Inderesin kahvihuone (Osa 4)

28 tykkäystä

Juuri kun kiinnostus herää niin joko se on alkanut se de-listaus xetrassa? :grinning:

2 tykkäystä

Useimmiten kuitenkin asiat ovat juuri sitä miltä näyttävät. Ihmiset vain tykkäävät tehdä niistä monimutkaisia ja tiettyjä omia ennakkokäsityksiä ihmisen on usein mahdotonta muuttaa, vaikka todisteet näyttäisivät aivan päinvastaiselta.

Putin pelaa mielestäni nyt sellaista peliä, jossa täydellinen valta-aseman menetys on mahdollinen. Neuvostoliitto on Putinille pakkomielle ja sellaiset eivät ole niitä ihmisen vahvuuksia.

8 tykkäystä

:heart:, kiitos @Johannes_Sippola kannustuksesta!

Kiitos myös kaikille muille:


Lisä-tsemppiä sille että rööki ei pala :heart:

EDIT: No huh-huh… tänä aamuna 222 kannustusviestiä :heart: :heart: vähän vaikea tämä on kun olen sauhutellut 1,5 askia per päivä.

59 tykkäystä

Olet kiistatta pärjännyt hyvin, eli ollut oikealla puolella markkinaa tänä vuonna. Omaan silmään mallisi vaikuttaa valitettavasti silti kyseenalaiselta. Se näyttää antavan korkeita todennäköisyyksiä ennusteille, joita kuitenkin on ennen pitkää viilattava niiden ajauduttua todennäköisesti väärille raiteille. Tämä tarkoittaa, ettei malli todennäköisesti valitettavasti ennusta tulevaisuutta läheskään luvatun tarkasti. Hyvä malli ei voi toistuvasti antaa korkeita todennäköisyyksiä tapahtumille, jotka eivät tapahdu. Onnitteluni yhtä kaikki, mutta olisin varovainen tuon kanssa.

Mutta ehkä siinä on oikeita elementtejä? Markkinoilla pärjää todella hyvin jos saa edes suunnan oikein riittävän usein. Nythän jos mallisi on ollut karhupuolella YTD niin väkisinkin on plussalla. Tehokas karhuilu on mielestäni erityisen vaikeaa ja siihen systemaattisesti pystyvä malli tekee sinusta nopeasti rikkaan, Ei edes riitä löytää sysikuraisia osakkeita selkeillä laskutriggereillä, kun ainakaan minun ei ole useinkaan mahdollista hyötyä sellaisen laskusta.

EDIT:
Olen pahoillani, ei valitettavasti ollut pääindeksien pohjat vielä tuossa. Toivottavasti et uskonut malliasi sentään täydellä lompakolla.

7 tykkäystä

15 tykkäystä

Ostin/myin ketjusta kuultua 2021: “ostin osaketta x pikku dipistä” (dippi keskimäärin 2-5%). Sama ketju 2022: perus pikku dippi n.10%. Jossain vaiheessa kaipailin “entistä” foorumia takaisin → tähänkin jo tottunut, tulee seurattua. Nyt sitä kaipaa jo vihreän sävyjä pörssiin, ja ennen kaikkea rauhaa tuonne idän suuntaan, että ihmiset saisi pysyä kodeissaan. Kai ne mukavammat sävytkin sitten joskus palaa, eihän ne ole kuin virtuaalisia tappioita, kuten isot pojat kertoilee.

4 tykkäystä

Huomenna Suomessa verenpunainen päivä, mahtaako -2% indeksiin riittää? Tesla nyt pirullisessa -6,66% laskussa ja nasdaq -2,3%. Ainakin ostopaikkoja riittää…

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen huomio tässä Venäjän sotimisen keskellä. Minulla on tapana pelailla joskus iltaisin erästä nettipeliä (CS GO) muun perheen nukkuessa. Yleensä peli on täynnä venäläisten huutelua, uhoamista ja ihan pelkkää monologia.

Tällä viikolla:
Jokainen venäläinen puhuu englantia. Uhoamista ja venäjänkielistä monologia ei kuulu ollenkaan. Tuntuu, että moni häpeää sitä mitä tällä hetkellä tapahtuu.

80 tykkäystä

Eli huomenna noustaan lopulta plussalle.

3 tykkäystä

Tiedän erittäin hyvin mistä puhut. Olen kyseistä nettipeliä pelannut jokunen vuosi sitten enemmän. En pysty täysin edes kuvittelemaankaan kuinka venäläiset häpeävät Putinia. Erittäin vaikeita aikoja koko maailmalle.

24 tykkäystä

Jos Putin pyytää Zelenskiltä polvillaan anteeksi.
Ja Fedin koronnostot lykkääntyvät.

4 tykkäystä

Kohtalotoveri.

image

60 tykkäystä

Amen.

image

image

60 tykkäystä

Tai sitten he pääsevät nyt tosi tapahtumien huumaan.

Myönnän olleeni väärässä ja kääntäneeni takkini. Kuukausi takaperin en vielä uskonut että sota alkaisi. En pitänyt Putinia riittävänä mielipuolena aloittamaan uutta laajaa sotaa Euroopassa, odotin uusia vihreitä miehiä. En kannattanut Natoa.
Muutana päivä takaperin lähetin hyvän onnen toivotukset venäläisille ystävilleni tuleviin aikoihin kun “rauhanturva” operaatiosta julistettiin. Ystäväni olivat yhtä epäuskoisia tilanteesta kuin minäkin. Vituttaa myös tyttöystäväni, hänen perheensä ja niiden suomessa olevien kaksoiskansalaisten puolesta, erityisesti lasten, joista osa miettii varmasti nyt kahdesti ennen kuin puhuvat venäjää julkisesti, ettei kukaan pökö vedä pataan.
Ja tästä kaikesta johtuen olin väärässä myös Naton suhteen. Vituttaa myöntää mutta Suomen tulisi pistää Nato-hanke käyntiin.

Onnea ja voimaa Ukrainan kansalle sotaan. Voimaa Venäjän siviiliväestölle tuleviin aikoihin.

Optimisti pettyy aina.

55 tykkäystä

Halventuneet osakekurssit ovat syöneet oman käteiskassan jo olemattomiin. Miten teillä muilla?

Paljonko sinulla on käteistä prosentuaalisesti salkkusi markkina-arvoon nähden - siis rahaa, mitkä olet varannut nimenomaan sijoituksiin (ei siis käyttötileillä olevat käyttörahat, puskurit, elämiseen tai tuleviin ostoksiin tarkoitetut säästöt ym.)?

  • Alle 0% (velkavivulla liikenteessä)u)
  • 0% (all in)
  • 0-5%
  • 5-10%
  • 10-15%
  • 15-20%
  • 20-30%
  • 30-40%
  • 40-50%
  • 50-60%
  • 60-80%
  • 80-100%

0 voters

2 tykkäystä

Paska kysely :face_with_raised_eyebrow:

Etenkin näin muutama tunti sodanjulistuksen jälkeen.

11 tykkäystä

Salkku ehkä luoton puolella, mutta luottoa pystyy sopivassa pörssitunnemassa käyttämään vielä 30% lisää salkun arvosta, sitten vielä pankkitilillä oleva samanmoinen 30% ja kevään opintolainakin vielä nostamatta😜
Nuo prosentit saattaapi muuttua kymmeneltä ellei Incap ja Dovre pelasta päivää💸

2 tykkäystä

Jos minä pystyisin kyselylläni pysäyttämään Putinin tai auttamaan ukrainalaisia millään tavalla, tekisin sen enemmän kuin mielelläni.

10 tykkäystä