Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Ah, Crescendo ja Kharisma ovat omat tämän hetken suosikkini. Vastajauhettuna tulee kyllä loistavaa kahvia Aeropressillä :+1:

2 tykkäystä

Kai käytät Inverted method aeropressillä? Protip.

2 tykkäystä

Juuri sipaisin näitä muutaman sittarista -30% dipistä. Laatukahvia alekorissa vai syvempiä ongelmia?

3 tykkäystä

@Wallet_Nahlroos : Kyllä :slight_smile:
@Topstock : Huippukamaa on :slight_smile:

2 tykkäystä

No eipä ollut kärsivällisyyttä ainakaan hätäisimmillä (toki eilisen illan jenkkilasku painaa myös).

2 tykkäystä

Siirrän oikeaan paikkaan.

2 tykkäystä

My bad, unohtuipa taas että oltiin yhtiöketjussa :frowning_face:

Eipä riitä ennusteiden (pienet) ylityksetkään enää nykyään markkinalle. JPow, saiskos lisää jo elvytystä… :grimacing:

3 tykkäystä

18 tykkäystä

Remedyyn liittyi tuossa toissa viikolla kaksi erittäin kokenutta myöskin keskenään työskennellyttä tarinankertojaa. Tehneet projekteja Telltale Gamesissa (mm. Walking Dead pelit) ja toinen Epic Gamesin Fortnitessa. Jälkimmäisen Twitter profiilissa lukee, että on Lead Writer Remedyn ei julkistetussa projektissa (TBA eli to be announced). Oma veikkaus, että on Vanguardin tiimissä, sillä se on ainoa, joka sopii tuohon kuvaukseen. Hän on tehnyt tuota Fortniten multiverse tarinaa. Tätä voidaan peilata Remedyverseen ja siitä tehtävään moninpeliin, jossa tarvitaan event based tarinnankerrontaa juuri kuten Fortnitessa. Oli mielenkiintoista nähdä, että heti Tencentin sopparin julkistuksen jälkeen saadaan kokeneita osaajia tekemään projektia organisaatiosta, jolla on myös Tencent isona sidosryhmänä. Antaa ehkä osviittaa siitä, että Vanguardiin totinen panostus on alkanut hyvin. :slightly_smiling_face:

20 tykkäystä

Moni ei tiedä, että kahveissa on enemmän makuprofiileja kuin viineissä ja tunnistettavia eroja löytyy jo ihan maa-/maanosa-tasolla, tyyliin Brasilia, Kenia, Indonesia.

Arabica on herkempi ilmaston vaihteluille kuin karskimpi robusta. Kannattaa kokeilla joskus tila- tai maakohtaisia single origin-kahveja niin huomaa makueron sekoitekahveihin.

2 tykkäystä

Iivo Niskanen, kultaa! Kahvinkeittoon :coffee: :skier:

47 tykkäystä

Piti tulla komppaamaan jo aiemmin, mutta pidin pintani. Nyt kuitenkin keskustelu jatkuttua pitää tulla kehaisemaan Arvid Nordquistia myös. Aivan ylivertaista tavaraa oman kotitalouden makuun. Amigas, Wanyama, Franskrost, Reko nyt ainakin eri hyviä.

1 tykkäys

Pasila, Porilaisten marssi! :1st_place_medal:

12 tykkäystä

Minäkin osallistun vielä kahvikeskusteluun. Tätä on tullut vedettyä mustana useampi vuosi. Hinta/laatusuhde kohdallaan. Löytyy lidlistä.

@suzuki_pv pakko vihdoin kysyä kauan askarruttanut kysymys. Millä osilla tuollainen löytyy/löytyi? Ei tuollaista nimimerkkiä voi ottaa ilman ettei olisi pv:tä omistanut. :grin:

Joka kerta nimimerkistä tulee muistot mieleen mopoajoista. 50cc läppäpytty, teholäpät, 17-piikkinen eturatas ja loputon into. Haet liikkeestä minigrip-pussillisen suuttimia suunnilleen oikeasta haarukasta. Eikun kaasari irti, vaihto ja aina uutta testiajoa mikä toimii parhaiten. Pakoputki piti polttaa puhtaaksi vähintään kerran kuussa, koska kaiken varalta öljyä piti sotkea se 3-4% bensan sekaan.

10 tykkäystä

Keidenkäs kärsivällisyys Remedyn kanssa loppui tähän osariin:

11 tykkäystä

Helposti paras Fair Trade -valikoima myöskin. Ikävää jos kahvissa on vieno riiston sivumaku

3 tykkäystä

Tänään koin sijoittajaurani ensimmäisen oikean tulospettymyksen. Kurssi tipahti 15 prosenttia.

Kyseessä oli:

  • ensimmäinen sijoitukseni ulkomaille
  • ensimmäinen sijoitukseni ilman Inderesin analyysiä
  • ensimmäinen sijoitukseni puhtaasti omalla analyysillä

Johtopäätös…


Kävipä mulla huono tuuri! :clown_face:

Lisäys: Inderes Premiumin kuukausihinta on aika halpa, jos sen suhteuttaa oman sähläyksen tappioihin. Voin tulla kertomaan markkinointimateriaaleihin, jos on tarvetta.

46 tykkäystä

Mitä palstalaiset ovat mieltä siitä, miten pitkälle tulevaisuuteen voidaan mennä, että arvostuskertoimet saadaan asiallisiksi? Jos tämän vuoden arvotuskertoimet vielä kauhistuttavat, niin onko oikein sitten vain siirtyä vuoden 2023 ennusteisiin?

Mietin Revenion analyysiä aamulta: “Vuoden 2022 kertoimet ovat erittäin korkeita, mutta tavoitehinnassa katseet kääntyvät jo vuoden 2023 siedettäviin kertoimiin (P/E 44x ja EV/EBIT 32x)”

On kyllä melkoista myllerrystä! Remedy: Osari hieman yli ennusteiden, kaikki projekti etenee hyvin ja ajallaan ja tehdään mitä on luvattu, näkyvyys paranee, yhteistyötahot kovenee. Kaikki yritystä seuraavat varmasti tiedostivat 2022 tuloksen tulevan laskemaan, ja myös analyytikot tätä nostaneet esiin, eli siinäkään ei mitään yllättävää pitäisi olla. Ja -5 % tauluun vanhojen laskujen päälle :sweat_smile: Katsotaan toki vielä, millaista reaktiota Teron virne-mittari saa aikaan :stuck_out_tongue:

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä ihmiset tältä osarilta ovat odottaneet :man_shrugging:t3: Aikamoinen Nordnet oksennus siellä näyttää olevan myyntipuolella käynnissä.

2018 jaksoi odotella ja malttoi tankkailla, eli eiköhän sitä jaksa nytkin! Täytynee siis laittaa Remedyn osto-ohjelma käyntiin 2022 osalta! AW2 odotellessa :slight_smile:

P.s. IIVO :1st_place_medal: :1st_place_medal:

21 tykkäystä

Mulla oli helkama raisu ja olin aina kateellinen PV ja Monkey -pojille. Mutta en ollutkaan kovis… :wink:

9 tykkäystä