Inderesin kahvihuone (Osa 4)

22 tykkäystä

Koskahan MOEX aukeaa…

image

7 tykkäystä

Jaffa areena r.i.p. - Eiköhän tämä areena palaudu tässä kriisin yhteydessä suomalaisomistukseen.

Niin Biden uhosi State of The Union-puheessaan että oligarkien omistuksien perään lähdetään. Eli en ihmettelisi jos areena olisi kaupan sopuhintaan ja äkkiä että vielä ehtii siirtää rahat turvaan…

3 tykkäystä

Haha kieltämättä saattaisi tuossa kohtaa mennä kahvit väärään kurkkuun ja härät ja karhut sekaisin kuten edeltäjälläni aikanaan :wink:

8 tykkäystä

Kirjoitin viime syyskuussa kaveristani, joka alkoi kysellä sijoitusvinkkejä ja hän ei koskaan aikaisemmin ollut kiinnostunut sijoittamisesta:

Aika hyvin osui ainakin lyhyen aikavälin huippuihin. Tässä vielä OMXHPI 3.9, jolloin tämän postauksen tein:


Pitääpi kaivella ostohousuja jalkaan, kun kyseinen kaveri alkaa kysellä miten nää tappiot saa vähentää verotuksesta, jos hän on enää kaverini :smiley:

73 tykkäystä

No onneksi on sen verran epäluuloa, että sinne ei ole mitään suoraa sijoitusta. Tukholmaa olen seurannut muutamia vuosia ja joitakin hankintoja tehnyt. Lisään varmaankin vielä. Ostolaitahan nyt on lopulta kuitenkin.

1 tykkäys

En oikein tiedä kuuluuko tämä tänne, vai energiaketjuun, mutta hieman yllättävistäkin suunnista ollaan nyt avoimena uusille energiavaihtoehdoille.

”Korvaavia fossiilisen energian toimittajia tietysti löydetään, kun on pakko löytää, mutta jos ’vihreän siirtymän’ on tapahduttava, se tapahtukoon sitten tässä kohdassa, pakon edessä”, hän kirjoittaa.

Halla-ahon mukaan Venäjän hyökkäyksen myötä on käsillä se ”taitekohta historiassa, jossa on sekä välttämätöntä että poliittisesti mahdollista vapautua öljystä, hiilestä ja kaasusta”.
”Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua”, hän toteaa.

25 tykkäystä

Huomasin tämän @Visukinttu tviitin.

Milloinkohan nähdään taas tällaisia otsikoita?

62 tykkäystä

Veli venäläinen yrittää taistella oven kanssa.

Spoiler: Ovi voitti

51 tykkäystä

Kapitalisaatiosopimuksen/vakuutuskuoren veroedun tajuaa kunnolla nyt poikkeusoloissa. Sen sisällä voi siis myydä ja ostaa osakkeita edestakas ilman välittömiä veroseuraamuksia. Itseltäni sellaista ei löydy. Myin osakesalkustani Putinista johtuen osakkeita viime torstaina ja 2023 keväällä tulee nyt sitten järkyttävä myyntivoittovero tästä maksettavaksi.

Esim. Aspot jätin salkkuun koska myyntivoittovero olisi muuten muodustunut täysin kestämättömän suureksi. Nyt sitten salkku sulaa oikein reilusti. Viime viikolla ei voinut tietää, onko Putin oikeasti päästään sekaisin vai ei, koko salkkua ei voinut siis varmuuden vuoksi tyhjentää enempää. Verotus estää järkevän riskinhallinnan tekemisen kun osakkeita ei pysty myymään varmuuden vuoksi ilman kohtuutonta veromäärää.

Jep, osakesäästötili on olemassa, mutta omat osakkeet ostettu ennen sitä. Kapitalisaatiosopimus/ vakuutuskuori ei myöskään houkuttele koska pääomasta pankki ottaisi melkein 1% joka vuosi pääomasta palvelumaksuina.

1 tykkäys

Eläkeyhtiöistä tuli mieleen eräät Charlie Mungerin kommentit reilu viikon takaa:

”If you’re managing your own affairs, you’re going to be pretty efficient taking care of your own property. If you’re working for somebody else, the truth of the matter is you care more about yourself, your future, and your family than you care about the telephone company you’re working for. So capitalism is efficient when people who are making the decisions are doing it for their own property instead of just as hired employees of some state-owned enterprise. That’s just the way it is. It’s just amazing to me how important it is to have a majority of the property of a civilization owned by somebody who’s in charge of caring for it.”

——

”What happens, of course, is that people rationalize their own way of making a living. There’s some moral compromise in most activities that people are in where they make a living, particularly so in things like finance, wealth management, and so forth. Of course, the people making the decisions care more about their own families than they care about the people’s money they’re managing. That’s just the way human beings are constructed. That means that when you hire somebody else to manage your money, to take care of your old age, it’s very hard to get the job done right. It’s very difficult.”

Koko sessio (varmasti linkattu tänne aiemminkin) on tuttuun tapaan ihan helmi, Munger aloittaa noin 24 minsan kohdalla.

10 tykkäystä

Alle viikko aikaa toimia? Verottaja, saatte lähettää sen ilmoituksen tähän osoitteeseen paperisena jatkossakin. Mustaa valkoisella.

7 tykkäystä

Vähän liiankin… :cry:

Sedän masse-kiintiöt on nyt mennyt Ukrainan auttamiseen. Jotenkin pörssissä rahastaminen on tuntunut epikseltä ja roistomaiselta.

Ja sitä paitsi: Sedän ostoverkkarien putininsuojavahvikkeet, siis ne jotka lopulta tulivat verkkokaupasta, olivat ihan sudet: persausosa oli jotain kiinalaista haplastyroxia kun piti olla aitoa kevlaria, … na :face_with_symbols_over_mouth:

Sedän kommentti tuolta foorumin sota-palstalta oli poistettu (eksyi mukamas aiheesta) vaikka siinä setä toi esiin etuajassa sen inhottavan vision, mitä katkera Putin mielii tehdä nurkkaanajettuna. Nyt sen on jo mediakin tajunnut ja julkaissut, joten toistetaan se tässäkin: alkaa hiplailla kostonhimoissaan tuota isoa tsar bomba -nappia. Toivottavasti komentoketju on riittävän iso ja pitkä, että jää pelkäksi hiplailuksi…

Lopultahan kyse on Putinillekin pelkästä mielihyvästä. Voi kun hänkin ymmärtäisi Masse-sedän tavoin, että foorumiherruudesta saa ihan yhtä hyvät kiksit kuin muailmanherruudesta :slight_smile:

Masse-setä, FA, Kauan eläköön Ukraina ja maailmanrauha :heart: :ukraine:

113 tykkäystä

Tuleekohan kauppoihin alennuksella Putin-sinistä?

Onko tietoa mitä tuossa syödään? Näyttää lihikseltä, muttei kuitenkaan. Dieetillä ollessa heti tuli nälkä.

3 tykkäystä

Lihishän se. Perislaavilainen ruoka kun on. Pirog - Wikipedia

3 tykkäystä

67 tykkäystä

Kommenteista:

E:

84 tykkäystä

-Miten se huutarissa menee, kun minusta näyttää että jos esimerkiksi olisi tässä tapauksessa laittanut 600 kpl ostoon hinalla 1,80€, olisi luultavasti saanut kaikki. Eli että mitä kauempana tarjouksesi on huutaritasosta, sitä isomman osuuden saat vähästä myytilaidalla olevasta määrästä. Se iso ostomälli oli lukittu max tasoon 1,35€, joka lukitsi huutarin taso tuohon 1,35€; eikä pieni toinen osto siirrä huutaritasoa. Eli jos ed pitää paikkaansa sinun olisi taktisesti kannattanut laittaa ostosi esim 1,70€:n joka sekin olisi ollut hyvä diili koska lunastushinta 2,10€, ja olisit luultavasti saanut lähes kaikki haluamasi. Meneekö se näin?

1 tykkäys