Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Sanoin juuri koodari kaverille samaa. Että yllätyin miten helposti kaikki käy. Hän vastasi:

"I’m not surprised - it used to be one of my hobbies, and secret dream jobs :smiling_face:

I think:

  1. we all overestimated how good cybersec in Russian institutions is
  2. I wouldn’t be surprised if it’s Russian hackers doing a lot of the damage
  3. I believe that the hackers doing all this would be able to hack for example Nordea and other Swedish banks easily too"
31 tykkäystä

Yle Areenassa on katsottavissa pari kautta sarjasta Team Whack - kaikki on hakkeroitavissa.
Ainakin on ajankohtainen.

Edit. Tarkoitus oli vastata @z1on

13 tykkäystä

Olisihan se hienoa, kun joku kävisi pyyhkimässä asuntolainan pois :grin:

21 tykkäystä

Eikös aiheen tiimoilta jo tänään Nordeaa koestettu?

2 tykkäystä

Hitautta ollut eilisestä alkaen.

2 tykkäystä

Johan on foorumin sentimentissä tapahtunut muutos muutamassa viikossa. @Verneri_Pulkkinen toteaa pörssin olevan virallisesti karhuna ja siitä on tykätty jo yli 40 kertaa! :astonished:

9 tykkäystä

Eipä tuo suoraan foorumisentimentistä kerro. Viestin asiasisällölle voi antaa tykkäyksen vaikkei itse teksti miellyttäisikään. :wink:

3 tykkäystä

En sinänsä ole yllättynyt, mutta juuri tällä hetkellä olen ollut hyvin kiinnostunut millaiseen vaikuttamiseen hakkerit pystyvät.

Vastapainona sotakuviin ja uutisiin olen välillä seurannut Twitterissä mm. Anonymous sekä Russian Oligarch Jets tilejä. Jälkimmäinen on Jack Sweeneyn robotili jossa nimensä mukaisesti seuraillaan missä venäläisten oligarkkien yksityiskoneet ovat.

5 tykkäystä

Helsingin pörssin komeimmat turskat ovat tarjonneet tänä vuonna:

  1. Nokian Renkaat (-58%)
  2. Nurminen (-49%)
  3. Lehto (-43%)

Podiumin jälkeiset sijoitukset alla:

31 tykkäystä

Pikkusen V… eikä edes pikkuisen. Salkusta katosi n 60 tonnia… myyntikin on turhaa. Odottelemaan vaan aikoja parempia ja toipumista. Sinne meni tältä erää monen vuoden sijoitukset. Saapa nähdä vuoden päästä mikä on tuloskunto Neste, Fortum, Renkaat, Olvi jne. Ja mitä näyttää eka kvarttaali.

37 tykkäystä

Elä huoli, uutta matoa koukkuun. Minulta on mennyt 80t€ tuotoista jos huippuihin katsoo, verojen jälkeen itselle jäänyt summa olisi toki ollut pienempi.

17 tykkäystä

En ole tarkalleen katsonut salkun muutosta vuodenvaihteesta, mutta arvaisin osuvan edellisten väliin. Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet sijoitusten onnistumisen/epäonnistumisen tuntumaan hieman vähemmän merkittävältä asialta. Ei ole hinkua myydä kotimaisia osakkeita, mutta viimeisimmän salkkupäivityksen suunnitelma lisätä tasaisesti lähinnä Suomen ulkopuolisia rahastoja jatkossa vaikuttaa edelleen sopivalta ratkaisulta. Tulevaisuuden metaversumi maailmassa salkku on aina vihreällä, ai sitä iloa ja onnea :woozy_face:

3 tykkäystä

Salkustani katosi 35%, mutta silti ei v.tuta, koska olen netto-ostaja vielä monta kymmentä vuotta. Todelliset sympatiat kaikille niille joiden on tarkoitus alkaa näihin aikoihin eläkkeitä nostamaan sijoituksistaan. Toisaalta on hyvä huomioida, että tällä hetkellä salkkuni on edelleen pandemiaa edeltävällä tasoa korkeammalla.

Joko muuten veri virtaa riittävän vuolaasti kaduilla @Masse?

14 tykkäystä

Ehkä jopa liian kirjaimellisesti…

4 tykkäystä

Isot indeksit sinnittelevät vielä (esim. MSCI World ja SP500), mutta aika kapeilla harteilla taidetaan niitäkin kannatella. Jos teknojättien E pettää niin se on menoa sitten.

1 tykkäys

Onhan ne omat salkut sulaneet alta aika vikkelään. Mutta näinhän se on kun epävarmuus :face_in_clouds::face_in_clouds::face_in_clouds: valtaa sijoittajien mielet, moni päätyy exit suunnitelmaan. Veikkaan, että eilen nähtyjä pudotuksia lisäsi myös se, että rahastoja myytiin pois.

Kuluttajana ei niin kiva inflaatio nostanee omaisuusarvoja. Ja teenlehtiä katsellessani aamusta mietin, että Fedin koronnosto jäisi kohtuu pieneksi (0.25?) :ox:
Kohta huomataan taas ei ole osakkeille vaihtoehtoja pakko päästä mukaan… tuleeko vihreääkin vihreämpi kevät? :seedling:

3 tykkäystä

Näinä aikona on kyllä päässyt käymään paljon “mielenkiintoisia” (todella ahdistavia) keskusteluja kavereiden kanssa. Etenkin siitä, että kuka on valmiina räjähtämään poterossaan kappaleiksi tilanteen niin vaatiessa ja kuka työntää soutuvenettä suomenlahden suuntaan.

On ollut pieni harmistus saada fiilis, että vaikuttaa siltä että olen lähes ainoita kuka on valmis yrittämään pysäyttää hullun diktaattorin ja ottamaan “paikan historiassa”. Kuulun luultavasti liian hyväosaisten piiriin. Mullaksi tässä kai lopulta kuitenkin muututaan niin en keksi pätevämpääkään syytä multaantumisen pikaiseen edistämiseen.

Ei tässä kyse ole niinkään maanpuolustuksesta, suomesta tjms. vaan siitä ettei itse siedä ajatusta että joku ihan oikeasti ilkeä kaveri tulisi väkisin kiusaamaan paikalle.

Tällä ei ole tarkoitus lietsoa mitään, tai aloittaa “meikä on mukana, meikä ei” vaihtelua. Pidän suomeen kohdistuvaa uhkaa ihan käsittämättömän epätodennäköisenä, ymmärrän kaikkien ajatusmalleja ja juon nyt kahvia.

5 tykkäystä

Juttelin tuossa parin Private-varainhoitajan kanssa, sanoivat että voipi olla Moskovan pörssi pitempäänkin kiinni.

3 tykkäystä

Kas niin voisi asiat olla vielä huonommin jos omistaisi venäläisiä osakkeita :cold_face: alkava finanssikriisi vol 2.

1 tykkäys

Tätä Suomenlahden soutuvenekilpailua varten ne spolletkin on. Samalla tavalla siellä toimittaisiin kuin Ukrainassa, että pysäytetään puolaan menevät bussit ja miehet toisella kyydillä sisämaata kohti.

1 tykkäys