Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Niin mikäs se toinen keskustelualusta nyt sitten on? Samaa mieltä että hassuttelut olivat ihan jees, kun osasi helposti erottaa ne totisemmista analyyseistä. Samoin suoraan sanottuna ketuttanut että foorumin tietäjiä dissattiin. Joku viisaampi olisi voinut sanoa että jollette muuta osaa, niin hävetkää saa%$na! :slight_smile:

1 tykkäys

Nokian ATH oli kesäkuussa 2000. Kun kurssi ennakoi iPhonea muutaman vuoden etuajassa ja laski samaan aikaan kun tulos vielä kasvoi, niin ei ihmekään, että P/E oli maltillinen 2006.
Edit. Korjataan, taisi olla huhtikuussa 2000.

1 tykkäys

Sama.

Tämä paikka ei ole enää entisensä :frowning:

Red January ei ole syypää asiain tilaan.

3 tykkäystä

Tämä on mennyt minulta ihan ohi.

9 tykkäystä

No kai niitä meemejä viimeistään torstaina tulee Harvian osarin jälkeen :smiley:.

@Verneri_Pulkkinen Onhan meillä (edes) Harvia live torstaina, vaikka onkin kiireinen päivä. Kun Kamux ja Qt menivät pilaamaan senkin huvin :joy:

4 tykkäystä

Ei ole valitettavasti tulossa ymmärrettävistä syistä. :pensive:

3 tykkäystä

Voisiko @Saapasjalkakissa pitää meille yhden tulosliven? Edes tämän yhden kerran.

40 tykkäystä

Kaunis ajatus. Hiukan kun olisi ollut enemmän aikaa valmistautua, niin miksi ei. :harviaraketti:

Ehkä kuitenkin jätetään hommat ammattilaisille näin lyhyellä varoitusajalla. :sweat_smile:

51 tykkäystä

Riippuen toki miten muutaman vuoden määrittelee, mutta itseasiassa esimerkiksi 2003-2007 Nokian osakekurssi nousi eikä laskenut.
2000 kesällä alkanut lasku tuskin johtui Iphonesta…

1 tykkäys

Kommenttien määrä on itseasiassa pysynyt vakaana vuoden, n. 14 000 per kuukausi. Uusia ketjuja avattu snadisti vähemmän. Huom. noissa käppyröissä on helmikuu mukana, siksi ne lässähtää lopuksi eli unohtakaa se vika datapiste.

Kenties keskustelun painopiste on vaihtunut hieman foorumin sisällä. Esim. Qt-keskustelu on hiljentynyt aiempaan verrattuna, joskin sen laatu on samalla parantunut rutkasti.

Sivukatseluita on enemmän kuin koskaan foorumilla mikä viittaisi siihen, että sitä luetaan silmä kovana samalla kun salkut sulaa. :sweat_smile:

141 tykkäystä

Kyllä foorumin uusi suunta on mielestäni vain ja ainoastaan positiivinen asia. Kun haluan lukea sijoittamisesta menen sijoitus foorumille. Kun haluan meemuilla menen yli laudalle tai 9gagiin. Kun haluan tietoa Pösöni vasemman takastefan vaihtoon menen auto foorumille etsimään tietoa, ostan kontin asennsukaljaa ja seuraavana päivänä ajan krapulloissani lähimpään auto huoltoon, että takuu ei mene.

Kuten näkyy; kyllähän tänne nyt huumoria mahtuu vieläkin, mutta mielestäni hyvä että foorumi pysyy silti asiallisena. Etenkin tämä kahvihuone on senverran vapaamuotoinen paikka että uskaltaa sanoa kommenttinsa pienten mausteiden ja kuvien kera, ja luottaa siihen, että ihmiset kyllä osaavat erottaa nämä huumori jutut totisesta todellisuudesta. Yhtösivut luonnollisesti tulee pitää puhtaana ja siinä mielestäni onkin onnistuttu.

Varmaan parin viikon takaisesta nyt kestää hetki että sormillensa saaneet foorumin huumoriukot uskaltavat varovasti ryömiä ulos koloistaan. Tervetuloa jo etukäteen heille! :smiley: Teitä odottaa täällä iso joukko

35 tykkäystä

Viime päivien tunnelmat.

image

149 tykkäystä

Surullinen totuus on, että kymmeniä tämänkin foorumin jäseniä ovat menettäneet 80-90% sijoitussalkuistaan viime kesän jälkeen. Kun yhdistetään vähäinen kokemus sijoittamisesta, ryhmään kuulumisen paine ja erilaiset hypejunat, niin lopputulos on tämä.

Ja kyllä jokainen on vastuussa omista päätöksistään ja rahoistaan. Silti on surullista, että monet ovat joutuneet todella pitkälle takamatkalle. Jotkut ovat ehkä velkaantuneet tai jättäneet tappioiden vuoksi markkinat kokonaan.

15 tykkäystä

Tälläisiin arvailuihin kannattaa lisätä hieman konditionaaleja.

44 tykkäystä

On kyllä saanut osua todella pienellä hajautuksella kaikkein pahimpiin pommeihin, että noihin lukemiin yltää, ellei ole käyttänyt vipua? :thinking:

12 tykkäystä

Luepa osta/myy- ketjua viimeisen parin vuoden ajalta. Samat nyttemmin kadonneet nimimerkit hyppäsivät jokaiseen viikottaisiin hypejunaan aina siellä viimeisten joukossa. Ja kaikki meistä tietää, että kassan hallinta ei ole aloittelijoiden paras osaamisala. Eli edellisen viikon hypelappua myytiin tappiolla, jotta päästiin seuraavan viikon junaan mukaan.

Lisätään nyt vielä sekin, että Nordnet ottaa omansa. Uuden sijoittajan ~1-5k sijoitusvarallisuus hupenee nopeasti, kun aloittelija “päivätreidaa” jotain yhtä Teslan osaketta.

9 tykkäystä

Ihan ilman sarvia ja hampaita, tämä kuulostaa mutuilulta.

Kyseinen ketju on sitä paitsi niin hankala läpikäytävä volyymin takia että vaikea on tutkia.

9 tykkäystä

Loistava. :grin: Toi hymyn huumille.

Se on ihan hyvä omasta mielestäni, kun välillä huomaa, että jotkut hiljaisemmat ketjut ovat aktivoituneet hyvällä tavalla ja sitten suosituimmissa ketjuissa laatu on parantunut. :slight_smile:

Sekin on aina mukava huomata, kun tulee lisää uusia hyviä aktiivisia kirjoittajia tai vaikka meemitaitelijoita. :grin: Keskusteluihin kaipaan aina erilaisia näkemyksiä olivatpa ne sitten karhumaisia, härkämäisiä taí muunlaisia. Itse ainakin elän välillä omassa kuplassani ja siksi(kin) on hyvä, kun joku herättelee, vaikka oma kupla on paras kupla. :grin:

Huvikseni tuossa viikonloppuna koostin Biohitin ketjuun viime aikojen kuulumisia (joista suurin osa löytyi jo ketjusta), mutta mitään ihmeellisempää firman “toimintaa” muuttavaa juttua en löytänyt. Tosin, jos olisi ollut jotain uutta uutista, niin olisin varmasti sen täältä Inderesin foorumilta löytänyt, eli hyvin tämä foorumi on toiminut ja toimii edelleen. :slight_smile:

5 tykkäystä

Tai liian suurella hajautuksella. Nimimerkillä henkilökohtaisesti olen nähnyt erään tutun 2000 euron Nordnet-salkun, jossa oli about tusinan verran lappuja. Kertaostokset 50-150 euroa. Itku meinasi oikeasti päästä. Ja tämä poloinen selitti onnettomana, että oli kuunnellut podcastejä, jossa aina sanotaan, että hajauttaminen kannattaa.

15 tykkäystä

Itse olen ainakin erittäin tyytyväinen siihen, että foorumi on nimenomaan palaamassa entiseensä. Yhtiöketjujen laatu alkaa vähitellen taas palautumaan entiselleen ja viestit sisältävät enemmän asiaa hauskojen onelinereiden tai samojen kysymysten toistamisen sijasta.

Yleisimmistä ketjuista on onneksi myös hieman hiljentynyt Hyzon-pakotus ja samalla muutenkin meemit ovat vähentyneet.

image

69 tykkäystä