi joka ei ollut päivittynyt. Tämä ei siis ollut Teslan päässä korjattavissa. Colombolla on tuohon lisää twiittejä, kannattaa nekin linkittää.

Ongelma korjaantui kai sillä että tämän apin käyttäjät kirjautuivat uudestaan sisään appiin

1 tykkäys

Vain jamppoja joilla oli netissä julkisesti tökittävissä kolmannen osapuolen appi jonka kautta pääsi käsiksi Tesla APIn tokeneihin. Jotka kai ovat voimassa 2kk kerrallaan.

Ding ding ding… TeslaMate with Grafana. A lot of Grafana installs apparently have default admin/pass which means you can login and pull the tokens…

Eli siis stupid user error. Ei pidä pystytellä softia joihin syöttää Tesla-tunnareitaan jos ei ymmärrä mitä on tekemässä ja osaa pitää softaa turvallisesti hostattuna.

Tesla invalidoi API tokenit joka tarkoittaa uudelleenkirjautumista kaikille Teslan APIn käyttäjille.

At approximately 6:30 UTC, we saw the simultaneous expiry of several thousand Tesla authentication tokens from Tesla’s side. Many TezLab members will need to sign in again in order to re-establish the connection to their vehicles. We apologize for any inconvenience!

Ainoa mistä voi teoriassa dissata Teslaa on että tämä API ei sisällä oikeuksien segmentointia, eli et voi applikaatiokohtaisesti antaa oikeuksia vain pieneen osaan APIn ominaisuuksista joka vähentäisi harmia jos tokeni vuotaa. Toisaalta jos softat tekee ja hostaa oikein, tokenit eivät vuoda.

4 tykkäystä

Sulla meni läppä hienosti ohi :sweat_smile:

2 tykkäystä

WSB:ltä löytyy kilpailija Sijoittaja-alokkaalle :slight_smile:

Pakko vielä jatkaa wsb:n paras kommentti tähän: “I love how he is using TV remote as keyboard. One of us :point_up:t2::joy:

Tai

“But…the chart on the screen is showing gainz”

  • “He has puts, retard” :rofl:
49 tykkäystä