Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Fair enough. Ehkä pointtina enemmänkin että kannattaa ostaa hyviä yhtiöitä jotka ehkä nousevat indeksiin kun kasvavat ja muut sijoittajat kiinnostuvat, kuin yrittää spekuloida keskinkertaisen firman nousulla.

1 tykkäys

Ja nyt Mikael meni pöllimään Kamuxin “Ei voi pelkästään moittia”, Törkeää! :smiley:. Reklamaatio Kamuxille ja korvauksia kehiin :rofl:

8 tykkäystä

Totta tämäkin. Analyytikko yrittää mallintaa markkinoiden animal spiritia eikä siinä hommassa kvantitatiivisella analyysissa ole mitään merkitystä.

Miksei Verge ole pörssissä?

Jos olisin kova jätkä, ostaisin tollasen. Mutta en osaa ajaa, eikä vaimo antaisi lupaa. Mutta voisin ostaa edes osakkeita. Ansaintamalli on ilmeisesti, että anna rahaa ja saat moottoripyörän, eikä että anna rahaa ja saat osakkeita ja moottoripyöriä lupaamme tehdä sitten joskus myöhemmin? Tämä istuisi täydellisesti foorumillekin - Teslan, Hyzonin ja Duellin muodostamaan Bermudan kolmioon.

Olipahan @Verneri_Pulkkinen taas hyvä vartti :smiley: Kaikki on aina hyviä, mutta pitää erikseen kehua niitä, joissa tulee hekoteltua ääneen.

16 tykkäystä

Harvia-ketjusta:

Nytkö on Musk lähdössä mukaan sähkösaunabisnekseen?! :chart_with_upwards_trend:

4 tykkäystä

Kiitos paljon! Kehut piristää aina🤗

15 tykkäystä

Tällä hetkellä voimme tosiaan mainita “kuviosta” ainoastaan tämän mitä Jens on kirjoittanut Sijoitustiedon sivustolle :slight_smile:

"Mukava nähdä, että foorumilla on herännyt kiinnostus Coeus Invest Grit -erikoissijoitusrahastoa kohtaan. Rahasto on saanut inspiraationsa Coeus invest Oy:lta (eli minulta ja Arimatilta) ja rahaston toiminnassa hyödynnetään sekä minun, että Arimatin kokemusta, sijoitusfilosofiaa ja osakeanalyysejä. Lopulliset sijoituspäätökset tekee kuitenkin salkunhoitaja Estlander & Partners Oy.

Coeus Invest Oy:lla on tulevaisuudessa suunnitelmissa pyrkiä laajentamaan toimintaansa salkunhoitoon. Tulevilta kotisivuiltamme www.coeusinvest.fi tulee pian löytymään lisätietoja meistä ja Coeus Invest Grit -erikoissijoitusrahastosta."

Kuten Jens kirjoitti, “Coeus Invest Oy:lla on tulevaisuudessa suunnitelmissa pyrkiä laajentamaan toimintaansa salkunhoitoon.” Enempää emme “saa” tässä vaiheessa kommentoida :slight_smile:

Itsellä on tarkoituksena jatkaa Inderes -foorumille kirjoittelua täysin samalla tavalla kuin aiemmin. Viimeiset viikot ovat vain olleet niin pirun kiireisiä (muutto, rahasto jne) että sisällön tuottaminen on jäänyt vähän vähemmälle. Lisäksi olemme viidennellä kierroksella erään ison ulkomaalaisen endowmentin (säätiön) kanssa ja tämä on vienyt paljon aikaa. 7 tuntia puheluita viime aikoina ja tänään iltapäivällä mennään taas… :smiley:

Huikeata että tämä foorumi on olemassa. Jatketaan kaikki samaan malliin :ok_hand:

110 tykkäystä

Nyt taas pörssissä rallatellaan ylöspäin, maailmanloppuko taas peruttu? :rofl: Kyllähän tää sijoittaminen vaatii että on jonkun sortin jakomielitauti että pystyy tälläseen. :grinning:

5 tykkäystä

Tai sitten vaan pelaa pitkää peliä, eikä tuijota sitä salkun arvoa joka päivä :smile:

19 tykkäystä

Helpottaa kun selailee vähemmän O&M ketjua ja yleisesti pitäytyy omassa sijoitusstrategiassaan. Ei tartte hötkyillä. Tieto nimittäin lisää tuskaa ja mitä kauemmin olet tätä tehnyt niin huomaat, että homma menee enemmän tiedon suodattamiseksi kuin sen jatkuvaksi konsumoinniksi. Muutaman aloitusposition ostin tammikuun dipissä, mutta muuten ei juuri merkitystä mitä markkinalla tapahtuu :sunglasses:

9 tykkäystä

Joo, kyllä mää pelaankin ihan pitkää peliä, toi oli enemmän tommonen humoristinen heitto vaan. :grinning:

2 tykkäystä

Nyt kun “arvopapat” ovat ottaneet vallan Inderesin mallisalkussa, niin Jens ja Arimatti ovat avaamassa kaikille mahdollisuuden sijoittaa “Mallisalkku II”:een? :thinking:

Vitsit vitsinä, mutta näyttää ajatukset olevan aika yhteneväisiä Inderes foorumiväen kanssa. Onnea ja menestystä vain kaikkiin rahastoon sijoittaville :slight_smile:

8 tykkäystä

Ei päivää ettei olis ongelmia Nordnetin kanssa, tällä kertaa vika nordean ja nasdaqin välillä.

Ei ilmeisesti ole peruttu, ajoituksen kanssa vaan vissiin vielä ongelmia: milloin saadaan aurinko sammutettua/ laajennettua, ydintalvi tilattua tai joku muu mikä.

Semmosella muutaman tuhannen vuoden sijoitushorisontilla kun menee, niin ei kurssikäyrät vuosi(kymmen) tasolla paljon heilahtele :arrow_right: :upside_down_face:

Käytin, mutta konservatiivisena velkasäikkynä (henkilökohtaisessa taloudessa, olenhan täällä usein promonnut vuorostaan julkisen velkaantumisen hyviä puolia :smiley: ) kevensin muita osakkeita myöhemmin syksyllä niin balanssi nousi plussalle nopeasti. :stuck_out_tongue:

10 tykkäystä

Inderesin hallitus esittää siis jakavansa osinkoa 0.8 euroa / osake.
Tämä on kiva uutinen kaltaiselleni omistajalle, joka tykkää osingoista :yum: :coffee:.

Sen sijaan osinkoja karsastavalle sijoittajalle tämä on varmasti aivan karmaisevaa :scream: :fearful:.
Tsemppiä @Verneri_Pulkkinen :grinning:.

32 tykkäystä

62 tykkäystä

Verphun matka tylsäksi osinkosijoittajaksi has begun…

88 tykkäystä

Jos @Verneri_Pulkkinen tai kuka tahansa muu ei tykkää saamistaan osingoista, niin pientä korvausta vastaan mä voin etsiä niille jonku loppusijoituspaikan omasta lompakosta.

31 tykkäystä