Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Silkasta uteliaisuudesta pakkohan se on vilkaista kun arvosijoittaja Oksaharju pitää puheen ylituoton tekemisellä teknologiayhtiöillä :face_with_monocle:

14 tykkäystä

Vaikka Oksaharjua täällä usein parjataankin, onhan hänellä tiedot siitä miten mikäkin sektori toimii ja mitkä ovat niiden arvon ajureita hyvin perillä, ja sen lisäksi hän osaa pukea ajatuksensa keskiverto ihmistä paremmin ymmärrettäviksi lauseiksi. Sijoittajana hänelle on varmaan tullut psykologiset tekijät liian suureksi rajoitteeksi, jonka takia hänelle sopivia minimaalisen downsiden ja suhteellisen hyvän ja todennäköisen tuoton kohteita ei nousumarkkinasta ole 10 vuoteen juuri löytynyt.

Toki imago haittaa aiheuttaa karhumaiset kommentit, jos nämä ei meinaa koskaan realisoitua, ja niitä jäädään vain jankkaamaan.

Teknologiasektorista puhuminenkin voi olla kivaa katsottavaa, kun itse puhujalta meinaa tulla P/B kertoimien takia oksennus jatkuvasti, kunhan ei liikaa niistä jauha esityksessä.

Juu pahoittelut, tarkoitus oli lähinnä kompata sinua, eikä viestittää että olisit parjannut häntä. Vaan yleisesti häntä tupataan parjaamaan täällä :stuck_out_tongue:

4 tykkäystä

Joo tarkoitus ei ollut Oksaharjua parjata vaan rehellisesti mielenkiintoista nähdä mistä kulmasta hän lähtee tuota aihetta avaamaan kun on profilitunut selkeästi eri koulukunnan osakepoimijaksi :sweat_smile: Kokemusasiantuntijalta ja ammattilaiselta tulee aina erilainen näkemys aiheeseen eri näkökulmista

Samalla tarkoitus infota kaikille kiinnostuneille tuosta Pörssisijoittajan viikko-tapahtumasta

6 tykkäystä

Jos Samuel L. Jackson olisi Haarumilla, sanoisiko hän nyt Yhä musa soille että ”Say Harvia again! I dare you, I double dare you mothafucka, say Harvia one more goddamn time!”

11 tykkäystä

Enemmin näkisin että Jackson sanoisi näin:

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil market manipulators. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of HAARUMI, for he is truly his brother’s keeper and the finder of lost value investors. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is PAJUHARJU when I lay my vengeance upon thee.

17 tykkäystä

@musa_2

Olisi mielenkiintoista kuulla jos on jonkinlaista näkemystä, ajatuksia, tietoa ja aikaa kertoa, että miten näät tämän 2020-luvun sosiaalisen median vaikutuksen ja ns peesauskulttuurin vs. tuolloin aika ennen finanssikriisiä ja sen aikana.

Jos ajatuksia ei aiheesta ole niin ei tarvitse noteerata tätä :v:

1 tykkäys

@Huhtis

Mielestäni nykyinen some selvästi tuo esiin enemmän sellaisia psykologiaan liittyviä ilmiöitä jotka meihin on 200 000 vuotta sitten ohjelmoitu. Näin ollen markkinat oletusarvoisesti heiluvat entistä enemmän. Ehkä sitä eroa entiseen ei pidä liioitella mutta kyllä ero nollaa isompi on vs. 10–15 vuotta sitten vallinnut tilanne :slight_smile:

4 tykkäystä

Joissain tapauksissa minusta foorumilaisten toiminta päinvastoin pyrkii vaimentamaan aiheettomaksi koettua kurssien heiluntaa. Esim äskettäin Scorpio Tankersia, Hyzonia, Kamuxia, Harviaa jne. moni raportoinut ostaneensa, kun niiden hinnat tulleet vähän alas. Voihan tämä käytös myös vahvistaa heiluntaa joissain keisseissä.

2 tykkäystä

Juu epäilemättä näinkin. Otin kantaa somen vaikutukseen yleisemmin.

1 tykkäys

Olen itse suht tuore kasvo markkinoilla sekä foorumilla ja aluksi pidin tätä yltiömäisen tiedon määrää joka nykyaikana löytyy pelkästään hyvänä asiana. Olen kuitenkin alkanut vähitellen luomaan myös kriittistä näkökulmaa ja toivoisin itse, että omien omistamani yhtiöiden kohdalla haastettaisiin enemmän tuomalla esiin niitä kompastuskiviä. Omalla kohdalla case Kambi, joka pahimmillaan putosi salkussa - 45% kun riski realisoitui. Olin tähän asti “tiedostanut” riskin, mutta se oli kuitenkin usvan peitossa koska näin mieluummin vain nämä keissiä eteenpäin pumppaavat teesit. Noh oppirahoja tässä mahdollisesti maksettiin, mutta auttoi tuomaan varovaisuutta ja miettimään riskinsietokykyä uusiksi

Toinen mitä olen pyrkinyt välttämään on osto/myyntiketjun sekä kurssien ihmettelyketjun lukeminen. Sieltä äkkiä tarttuu FOMO kun 20 peräkkäistä viestiä koskee tietyn yhtiön ostamista ja vaikka itse on alunperin sopinut itsensä kanssa riskitason jolla on valmis hyppäämään mukaan. Tulee ajatus että mitä jos kuitenkin jään nyt paitsi? Nykyään ostaminen ja myyminen on vain muutaman klikkauksen päässä niin äkkiä tulee tehtyä hätiköityjä päätöksiä

27 tykkäystä

Kuinkahan moni tällä foorumilla on NON kautta operoiva, koska sehän heiluttelee nykyään todella montaa vähävaihtoista osaketta. Vahvasti lienee swingitreidaajien välittäjänä. Toisaalta tuon välittäjän peliliikkeitä seuraamalla ja ennustamalla taitava poimii mansikkapaikat.

4 tykkäystä

Enemmän silti on havaittavissa melkoista massapsykoosia kun lappuja ostetaan ”alennuksesta” kun kuukaudessa 15% noussutta osaketta ostetaan -2% loppuhuutaridipistä.

8 tykkäystä

Oon aktivoitumassa yhtiöanalyysissa ja analyysipipo valittu Dressmannilta :slight_smile:

10 tykkäystä

Ymmärrän kyllä, että tämän hetken arvostuksilla voi hieman ahdistaa, mutta jos salkku on tyhjennetty juuri ennen koronaa, niin melko synkät kelat ollut päällä Oksaharjulla, kun ei maalis-huhtikuussa 2020 palannut markkinoille. :thinking:
Ja otetaan vielä huomioon se, että Oksaharju otti finanssikriisissä ison lainan, jolla teki tuon omaisuutensa. Nyt ei olisi tarvinnut ottaa lainaa euroakaan.
Kummasti se perhe muuttaa miestä. :eyes:

6 tykkäystä

Oksaharju puhuu 10% tuottovaatimuksesta, joka perustuu toteutuneeseen tulokseen. Tämä spekulatiivinen arvonnousu on ollut melko käsittämätöntä. Katsoppa vaikka OMXH 25 yhtiöiden 2020 P/E. Mies pitää päänsä sijoitusstrategiasta, joka on ihailtavaa ja kaikesta päätellen toimivaa.

Yritän pitää sijoittamisen melko simppelinä. Pysy pois mistä et ymmärrä. En maksa omistusasunnostakaan sen mahdollisesta tulevaisuuden kunnosta vaan nykykunnosta. Jos maksat sijoitusasunnosta 2x tai 3x ja odotat siihen asti, että alueellinen arvonnousu päästää sinut omillesi…tilipäivää ei tarvitse välttämättä hetkeen odotella. Suhdanne on suhdanne.

7 tykkäystä

Eikö se sormus ole pikemminkin se pahin rasti ainakin mitä tutkimuksiin tulee ja testosteroni tasojen laskuun. :smiley:
Siihen kun lisää että testosteroni tunnetusti lisää riskinottohalukkuutta niin nykyinen puolustava strategia on ihan looginen varsinkin kun ei raha haastatteluiden perusteella tunnu olevan hänelle mikään itseisarvo.
3v vanha hyvä haastis joka tuli joskus hänestä vastaan.

10 tykkäystä

Tuo on periaatteessa hyvä ajatus, mutta mitä tehdä mikäli ei ymmärrä mistään mitään?

13 tykkäystä

Menestys taattu; ryhdy poliitikoksi.

36 tykkäystä

Olisi voinut lisätä “mistään mitään”… käsi ylös virheen merkiksi :raising_hand_man:

Sitten kannattaa opiskella. Tai etsiä joku joka ymmärtää. Tai miksei ruveta lottoamaan (“suomalainen voittaa aina”) :man_shrugging:

1 tykkäys

Vaiheittain mennään ja parasta toivotaan. Orocossa porausten tulokset voisi avata uuden tason, toivottavasti ylöspäin, mutta kyllä siinä se 12-16kk saattaisi silti kannattaa odottaa.

Jos onnistuu, niin osa laitetaan sitten uuteen korkeantuotto-odotuksen riski kohteeseen? Ehkä iso osa johonkin vakaaseen? Kuka mitenkin. Liian usein ei kannata kuitenkaan ottaa isoa riskiä välttämättä peräkkäin, ainakaan koko summalla.

3 tykkäystä