Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Onhan tuossa jo hajautusta useampaan firmaan ja instrumenttiin. Aika maltillinen salkku :slightly_smiling_face:

Sinkoilla ja Buffeteilla on varaa olla kärsivällinen, kun heillä on jo omistukset itsessään luomassa sitä sotakassaa osinkojen kautta. Sitten taas, jos ei ole salkkua vielä ollenkaan, niin sivussa oleminen on se tyhmin vaihtoehto. Kun markkinaa se aloittelija nyt ei kuitenkaan osaa aijoittaa.

Jos itselleni tulisi osinkotuottoja kymmeniä tai satoja tuhansia vuodessa, niin kyllähän minäkin kasvattaisin näissä markkinaolosuhteissa käteiskassaa.

17 tykkäystä

Näinhän se on. Joskus pitää aloittaa. Sen vuoksi suuri osa sijoittajista kokee alussa suhteellisesti isotkin tappiot, oppirahoina. Hyvä puoli on se, että kun summat on vielä aika pieniä, niin siitä pystyy sitten vielä lähtemään uudelleen liikkeelle.

Kannattaa kuitenkin kuunnella tarkalla korvalla näiden konkari-Sinkkojenkin näkemyksiä, vaikka olisi aloittelija ja ne tuntuisi hieman kaukaisilta.

7 tykkäystä

Tästä tuli mieleen, että onko journalisteilla mitään rajoituksia news-tradingiin, regulaatiosta tai mediatalon omia sääntöjä?

2 tykkäystä

Minusta @Mirko_Sampo_IR on jossain sanonut, että kun oli almalla töissä niin siellä oli joku rajoitus? Tyyliin 2kk?

3 tykkäystä

Ainakin suomessa on, esim:

2 tykkäystä

3kk, ainakin vielä mun aikoihin.

6 tykkäystä

Joo, sanan etymologiassa ei ole mitään ilkeää tarkoitusta niin kuin on harvan muunkaan sanan. Jossain vaiheessa sana on kuitenkin saanut vähemmän neutraalin sävyn. Esimerkiksi kaikki varmasti ihmettelisivät, jos uutistenlukija kertoisi ryssien voittaneen olympiakultaa jääkiekossa.

En pidä siis etymologiaa kauhean merkityksellisenä, kun puhutaan onko tänä päivänä joku sana sopiva vai ei. Samaan tapaan, kun menen jollekin ihmiselle kylään, käyttäydyn nykyisten normien mukaan enkä mukaile vuoden 1700 etikettiä.

Lisäys: Eräs N-kirjaimella alkava sana on niin ikään lainattu suomen kieleen ruotsista. Sanan alkuperä taitaa tulla espanjasta. Merkitys on ollut musta.

29 tykkäystä

Tuo voisi olla monesti jopa siunaus eikä rajoitus. :grin:

2 tykkäystä

Yleensä aloittelijoiden tappiot, myös silloin itselläni johtuivat markkinoiden liiasta seurannasta. Katsoin varmaan kurssit ainakin 30x päivässä. Kun toimii näin, niin näkee koko ajan “ostettavaa” ja toissapäivänä ostetut laput menee myyntiin uuden idean tieltä.

Jos voisin palata ajassa taaksepäin, niin ne pienet roposet (aloitin ihan parilla tonnilla) yhteen vaan suosiolla lappuun kiinni. Ostin aikoinaan “hajoituksen” takia kolmea eri lappua, vaikka rahaa oli käytössä muistaakseni 3109 euroa. Sitten vaihtelin noita kolmea osakettani päivittäin/viikottain, kun löysin uuden “huippulöydön”. Onneksi toi alun täysi perseilyvaihe kesti vain kuukauden päivät. Selvisin siis vähillä oppirahoilla, mutta tossa oli ainekset todelliseen fiaskoon.

13 tykkäystä

On tämänkin foorumin porukalla vielä monikertaisesti hurjempiakin salkkuja. Kieltämättä tuo Harvian paino on noussut vähän liian korkeaksi, voitolla kuitenkin ollaan. Keskikurssi noin 30, alin ostohinta 7,92. Yhteensä 27 erillistä ostoa nuoseviin kursseihin, niin voi salkulle käydä. Alunperin oli tarkoitus vähän kevennellä osarin jälkeen, mutta kurssireaktio nyt vei nämä halut täysin. On todella vaikeaa myydä osaketta, jonka kurssi on juuri laskenut huipulta, erittäin vaikeaa :slight_smile: Jotenkin sitä uskottelee itselleen, että kyllä se kurssi vielä nuosee sinne, missä se on ollutkin. Mutta kuten historia osoittaa, niin ei kurssi useinkaan nouse. Kyllä tässä kuitenkin ollaan kyydissä ihan mukavasti kyydissä.

6 tykkäystä

No, suomen kielen ryssimisellä on vastineensa useissa muissa kielissä. Esimerkiksi viron/eestin kielessä on vastaava ilmaisu “tehdö venäläisittäin” eli päin persettä.On tietytsti makuasia onko virheellisesti tekeminen tyypillistä itänaapurillemme, kansan ominaisuus vai rasistisvivahteinen ilmaus.

3 tykkäystä

En ottanut mitään kantaa sanan ryssä hyväksyttävyyteen, vaan ainoastaan etymologiaan. Minulla on paljon venäläisiä ystäviä, joista tosin osa saattaa olla oikeasti Moldoviasta ja Ukrainasta.

2 tykkäystä

Minullakin on paljon amerikkalaisia ystäviä, joista tosin osa saattaa olla Australiasta ja Iso-Brittanniasta.

Nyt kahvihuoneeseen rauha! Aistin kevyttä ärtyneisyyttä jne helposti syttyvää ilmapiiriä.

9 tykkäystä

Odotattekos jo, että jäät lähtee ja pääsee taas rysällä kalastamaan? :fish:

9 tykkäystä

Geopoliittisten jännitteiden väliin jotain ihan muuta…

Omien Private Labeleiden mielikuvaa voi rakentaa monella eri tavalla.

Esim Prismassa oli Housen x5 laatubokserit kuvallisella värikkäällä hintakyltillä ja kokovalikoimalla. Vieressä verrokki-vaihtoehtona kalliimmalla kolkko bulkkivalkoinen “M-BOKSERI 2-PACK KIINA” -laari.

Kolkot Kiinan bokserithan on toki Björn Borgit ja Houset pakerrettu yhtä lailla Kiinassa. Mutta hienosti aseteltu vaihtoehdot haastamaan mielikuvia. Toki asiallisesti oma lehmä täysin ojassa.

29 tykkäystä

Nuoremmat historiaa lukemattomat eivät ehkä tiedä, että Moldova ja Ukraina kuuluivat aikanaan Neuvostoliittoon.

1 tykkäys

Juu, ja oikein kunnolla suomettuneet muistavat Balttian maiden liittyneen vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon.

7 tykkäystä

Salkunrakentajan Jorma Erkkilän kirjoittama juttu, jossa on paljon otteita konkarisijoittaja Hannu Angervuon markkinakatsauksesta. Kiinnostavaa juttua niin tuloskaudesta kuin muustakin, kannattaa mielestäni lukea. :slight_smile:

“”Sijoittajat ovat edelleen näyttäneet hapanta naamaa hyvillekin tulosraporteille, sillä 79% tulosjulkistaneista yhtiöistä on kirjannut pörssikurssin laskun tulospäivänä”, Angervuo kertoo.”

Vain kymmenellä yhtiöllä on osakekurssi noussut tuloksen julkistuspäivänä. Nämä yhtiöt ovat Angervuon mukaan olleet Stora Enso , Caverion , Huhtamäki , Uponor , Orion , Telia , eQ , Oma Säästöpankki , Sampo ja Digia .

6 tykkäystä