Inderesin kahvihuone (Osa 4)

En välttämättä puhunut Suomen näkövinkkelistä vaan etenkin läntisen maailman jolle Ukraina on itäblokin maa tai joku neuvostovalta idässä. Usko tai älä mutta tiedän missä Ukraina sijaitsee😅. Myöskin termi itäinen maa ei ehkä imo ole niin maantieteellinen seikka kuin historiallinen viite vaikka Neuvostoliittoon. Vähän sama kun Aasiasta harvoin puhutaan itänä vaan Aasiana. Kauko-itä termiä toki käytetään.

Edit. @Iltsu minä myös mutta koska makuuhuoneita on vain yksi niin luulen että avovaimoni saattaisi jotain sanoa asiasta vaikka perustelisin syitä millaisella humanitäärisyydellä.

2 tykkäystä

67 tykkäystä

Kaiken tämän hulluuden keskellä itseäni ainakin jonkun verran rauhoittaa se että tällaisena aikana juuri Niinistö on meidän presidenttinä.

45 tykkäystä

Roolit molemmilla.

Paavo Lipposella oli vähäpätöinen rooli Ukrainan kriisin käynnistämisessä.
… ja Niinistöllä voi olla hyvin tärkeä rooli Ukrainan kriisin ratkaisemisessa.

5 tykkäystä

Voi olla että sekoitan nimimerkkejä, mutta oletko poistanut joitakin viime viikon loppupuolen Venäjäfirmojen ostoilmoituksia (Gazprom jne.)? Jos et, niin pahoittelut sekaannuksesta. Jos olet, toivottavasti se ei kuitenkaan tarkoita että pyrkisit myös pyyhkimään mielestäsi ne ostot. Teemme kaikki virheitä, minäkin olen arvioinut Putlerin aivotoimintaa väärin alkuvuodesta, ja sen johdosta joudun tekemään pieniä alaskirjauksia salkkuuni. Omistin esimerkiksi pienen palan NRE:n Pietarin tehtaasta.

Virheitä ei kannata piilottaa, vaan analysoida niitä avoimesti, sillä tavalla oppii.

42 tykkäystä

Ei ole vielä oikein kova luotto markkinatilanteeseen. Pohjoismaiden pörssi voi vielä hyvinkin lasketella niin kauan kunnes Ukraina ratkeaa. Ja toki se pienen pieni mahdollisuus, että Venäjä hyökkää myös Suomeen ja Ruotsiin, jolloin pörssi varmaan sukeltaa kautta linjan.

6 tykkäystä

Just näin. Kirjottelinkin tästä juuri tuolla kurssien ihmettelyn puolella.

1 tykkäys

Alkaa Helsingin yleisindeksi olla jo koronaa edeltävässä huipussaan :slight_smile: Parin vuoden nousut pyyhkäisty pois.

2 tykkäystä

Ei vielä. Keskihintaa pitää seuraavassa kaupassa alentaa.

Näyttää kovasti shorttaukselta ja aihettahan tuossa piisaa. Olen kuitenkin edelleen luottavainen ja paniikkimyyntejä ei minulta tule…

13.xx, niin osinko% yli 8 :love_you_gesture:

EDIT: sijoitussuunnitelma pitää. Vertailen tätä möhkälettä siihen että pankkikorko on nolla. Sähkönhinta nousee ja pysyy korkealle. Olkoon mikä lie anti-esg, niin tuottoja, kun tulee, niin osinkoja irtoaa :heart:

19 tykkäystä

Ja vaikka välillä tulee kritisoitua kotimaan meininkejä, niin onhan se niin, että jos tota listaa jatkaisi, niin saa mennä aika kauas, ennen kuin tulee Suomi vastaan.

Siihen nähden on mennyt ihan kivasti.

2 tykkäystä

Välittäjätilastoja kun katsoo, niin ulkomaat ulostaa oikeestaan kaikkia lappuja laitaan mitä olen katsonut ja Nordnet ostaa. Kyllä taisi nyt valitettavasti Venäjä aiheuttaa sen (tämä toki pientä sen inhimillisen kärsimyksen rinnalla, mutta sijoituspalstalla ollaan), että ulkomaiset sijoittajat näkevät Helsingin pörssin paljon riskisempänä maantieteellisenä alueena kuin vuosi sitten.

Ja virallisestihan tässä vasta nyt mentiin karhumarkkinaan kotimaassa! Ulkomaalaiset omistavat valtaosan Helsingin pörssin lapuista, joten myytävää kyllä riittää vielä.

35 tykkäystä

@Laatumies Okei, tämä oli mennyt minulta ohi että joku oli loukkaantunut tällaisista ostoista :grinning:

Uskoisin muuten että tämä foorumi tulee olemaan historiallisesti hyvin mielenkiintoinen kokonaisuus, ja tämän pohjalta tullaan tekemään graduja ynnä muita tutkielmia. Hei sinä vuoden 2050 ihminen, joka teet gradua otsikolla ”Miten Inderes-foorumi arvioi markkinatilannetta 2020-luvun alun historiallisessa murroskohdassa”. Sinulle kaikki on selvää, aivosi ovat muovautuneet pitämään toteutunutta kehityskulkua loogisena, miltei itsestäänselvänä. Saatat välillä naureskella, että miten nuo toopet tuonkin arvioivat väärin. Terveisiä täältä sumun keskeltä, yllättävän hankalaa taas arvioida miten tilanne kehittyy; tuleeko Venäjästä Pohjois-Korea vuosikymmeniksi, vai romahtaako korttitalo jossain vaiheessa, ja päädytään vaihteeksi leppoisampaan Jeltsin-aikaan? Vai sadan vuoden takainen kaaos? Sinä tiedät, me emme.

95 tykkäystä

Joo hyvin huomaa esimerkiksi nesteen kohdalla. Siinä puol tuntia avauksesta lähti lasku ja +6,5% → -1,8%.

3 tykkäystä

Taikuri Puttinen

29 tykkäystä

YTD odotukset ja realiteetti

image

16 tykkäystä

Koin suurta hengenheimolaisuutta tämän Japanissa palvotun merenneidon kanssa :woozy_face:
Toivotaan, ettei suomalainen sijoittaja vm 2022 päädy museoon muumiona jota palvotaan :laughing:

4 tykkäystä

Kaikella kunnioituksella, kun nyt selvästi olet valinnut erinäisissä viesteissäsi lähtökohdan kritisoida Halosta, Lipposta ja Tuomiojaa vähän kaikesta, niin olisiko mahdollista tehdä se politiikkakeskustelussa!? Tuntuu vaan nyt siltä, että tuot omaa maailmankatsomustasi ja mahdollisesti myös poliittista näkemystäsi turhankin kärkkäästi esille vähän kaikissa keskusteluissa. Jokaisella aikakaudella on omat ongelmansa ja poliitikot luovivat varmaan parhaansa mukaan niiden ristipaineessa. En ainakaan itse ole tottunut puhumaan politiikkaa kahvihuoneissa. Pahoittelen, mikäli olen ymmärtänyt jotakin väärin kommenteissasi.

15 tykkäystä

Miten foorumia voi käyttää tieteelliseen tarkasteluun, kun sieltä voivat kirjoittajat poistaa kirjoituksensa, joita pitävät jälkeenpäin väärinä tai “harmillisina” oman asiantuntemuksensa kannalta?

6 tykkäystä

Sentimentti on aika happaman oloinen tällä hetkellä :thinking:

Salkussa oleva Indeksirahasto Norja taitaa olla ainut minkä ytd on plussalla :smiley:

11 tykkäystä

Harva näin tekee, ja jos tarkastelun taso on yleisessä diskurssissa eikä yksittäisen henkilön sanomisissa, foorumiaineisto on aivan oivallinen lähestymistapa.

2 tykkäystä