Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Ilman sarvia ja hampaita sanottakoon että melko hyviä oppirahoja jakelee nyt mr Market sijoittajille parin ränta-på-ränta -vuoden jälkeen. Joskus (aina) kannattaa suojata sitä omaa näkemystä sen verta että jos onkin analyyseissaan väärässä niin ei mene yhdessä päivässä salkusta viiden vuoden tuotto. Tai enemmän.

11 tykkäystä

5 vuoden tuotto, huh!

Onneksi olen suojattu tältä kun olen betsannut vasta vajaan vuoden :sunglasses:

Palataan asiaan 4+v päästä

29 tykkäystä

Tänään tuli otettua ihan tehokas 1-2-punch käkättimeen tältä H-tandemilta Harvia ja :tm: Hapala (Hapala-trademarkista rojaltit @KalleH :lle ).

Oppeja:
Harviasta ei oikeastaan mitään. Kvartaali oli jälleen hieno ja markkinan sekä analyytikoiden odotukset viritetty yksinkertaisesti aivan tappiin. Tämän kyllä nykysentimentissä tiesi että jos jäädään ennusteista/odotuksista niin runtua tulee. Ei aiheuta salkunhoidollisia toimenpiteitä ja lisäsin omistusta alta 40€.

Rapalan osalta täytyy yritysjargonin termein puntaroida tämän omistuksen ”strategisia vaihtoehtoja” :grin: Näkyvyys yhtiön toimintaan, harva raportointi ja olematon sijoittajaviestintä kyllä kaivelevat. Ollikin oli luvalla sanoen ennusteidensa kanssa aika metsässä, ei kritiikkiä vaan osoittaa vaan yhtiön hankalan seurattavuuden. Kattellaan Ollin huomisen päivityksen jälkeen miten edetään…

15 tykkäystä

Toi banaanien hinnannousu on kyllä pahin juttu🙁

43 tykkäystä

Nyt on sitten Remedy pilkit asetettu avantoon, huomenna ostan sitä lisää hintaan 25 euroa.

4 tykkäystä

Haarumilla on pohdittu miten Harvia pääsee tämän vuoden kasvutavoitteeseen. Kuulin luottevalta taholta että laajentavat kuluttajasegmenttiin vähän erikoisemmalla avauksella. Harvia Puukko! Sain napattua tehtaalta kuvan salaa joten pahoittelen huonoa laatua.

31 tykkäystä

Tein meemin. Naurattais, jos ei itkettäis.

ezgif.com-gif-maker

148 tykkäystä

Salkut tänään noin -6% laskussa taas mutta hiihto vei kyllä nyt huomion…Olihan tämä upea päivä, ainoa harmitus tässä päivässä tuo iänikuisen Johaugin venyminen Niskasen ohi nippanappa joka itsellä meni hieman ihon alle. Mutta tämä oli silti erinomainen päivä, 2 mitalia…ravisutettiin hiihtohistoriaa. Vilkasin toki myös salkkuyhtiöiden tilinpäätöksiä mutta nehän näytti hyvältä.

Älkää unohtako Iivon ja Bolshunovin taistoa huomenna!

41 tykkäystä

Päivän päätteeksi tuon kissan touhujen katselu ei voi saada kuin hymyn huulille. Mitä enemmän katsoo, sitä enemmän naurattaa. Nyt näille kannattaa naureskella, koska sitten kun olen isompi ja ammattimaisempi sijoittaja ns.iso poika, nämä ei naurata.

17 tykkäystä

No niin, oman sijoitushistorian euromääräisesti pahin laskupäivä tästä tuli, kuten aiemmin tänään entelin. 8,1 % haihtui salkusta yhdessä päivässä - ja tosiaan tältä vuodelta löytyy euromääräisesti toinenkin käytännössä yhtä synkkä päivä. Vuoden vaihteen jälkeen salkku on menettänyt arvostaan 21 %. Kylmää kyytiä.

Ajattelin ottaa nyt illalla yhden hyvän oluen, mutta ehkä otankin sen huomenna katseltuani ensin saunassa kuumaa Harvian kiuasta. Vielä on senkin yhtiön omistus selvästi plussalla toisin kuin moni muu pienempi omistus. Näin jälkeen päin ei kaduta oikeastaan yksikään Harvian ostokerta, vaikka viimeisimmät tappiolla ovatkin. Olisi nämä rahat voinut sijoittaa paljon huonomminkin. Puutteellinen hajautus on ollut tietoinen valinta ja epätodennäköiseltä vaikuttanut kurssikehitys on toteutunut markkinoiden sukeltaessa. Onneksi on ollut salkun kanssa malttia pitää turvamarginaalia niin, että alkuperäinen pääoma on säilynyt hyvin.

Ei tässä itsellä onneksi ole mitään hätään. Voimia niille, joilla mahdollisesti on!

PS. Ei kun sieltähän tulee kohta hyvä futismatsi telkkarista. On minulla varaa ottaa se yksi hyvä olut sekä tänään että huomenna.

33 tykkäystä

Tässä foorumia seuranneena olen ollut huomaavinani, että turska-aiheisia myyntejä on enenevissä määrin osto/myynti -ketjussa. Verokikkailun ymmärrän, mutta ovatko kaikki tosiaan täällä treidaajia, jotka minimoivat tappioita jatkuvasti ja hakevat yksisarvista vai mistä moinen ilmiö johtuu?

6 tykkäystä

Paperikädet poistuvat markkinoilta kun oletetuista tuplaajista tulikin 1-3 kk aikana puolittujia :thinking:

4 tykkäystä

Sitäkin voi olla liikkeellä, että se tatti siinä otassa kun kasvaa tarpeeksi isoksi, niin ei kovin paljoa väliä paljonko sitä turskaa sillä hetkellä on tulossa, antaa vain mennä. Kai se usko siihen että tappion jälkeen ottaa niitä voittoja jatkossa, madaltaa kynnystä tehdä huonojakin päätöksiä. Välillä saa sitten todeta että, olisin nyt edes yön yli odottanut.

1 tykkäys

Kaupankäynnistä tuli mieleeni, että en ole käynyt kauppaa kokonaiseen vuoteen. :thinking: Hämmästyin, kun lähdin tutkimaan asiaa, että siitä on tosiaan jo yli vuosi.

Viimeisimmät kaupat ovat viime vuoden tammikuulta, sen jälkeen olen vain istunut omistusteni päällä ja vastaanottanut osinkoja. Holdaaminen on leppoisaa puuhaa, sen kun antaa olla ja seuraa sivusta :slight_smile:

En nyt kuitenkaan ota asiasta stressiä suuntaan tai toiseen, vuoden päästä voi katsoa, tuliko vuonna 2022 käytyä kauppaa vai ei. :smiley:

24 tykkäystä

Varmaan tämä yksi syy.

Itse huomannut, että yleensä ne isoimmat tappiot tekee silloin, kun myydään hetken tunnekuohun vallassa ja lähdetään peesaamaan jotain juuri foorumille esitettyä uutta yritystä.

6 tykkäystä

Tässä auttaa jos hankinnat on aot:lla ja kysessä hyvin menestyneet yhtiöt niin verottaja on muistamassa reilulla kädellä. (Itse huomannut saman, tämä rajaa hyvin turhia myyntejä) siihen asti, jos oikeasti firman tekeminen muuttuu huonoon suuntaan.

2 tykkäystä

Vähän myöhässä pääsin tänään koneen ääreen kommentoimaan (ja katsomaan Harvia position sulamista. :sweat_smile:) Mutta olihan tämä nyt ihan loistava läppä ja imho kuuluu kyllä terveeseen kulttuuriin foorumilla että näitä heitetään. Pitää sitä nyt vähän saada vääntää veistä haavassa. :grin:

t. salkun isoimmat omistukset Harvia, Kamux ja EVO :grimacing:

21 tykkäystä

Harmiaa ja Rapulaa. Kaikkea sitä.

Kyllä vituttaa!

54 tykkäystä

Tsemppiä! Itselläni meni viime heinäkuu huumorin puolelle, kun salkkuun osui Kiina-ilmiö ja chippipulan seuraukset kovalla kädellä. Kuukaudessa tuli eri yhtiöille (4 kpl) miinusta 30-50%. Hajauttamista eri aloille, mutta osumaa tuli silti. Jäin peuraksi ajovaloihin.

Koko vuosi oli kuitenkin erittäin positiivinen tuotoiltaan, joten kunnon nokkaniisto oli jopa odotettu tapahtuma. Ketuttaa silti. Menetettyjen paperituottojen perään on turha itkeä, sillä uusia busseja ja sijoituskohteita tulee aina.

Let the gains accumulate and cut the losses. Pirun vaikea sääntö noudattaa sijoittamisessa, painonhallinnassa se toteutuu ihan itsestään!

8 tykkäystä

Tämän päivän perusteella vois pilke silmäkulmassa sanoa että ei tuo kiukaiden valmistus ainakaan mitään rakettitiedettä ole. Mutta mitä pienistä, huomenna päivä on uus.

9 tykkäystä