Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Vaimo katsoi kyseistä sarjaa telkkarista tänään, niin otti silmään että sehän on @Sauli_Vilen joka on pääosassa :grin:

10 tykkäystä

Tuli tässä iltasella mieleen että mikäli käy niin että Venäjä ei hyökkääkään Ukrainaan ja Venäjällä juhlistetaan Putinia “joka esti sodan” jne niin miten some ottaa sen vastaan ympäri maailmaa. Jonkinlaista isoa uutista varmaankin tullaan repimään ainakin roskamediassa jne. Lähinnä otsikot :upside_down_face:

Ei tässä ollut kyse semantiikasta, vaan muodostin nämä kriteerit näistä sinun poimimistasi “käänneyhtiöistä” (Stockmann ja Martela) ja yritin etsiä niille verrokkeja, jotka vastaavan käänteen olisivat tehneet. Käänneyhtiöitä totta kai on olemassa kuten itsekin luettelit, mutta nämä eivät mielestäni ole todennäköisiä kandidaatteja sellaisiksi, ne ovat mahdollisuutensa jo menettäneet. Halusin siis vain havainnollistaa, että Helsingin pörssistä ei tunnu löytyvän koko 2000-luvulta yhtään yhtiötä, jonka liiketoiminta olisi ollut noin pitkään laskussa ja joka olisi käännöksen onnistunut tekemään.

Ehkä niitä nyt sitten yhtäkkiä on tässä käsissä kaksin kappalein :man_shrugging:

Ja voihan näilläkin totta kai rahaa tehdä lyhyellä aikavälillä (kuten vaikka Gamestopilla ja AMC:llä, onko nekin käänneyhtiöitä?), pidempään holdiin en ottaisi.

16 tykkäystä

Kyllä niitä on, vaikka Tecnotree nyt tulee ekana mieleen.

Mitä tämä edes tarkoittaa? Konkurssissa vasta mahdollisuudet on menetetty.

Huomenna olisi sitten Marimekon vuoro omassa salkussa :smiley:

Pitihän itsekkin yks tällänen tehä :sweat_smile:

41 tykkäystä

Kommentoin jo aiemmassa viestissäni, alamäki kesti vain n. 3 vuotta.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos yritykselle tulee muutama huono vuosi, se voi johtua vaikka siitä, että joku iso asiakas menetetään tms. “shokista”. Näistä voidaan tehdä niitä käänteitä.

Jos yrityksen liikevaihto laskee 10 vuotta putkeen trendinomaisesti se selvästi tarkoittaa sitä, että niille tuotteille/palveluille joita yritys tuottaa ei ole kysyntää. Ja yritykset menevät lopulta nurin kun niiden tarjoamalle ei ole kysyntää. Ainoa keino selviytyä on keksiä liiketoiminta uudelleen. Stockmannin tapauksessa tämä tarkoittaisi esim. sitä, että koko Stockmann pitäisi kuopata ja pelastaa elinvoimainen Lindex. Martelasta en edes oikein keksi miten se voisi tuon alamäkensä katkaista. Nämä ei ole sellaisia että vähän kun viilaillaan kuluja niin sitten homma kääntyy vaan enemmänkin tyyliin Blockbuster, että noutaja tulee jossain vaiheessa jos ei tehdä jotain todella radikaalia.

Mutta ehkä olen jo yhdelle päivälle vaahdonnut tästä tarpeeksi. Kunhan tiedätte mitä teette kun tällaisiin puukkoihin nappaatte kiinni.

16 tykkäystä

Tecnotree teki 10 vuoden aikana 2009-2018 lähes 100 miljoonaa euroa tappiota. Se on aika paljon tuon kokoiselle firmalle. Kyllä pidän ihan reippaana alamäkenä koko ajanjaksoa.

Suapa nähdä mitä huominen tuo tullessaan. Putinin neuvottelupöydät pidentyy kriisin jatkuessa, joten puuta mennee. Tietänee hyvää Vieremän suunnalle, jos ei rajat mene kiinni. Illan jatkoja.

3 tykkäystä

Kiitos :smile:. Mikael on tosi mukava kaveri niin helppo jutella hänen kanssaan. IPOn tekeminen on aika mielenkiintoinen projekti jossa oppii itsekin paljon uutta. Toivottavasti projektin avaaminen tuo insightia hommasta myös muillekin!

Terkuin,

Harri

8 tykkäystä

Jos haetaan yhtymäkohtia sentimentistä vuonna 2008 tämän päivän Martelaan niin pitää muistaa, että finanssikriisissä verta oli kaduilla ja narratiivit sen mukaiset. Pimeänä vuonna 2009 ajateltiin ihan yleisesti, että koskaan ei enää palata maailmaan, missä BKT oli korkealla, öljyjalosteille kysyntää ja paperia tarvittiin toimistoilla. Siitä loogisesti johdettuna OMX25 siis oli lähtökohtaisesti kasa paskaa.

Sitten kuitenkin indeksi (ja pääosa indeksiyhiöistä) kampes liikevaihossa ylös vuoteen 2010-2011 mennessä ja pahimmat masentelut unohdettiin. Stockan kohalla mukautumista / markkinan vetoa odotellaan edelleen 15v myöhemmin. Sentimentissä on yhtymäkohtia. Käänteen pituudessa ei.

Nojoo, tärkeämpää käänteen arvioinnissa on se, että mitä siellä firmoissa tapahtuu nyt sisällä eikä finanssikriisi. Varoittelu kuitenkin on ihan paikallaan. Vähän eri juttu yrittää poimia oikea firma oikeaan aikaan laarista, missä on Elqotec, Neste Oil, Stora Enso, Tiimari, Stocka, Savo Solari ja Martela, kuin heittää tikkaa yleisindeksiin. Siinähän pärjää sokea apinakin.

2 tykkäystä

Vahvaa suorittamista!

43 tykkäystä

SEC tutkii todennäköisesti myös 21.1.2022 mahdollisia osakekaupan manipulaatioita, joiden tavoitteena oli manipuloida optioiden arvoja sopiviksi massiivisilla toimeksiannoiilla. Yksi esimerkki on Nokia corp osakkeen anomaliat kyseisen päivän kaupoissa.

Fed­eral in­ves­ti­ga­tors are prob­ing the busi­ness of block trad­ing on Wall Street, ex­am­in­ing whether bankers might have im­prop-erly tipped hedge-fund clients in ad­vance of large share sales, ac­cord­ing to peo­ple fa­mil­iar with the sit­u­a­tion.

The Se­cu­ri­ties and Ex-change Com­mis­sion sent sub­poe­nas to firms in­clud-ing Mor­gan Stan­ley and Gold­man Sachs Group Inc. as well as sev­eral hedge funds, ask­ing for trad­ing records and in­for­ma­tion about the in­vestors’ com­mu-ni­ca­tions with bankers, some of the peo­ple said.

The Jus­tice De­part­ment also is in­ves­ti­gat­ing the mat­ter, some of the peo­ple said.

Mor­gan Stan­ley has been an early fo­cus of the probe, said peo­ple fa­mil­iar with the mat­ter. The is­suance of sub­poe­nas doesn’t mean charges will be brought against any of the firms or in­di­vid­u­als whose ac­tiv­i­ties are be­ing scru­ti­nized.

Shares of com­pa­nies sell­ing stock of­ten fall be­cause of an in­crease in sup­ply hit­ting the mar­ket—and they do so fre­quently in the hours be­fore a big block is sold, a phe­nomenon that has long raised ques­tions on Wall Street.

11 tykkäystä

"Frankfurtin pörssin DAX-indeksin lähes neljän prosentin romahdus loiveni 2,0 prosenttiin. Lontoon pörssin osakeindeksi FTSE 100 pysähtyi 1,7 prosentin laskuun.

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla käytiin maanantaina osakekauppaa laskussa.

Laaja S&P 500 -indeksi ja suurten yritysten Dow Jones -indeksi olivat loivassa laskussa noin tunti ennen kaupankäynnin päättymistä. "

Ei niin raflava uutinen mitä otsikko antaa ymmärtää etukäteen.

3 tykkäystä

Henk. koht pidän näistä Pyysingin kolumneista, joten spämmätään tännekin, jos joku muukin innostuisi lukemaan. Tällä kertaa ruodinnan aiheena korot ja inflaatio.

28 tykkäystä

Jotenkin kutkuttelee, että mallisalkussa saatettaisiin nähdä jokin liike tälläkin viikolla.
Veikkaisin, että joku näistä voisi maistua.

image
image

Toisaalta tällä viestillä vähintäänkin manaan sen, että mitään ei tapahdu.

20 tykkäystä

Ei päässytkään kuolema Marimekon huoneeseen vaan tuli Tiina ja pelasti meidät kaikki (ison ja hyvin anteliaan rahasäkin turvin) :rofl:

Meemi_mekko2

34 tykkäystä

Jälleen sain livekuvaa Mallisalkku-tiimin viikkokokouksesta Ruoholahden toimistolta. Ilmeisesti käsien päällä ei enää istuta, mutta toistaiseksi rauhallisin mielin aistitaan markkinan tunnelmaa:


80 tykkäystä

@Otter_Investor :joy: :joy:

Arvaa, kuka laittoi paniikkiviestin ihan tosissaan kaverilleen, että Orthex ja Harvia tippuu tänään törkeästi! Kaveri onneksi oikaisi mua ja ihmetteli, että mitä sekoilen. :grin:

t. semitosikko

14 tykkäystä