Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Mitä ne siellä kirkonkylällä? Munkkikahvit? Jotenkin haluan uskoa, että jos tuollaista rautaa aletaan meidän rajoille kasaamaan kuin Ukrainassa, niin täällä liikekannallepano olisi pikkuisen liukkaampi. Ainakin tämän esimerkin jälkeen. Tämän sanottuani täytyy myös todeta, että en usko Venäjän haluavan tai edes pystyvän useamman rintaman sotaan.

8 tykkäystä

Sieltä ne viimeksikin tulivat ja silloin kirkonkylällä ei ollut edes munkkikahvilaa

14 tykkäystä

No sitten nokipannukahvit kannon nokassa;)

Mutta vakavammin: jouduin juuri tuossa teini-ikäistä vähän rauhoittelemaan, kun olivat kavereiden kanssa ja somen avustuksella lietsoneet koko kaveriporukan melkoiseen pelkotilaan. Käytiin kotivaran ohjeet läpi ja juteltiin muustakin valmistautumisesta. Kovasti pyörii nyt mielen päällä nämä asiat.

3 tykkäystä

Töissä 7-vuotiaat harmittelivat, kun meillä ei enää ole Simo Häyhää, joka vetelee helpot 500 headshottia tarvittaessa. Vaikea oli tuossa arvioida, että miten ja mihin suuntaan lähtisi keskustelua viemään, mutta tuurilla sitten vaihtui keskustelunaihe muualle sotahommista.

25 tykkäystä

korjaus: yrittivät tulla

5 tykkäystä

Itse painoin vivun nollaan. Kun mietti mitä negatiivista viikonlopussa voi tapahtua vs positiivista oli päätös helppo. Muutenkin itselleni nähtävästi vivuttaminen toimii parhaiten rahastosijoittamisessa. Ei tarvitse miettiä yksittäisen osakkeen tapahtumia käytännössä ollenkaan.

2 tykkäystä

Itse en näiltä tasoilta halua olla nettomyyjä. Vivun absoluuttinen taso on myös hyvin maltillinen suhteutettuna bruttotuloihin. Mutta tästä 15-20% ylös niin todellakin alkaa dippiostot menemään lihoiksi.

2 tykkäystä

Taisi olla viimeksi Suomussalmella ihan muuta tarjolla naapurille kuin nokipannukahveja, munkeista puhumattakaan :sweat_smile:

3 tykkäystä

Kummasti korona hävis ainakin Suomen maasta, kun sota alkoi… Ei yhtään uutisointia enää missään mediassa?!? :thinking:

cov-sars 19-tautikin pelkää sotaa

7 tykkäystä

”Meidän rajoilla on rauhallista, ei koske Suomea” -Marin :tipping_hand_woman:

6 tykkäystä

Tämä kyllä pitää paikkaansa, ja tästä syystä omakin vipusalkku pitää sisällään lähinnä rahastoja. Kaltaisilleni nonneroille rahastot sopivat osakkeita paremmin vivuttamiseen ainakin seuraavista syistä.

-Rahastoilla on suurempi lainoitusaste.
-Rahastojen lainoitusasteessa ei tapahdu niin helposti muutoksia kuin osakkeissa.
-Rahastojen volatiliteetti on pienempi kuin osakkeilla.
-Listaamattomilla rahastoilla positioiden koot voivat olla suurempia kuin osakkeilla tai ETF:llä ilman, että kokonaislanoitusaste tai superluottokorko kärsivät.
-Rahastojen vivuttaminen on psykologisesti helpompaa, kun ei tarvi vaivata päätään yhtiöriskeillä tai kytätä yksittäisiä tapahtumia yhtiöissä.
-Rahastoja on kustannustehokasta ostella pienissä erissä, joten dippien ostaminen ei karkaa niin helposti lapasesta ja vipu pysyy helpommin maltillisena.

11 tykkäystä

Nyt tarttis Suomen valtion kyllä tehdä pari miljoonaa rynnäkkökivääriä lisää, suosittelen kyllä vahvasti. Ja jos tulee jossain vaiheessa kärhämää niin pystyy aseistamaan aika ison halukkaita joukkoja sotaan.

Ja jos ei Suomen valtio nyt ymmärrä toimia samantien niin voi sitten sanoa että oltiin myöhässä

5 tykkäystä

Tämä. Myös tuolla ajoittamisella tekee huomattavasti vähemmän tuhoa, kun käytännössä otat näkemystä siihen mitä tapahtuu muutaman päivän päästä ja silloinkaan et tiedä mihin aikaan kaupat toteutuvat.

Lisäisin vielä isona plussana maantieteellisen hajautuksen. Kun on enemmän tai vähemmän koko maailma mukana, ei yhden alueen tapahtumat kaada venettä.

Koko alkuvuoden olen siirtänyt pääpainoa takaisin rahastoihin eikä periaatteessa olisi mitään estettä olla täysin rahastosijoittaja. Toki se tuntuu samalta kuin automaattivaihteisen auton ajaminen, aina pitäisi päästä vähän itse hämmentämään :grin:

7 tykkäystä

Tämä on tullut vastaan varmasti useammille jo somessa sekä Inderesin sivuilla että myös Inden omassa yhtiöketjussa. Jos Inderesin yhteisöstä tosiaan nousee joku nimitystoimikuntaan, niin olisihan se komeaa, jos sinne nousisi joku tuttu nimimerkki ja asialistoissa/yhtiötiedotteissa lukisi muiden nimien joukossa esim. @Kale-possu tai joku @Pohjolan_Eka . :smiley:
image
EDIT: @JNivala olisi myös sopiva ehdokas em. tyyppien lisäksi. :thinking: Oletko ehdolla, jos tulee äänestys?

28 tykkäystä

Mahtavaa :smiley: Todellakin tämä pitää päättää esimerkiksi äänestyksen avulla :slight_smile: Harmillisesti toki tässä tapauksessa sitten anonyymius katoaisi tältä valitulta henkilöltä kun moni kuitenkin täällä omasta tahdosta anonyymisti toimii.

EDIT: @Sijoittaja-alokas Olisihan se kunnia-asia edustaa Inderes-yhteisöä ja olisin kyllä kiinnostunut mikäli näyttäisi että kannatusta voisi olla :slight_smile: Onneksi täällä Inderes-yhteisössä on todella paljon huippuhyviä tyyppejä, joten joka tapauksessa tuonne varmasti saadaan pätevä henkilö edustamaan :slight_smile:

35 tykkäystä

Vaikka se rahasto toimeksianto toteutuis vasta esim pari pv sen jälkee ku oot ostanu rahastoa nii se hinta määräytyy sen ostopäivän sulkuhinnan mukaan, ainaki nordnetissä.

1 tykkäys

Niin ne lähetetään rahoitusyhtiölle kerran päivässä. Olen ymmärtänyt että toteutus voi olla muutamia päiviä?

"Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. "

2 tykkäystä

Ainakin kun menee luurilla tapahtumat ja klikkaa sen toteutuneen kaupan auki nii siitä näkee kirjauspäivä, kauppapäivä, maksupäivä, arvopäivä. Nii arvo määräytyy aina sen kauppapäivän kaa samaan päivämäärään… Aloin vaa ite seuraamaa noita sinisiä palluroita mitä nordnetti tekee ostojen kohalle nii huomasin että se pallo tulee aina sen päivän kohalle ku oon ostanu eikä sinne minä päivänä kauppa toteutuu… Voi olla että puhun ihan paskaa

Ei pidä paikkaansa. Rahastoa on ostettu vasta silloin kun toimeksianto toteutuu. Olisikin liian helppoa ostella rahastoja todella pahoina laskupäivinä. On huomattu tässä viime päivinä Spiltanin sekä Evli Suomi Pienyhtiöiden kanssa. Jälkimmäisessä tympäsi aluksi kun toimeksianto ei toteutunut laskupäivänä, jolloin sitä yritin. Tällä kertaa kävi tuuri ja toimeksianto toteutui eilen, jolloin laskettiin vielä enemmän. Spiltanin rahastossa homma hoituu monesti saman päivän kurssilla.

Varsinkin myynnin aikaan olisi tietysti kiva omistaa sellaisia rahastoja, joissa hommat hoituu saman päivän kurssilla. Ei ole kovin mukava jos toimeksianto roikkuu esimerkiksi neljä peräkkäistä laskupäivää ja toteutuu pohjilla.

2 tykkäystä

@Arimatti_Alhanko ? :smiley:. Vai liian kiireinen rahastonsa ja muiden yhtiötutkimusten kanssa :rofl:

14 tykkäystä