Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Päivän ranttina maailmanpolitiikkaan liittyen - ehkä jopa suurin oma jatkokehitystoive on, että toivottavasti tämän sodan myötä alkaisivat tuolla helvetin pullamössölandiassa jota myös Ruotsiksi kutsutaan ymmärtämään, että tämän meidän maaläntin puolustus on oikeasti yhteinen asia. Jos tarve vaatii niin voin jopa kaivaa itse sen lukion Medvindin esiin ja vihdoinkin korottaa ruotsin kielen keskiarvoni edes kutoseen.

4 tykkäystä

Markkina hinnoitteli jo paljon sisään viimeisen parin viikon aikana ja lisäksi tilanteen dramaattiset käänteet viikonloppuna viittaavat siihen että koronnostojen kanssa voi vielä käydä toisin ja sen sijaan Fed antaa ylimääräistä BRRrrr-ruisketta vielä tasoittamaan tätä venäjäpakotteiden aiheuttamaa shokkia maailmantaloudelle.

Kinnostavaa seurata mitä tulee siltä puolelta kunhan siellä maanantai valkenee. Tähän mennessä toiminta on pääasiassa ollut EUn puolelta, Jenkit olleet paljon hiljaisempia - osittain varmaan ihan tarkoituksella, koska tässä pelataan myös julkisuuspeliä ja tavoite on esittää yhtenäiset länsimaat rintamassa, ei Jenkkilä vs. Venäjä jossa muut vain vikisevät kun isot vetää.

3 tykkäystä

Taitaa olla Nordnet tukossa / nurin nyt klo 11.30? Liikaa toimeksiantoja?

Tämä on kyllä vaikea aihe. Olen itsekkin sitä mieltä että oma turvallisuustilanteemme on muuttunut ratkaisevasti ja niin kauan kuin Putin on johdossa niin myös pysyvästi emmekä missään nimessä halua joutua tilanteeseen missä asetarvikkeet ovat kriittisen vähissä. Näin ollen luulen että jokainen valtio ymmärtää miksi Suomi ei ole ahkerin varusteiden lähettäjä. MUTTA tällä hetkellä Ukraina taistelee myös Suomen puolesta. Se että Ukraina taistelee ja on saanut ainakin tähän asti torjuttua blitzkriegit on erittäin hyvä asia Suomen kannalta, ja meidän tehtävänä on tukea mahdollisimman paljon, ei vaan moraaliselta kannalta vaan myös itsekkäistä syistä, Ukrainan taistelua.

Niin vaikea aihe että luotan meidän puolustusvoimiin ja siihen että Suomi tekee kaiken minkä pystyy lamauttamatta liikaa omia puolustusvoimiamme.

9 tykkäystä

Samaa mieltä, tässä kohtaa olisi pitänyt olla pelisilmää ja lähettää edes symbolinen erä tavaraa. Ja samaan aikaan tilata nippu lisää.

Kenties kyse on typerästä “ei oltais pystytty samaan kuin Ruotsi niin näytettäs nynnyiltä joten parempi antaa tekosyy ja olla lähettämättä mitään” yhdistettynä “ei ne kuitenkaan varmaan ehtisi perille ajoissa”-ajatteluun.

No, sen siitä saa kun on johdossa vätyksiä ja ilmeisesti ei kuitenkaan ihan niin iso asia että esim. Niinistö ärähtäisi.

4 tykkäystä

Kaiken kurjuuden keskellä pieni virtuaalinen onnittelu. Tällä kertaa itselleni. 2kk sitten flägäsin NRE:lle riskin, minkä jälkeen kurssi on nyt puolittunut. Samalla flägättiin myös inderesin analyysi, joka ei sisältänyt tätä riskiä.

Mutta päivänjatkot

52 tykkäystä

Russia DJ GDR reippaan 50% laskussa. Mitä nämä lukemat olis ollu jos ulkomaisten myyntejä ei olisi estetty?

4 tykkäystä

Putin suojelee salkkuaan rumilta miinuksiilta. Tosin ymmärrettävää koska olisi varmaan paukuttu rajoittimiin minuuteissa. Hyvä esimerkki aiheesta “maariski” ja “kun kiinteä aines osuu ilmankierrätyslaitteeseen, voi olla jo liian myöhäistä vetää sijoituksia pois”. Saa nähdä milloin Moskovassa treidataan lappua seuraavan kerran…

5 tykkäystä

“The index is designed to measure the performance of leading Russian Global Depositary Receipts (GDRs) that trade on the London Stock Exchange.”

1 tykkäys

millä hinnalla uskallat ostaa rinkuloita? itsellä se on 6 €/ osake. arvioin sen olevan arvo ilman venäjän tehdasta.

8 tykkäystä

My bad sorry!

Näinhän tuo on.

Venäjän keskuspankki: Moskovan pörssi ei aukea tänään – Ulkomaalaisten osakemyynnit estettiin jo aiemmin Venäjän keskuspankki: Moskovan pörssi ei aukea tänään – Ulkomaalaisten osakemyynnit estettiin jo aiemmin | Kauppalehti

2 tykkäystä

“YK:n pääsihteeri Guterres: tämä päättämättömyyden määrä on suorastaan rikollista. Hän viittaa raportin löydöksiin siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta ja siihen sopeutuminen eivät ole lähimainkaan vaaditulla tasolla.”

Tätäkään asiaa emme usko ennen kuin se on eskaloitunut megakriisiksi. Olemme kierolla tavalla sokeita ja mukavuudenhaluisia…

10 tykkäystä

Kuka tunnustaa olevansa tämä Arvopaperi-lehden tuoreessa Venäjä-katsauksessa mainittu iso sijoittajaukko? :disguised_face:

71 tykkäystä

Ostin ensimmäiset osakkeeni marraskuussa 2020. Keskimäärin olen nykyisen salkun haalinut kasaan kevään ja kesän 2021 aikana. Parhaimmillaan on salkku ollut 10 prosenttia plussalla, nyt noin 11 % miinuksella. Yritän hokea itselleni, että “this too shall pass” ja istua käsieni päällä, mutta kyllä tässä jo aloittelijaa hirvittää. Jonkun toisen foorumilaisen esimerkistä olen yrittänyt keskittyä siihen, olenko edes “voittanut” päivän indeksimuutoksen. Tänään olen. :slight_smile:

Pieniä ovat toki murheeni, mutta piti nyt päästä avautumaan.

46 tykkäystä

Tervetuloa!

Avautuminen auttaa ja varmasti suurin osa sijoittajista on tappiolla YTD mitattuna ainakin. Nyt pitää vain istua käsien päällä ja ainakin miinuksella myynti unohtaa. Kyllä se siitä oikenee ja hymyksi muuttuu mutta aikaa vie.

14 tykkäystä

OP-Venäjä - Venäjä-rahasto OP:lta | OP

Venäjän keskuspankin asettamien rajoitusten seurauksena OP-Venäjä -sijoitusrahaston merkinnät ja lunastukset on rahaston sääntöjen 9§ nojalla väliaikaisesti keskeytetty kunnes rahastoa koskevat kaupankäynnin rajoitteet on purettu ja kaupankäynti on jälleen mahdollista. Lisäksi OP-Venäjä -sijoitusrahaston arvonlaskenta on rahaston sääntöjen 14§ nojalla toistaiseksi keskeytetty, sillä rahaston sijoituskohteille ei ole saatavilla luotettavia arvoja.

Viimeisin vahvistettu arvo rahastolle on perjantailta 25.2.2022. OP-Venäjä -sijoitusrahaston ostot ja myynnit ovat toistaiseksi keskeytetty myös OP-Henkivakuutuksen vakuutuksissa.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja tiedotamme muutoksista op.fissä.

Aukenisko Moskovan pörssi huomenna, kun tänään eivät uskaltaneet?

2 tykkäystä

Hienoa, että olet löytänyt sijoittamisen!

Täytyy muistaa, että todennäköisesti sinulla on vielä vuosikymmen jos toinenkin aikaa sijoitella. Itse aloitin 2017 syksyllä ja olen muutaman ’ dipin ’ jo päässyt kokemaan (2018 syksy & 2020 kevät). 2018 syksyn dippi tuntui itselleni pahemmalta, mitä sitä suurempi korona dippi. Sijoittaminen on aika psykologista taistelua oman mielensä kanssa tälläisinä hetkinä. Nämä ovat erinomaisia paikkoja opetella omia tunnetiloja, mitä tulee kun salkku on punaisella.

Muista, että sijoittaminen on maratooni eikä 100m pikajuoksu! Vasta n. 10v päästä näet oikeasti korkoa korolle efektin tehokkuuden :slightly_smiling_face:. Salkkua ei kannata vilkuilla joka päivä, jos et hallitse tunteitasi. Minulle jokainen punainen päivä on hieno asia pitkällä aikavälillä :+1:.


Tervetuloa myös yhteisöön! Täältä varmasti saat tukea :blush:

18 tykkäystä

Harjoittelin paniikkimyyntejä kryptoilla ennen osakkeita, niin tämä on nyt paljon helpompaa, vaikka välillä vaikeaa. :slight_smile:

Kurkkaan salkkuun useamman kerran viikossa, rehellisesti kyllä varmaan melkein joka päivä, mutta lähinnä aika menee yleisen markkinatilanteen tarkasteluun ja eri yrityksiin tutustumiseen. Katson päivän nousijoista ja laskijoista uutiset ja yritän sitä(kin) kautta opetella sitä, miten tämä homma toimii. Omat reaktiot on myös ainakin vielä toistaiseksi lähinnä itsetutkiskelun kannalta kiinnostavia. :grinning:

9 tykkäystä

Rikkoiko kaspi kommenttini volatilisuudesta kahvihuoneen sääntöjä, kun heti poistettiin?

Aloitin sijoittamisen 2021 elokuussa - joulukuussa. Iskin saman tien suurimman osan kiinni sijoituksiin ja se näkyy salkussa. Koko salkku tällä hetkellä -17%. Kuten tossa jo @N.K mainitsikin, niin sijoittaminen on maratoni eikä sprintti. Nyt pidetään vain tiukasti kelkasta kiinni!

8 tykkäystä