Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Veikkaan, että sinne menee tällä hetkellä “muutaman” maan elinkeinoyhtiöiltä ja julkisen sektorin edustajilta palaverikutsuja tapaamiseen, jossa esitellään kyseisen maan tai kaupungin edellytyksiä olla heidän seuraava kohde… Toki uskoisin, että riskianalyysissä on asiaa jo pyöritelty aiemminkin :slight_smile:

2 tykkäystä

Pieni asia kiertää tuo tankkaus paikka mutta vaikuttaa isosti jos kaikki boikotoivat Teboilia :slightly_smiling_face:. https://www.is.fi/autot/art-2000008641997.html

33 tykkäystä

11:52

Jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelu siirtyy Pietarista Pariisiin

Jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelu siirtyy Pietarista Pariisiin Venäjän sotatoimien takia, kertoo Euroopan jalkapalloliitto. Finaali pelataan 28. toukokuuta.

64 tykkäystä

Kyllä minäkin kannoin ohuen risuni heti kekoon ja tein päätöksen aamulla, että yritys jota edustan ei myy softaa enää jatkossa Venäjälle. Irtisanon nykyiset sopimukset päättymään sopimuskausiensa loppuun ja uusia ei tehdä. Päätöstä tietysti helpottaa se, että uskon maksuliikenteen vaikeutuvan huomattavasti jo nykyisestä sillisalaatista.

91 tykkäystä

Tulee nyt tunne et urheilijat ja erilaiset yhdistykset on innokkaampia boikotoimaan venäläisiä tapahtumia ja yrityksiä kuin poliitikot asettamaan pakotteita. Luulin et putinille Nato on kynnyskysymys mutta hän ei tunnu yhtään pelkäävän sitä että ajaa Suomen ja Ruotsin natoon hyökkäyksellä Ukrainaan. Onhan Suomella kuitenkin enemmän rajaviivaa venäjän kanssa kuin Ukrainalla joten luulisi kiinnostavan putinia. Suomen olisi pitäny ennen sodan käynnistymistä selkeästi uhata että jos venäjä hyökkää Ukrainaan, Suomi hakee Naton jäsenyyttä. Se olisi aiheuttanu suomelle ongelmia mutta niitä tulee nyt joka tapauksessa.
Itselleni mahdolliset pakotteet venäläis omisteisia yrityksiä vastaan saattavat aiheuttaa työpaikan menettämisen mutta se on pieni hinta jos sillä voidaan vaikuttaa sodan kulkuun.

16 tykkäystä

On toki ja varsinkin kun tähän asti ennen eilistä ainoa yhtiö minkä joko sinä tai @Kale-possu olette maininneet on L&T.
Onhan Jarkko Aho tarinoinut tuosta tarinoinut jo kirjoissaankin, joten ei yhtiö vieras ole. Jäi sivuun kun totesin, ettei tämä tuo mielestäni minulle mitään lisähyötyä rahasto-omistuksiin nähden. Nyt mahdollinen arvonnnousu+osinko oli sillä tasolla, että suuresta riskistä huolimatta ostin. Tuplaus oli vielä helppo tehdä hyvällä omatunnolla, kun yhtiö siirtää tuotantoa pois Venäjältä. Samoilla arvonnousupotentiaali+osingot perusteilla tein eilen ostot Tiedosta ja Tokmannista.

Esimerkiksi L&T en näe vastaavaa hyötyä, vaikka teitä yhtiö tuntuu kiinnostavan. Tämä mainintana ihan siksi, ettei tule kuvaa että täällä istutaan osto- ja myyntiketjua kyttäämässä ilman mitään omaa ajattelua :smiley:

Pääpaino on edelleen rahastosijoittamisessa, missä esimerkiksi seligsonin TOP 25 Brands tuntuu pärjäävän aika hyvin tässä markkinatilanteessa.

1 tykkäys

Surulliseksi vetää viimeisten päivien tapahtumat. Tuli ajatus että voitaisiinko taas joulukeräyksen tapaan Inderes yhteisönä laittaa pystyyn hyväntekeväisyyskeräys Ukrainan kriisin uhreille? Tähänkin hyvin mielellään itse osallistuisin. Voisiko vaikka @Sijoittaja-alokas ottaa tästä koppia jos ajatus saa vastakaikua :slight_smile:

13 tykkäystä

No eihän se ollut totta.

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio kiistää tiedot tuotannon siirtämisestä pois Venäjältä.

Mennään misukoilla edelleen.

19 tykkäystä

Huolestuttaa tämä Kiinan, Intian, Iranin yms veljeily venäläisten kanssa. Vaikea ymmärtää miten jotkut voivat oikeuttaa nuo toimet. Intian toimia nyt ei vielä veljeilyksi voi kutsua, mutta helpottaa venäjän oloja.
Hullu maailma.

8 tykkäystä

Hyvä FIS!

28 tykkäystä

Koska heillä on sama agenda. Autoritäärinen johtamistapa on nostanut viime vuosina päätään kovasti. Tämä on nähtävissä Venäjän ja Kiinan lisäksi myös monissa Etelä-Amerikan maissa, Aasiassa (esim. Kazakstan) jne. Näissä kaikissa Venäjä on ollut tukemassa diktaattorien nousua valtaan ja myös esim. Trumpin auttaminen USA:n johtoon oli agendalla vain siksi, että Trump persoonansa ja aatteidensa vuoksi aiheuttaisi levottomuuksia maailman suurimmassa demokratiassa.

Pitäisi viimeisenkin länsimaan / demokratian herätä nyt siihen, että maailmassa on käynnissä nyt kova kamppailu ja vallanjako siitä, minkälaisilla arvoilla maailmaa halutaan johtaa tulevina vuosikymmeninä. Koko maapallon puolesta toivon että demokratiat pitävät pintansa, yhdessä.

35 tykkäystä

Huh

18 tykkäystä

Rupesin tuota rajan pituutta tarkistamaan, mielestäni Venäjällä pitempi raja Ukrainan kanssa kuin Suomen kanssa. En sit tiedä puhutaanko eri asiasta. Toisaalta Ukraina on myös enempi Euroopassa kuin me täällä Euroopan laidalle ennemminkin. Hullua joka tapauksessa tämän hetkinen touhu,

Venäjä-Ukraina raja
The border has a length of 2,295.04 kilometres (1,426.07 mi) of which 1,974.04 kilometres (1,226.61 mi) is land border and 321 kilometres (199 mi) is sea border. The total length of the Ukrainian border is 6,992 km.

Suomi-Venäjä raja

Tuoreimman rajankäynnin mukaan Suomen ja Venäjän valtakunnanrajan virallinen pituus on 1 343,6 kilometriä. Siitä maarajan osuus on 1 289,6 kilometriä.[2]

Joskus kuva valehtelee, tässä hauska sivu jolla voi verrata maiden oikeita kokoja vaikka laittamalla ne päällekkäin,

7 tykkäystä

Tämä on totta.

46 tykkäystä

Juuri eilen tuli poristua kaveripiirin kesken, että tulee jatkossa tankattua Nesteen asemilta vaikka Teboil olisi vieressä 2snt edukkaampaa. Kaikki allekirjoittivat saman. :slight_smile:

30 tykkäystä

Eikös tankkauspaikkana tulisi olla ST1 / ABC / Shell?

Neste nimenomaan taitaa olla suuri itäöljyn ostaja?

12 tykkäystä

Myös micheliniä ja pirelliä tehdään venäjällä.

2 tykkäystä

Olisit samalla kertonut, mitä ei tehdä. :slight_smile:

1 tykkäys

Eilen meni vähän ohi toi juttu että minkä takia Cargotecin kaupankäynti oli keskeytettynä? Tuli keskityttyä Ukrainan tilanteeseen niin meni vähän ohi se homma.

Eilinen siis? EU hyväksyi Konecranesin ja cargotecin yhdistymisen.

1 tykkäys