Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Sanoin väärin. Ostin noin 90snt korvilla ja siitä järkyttävä nousu sinne jonnekin 1,45 korville about ja sitten alas sama. @KalleH

Mitä ihmettä tuolle on tapahtunut, nimim. Sain pienen erän 53.xx hintaan.

1 tykkäys

Pienivaihtoinen lappu + joku joka Oikeasti Haluaa ostaa tai myydä lappua niin liike voi olla kovaa. Näissä voi ihan piensijoittajakin onnistua nappaamaan hyvän diilin jos on hereillä vs. isommat firmat joissa botit jauhaa joka sekunti kurssia johonkin suuntaan ja isoja “väärinhinnoitteluja” ei juuri pääse syntymään.

4 tykkäystä

Enää ei ole mitään syytä pelätä katastrofia. Eniten nousseet yhtiöt tänään mm. Relais, Toivo ja Rush.

5 tykkäystä

Aina yhtä ajankohtainen :wink:

46 tykkäystä

Tavoitehinnat 25.1.2022:

Meanwhile, :red_circle: livekuvaa Mallisalkusta 25.1.2022:

image

65 tykkäystä

Tarkoittaako tuo kuva sitä että mallisalkku istuu käsien päällä jotta ei tee hätiköityjä liikkeitä vai sitä että mallisalkku istuu käsien päällä kun peppu alkaa olla sen verran kipeä ettei kestä enää istumista ilman pehmennystä? :smiley:

Henkilökohtaisessa salkussa vastaus on tuo jälkimmäinen.

11 tykkäystä

Eiköhän noi tavoitehinnat ala olemaan menneen talven lumia. :thinking:
Ne on ajalta, kun ei juuri ollut vaihtoehtoista sijoituskohdetta. Nyt sellaisen vaihtoehdon mahdollisuus alkaa jo näkymään horisontissa.
Eihän tulevaisuuden tuotoista kuulu maksaa yhtäpaljon, jos on vaihtoehtona riskitön tuotto.

7 tykkäystä

Alkaa kuulostamaan pikkuhiljaa Trumpilta. Oliko vika lehdistössä/ mediassa eikä Trumpissa :thinking: :laughing:

Tällöin menet säästäjänä ryöstämään pankin. Kehonrakentajat ei laillisilla keinoilla pääse edes lavalle :sweat_smile:

Tähän etäisesti liittyen: osaako joku suositella, onko mikään Bloombergin ilmaisista uutiskirjeistä tilaamisen arvoinen?

Kuinkas montaa noista Sauli, Juha tai Atte itse seuraa? Ymmärrän toki periaatteessa, että pitää edustaa yhtiön ja työkavereiden kanssa yhteistä linjaa, mutta on analyytikoilla aina omiakin näkemyksiä yhtiöistä, jotka saattavat poiketa vähän tai paljon työkaverin ja ystävän näkemyksistä. Ja niin pitää tietysti ollakin.

Mallisalkku on nimensä mukaisesti mallisalku, ei kulloisenkin markkinatilanteen mukainen suositus-salkku.

Sauli, Juha ja Atte toivottavasti jatkossakin menevät se oma tutkimus edellä, kuten meidän kaikkien pitäisi mennä. Eikä seurata sokeasti suosituksia, vaikka sen suosituksen olisikin laatinut läheinen työkaveri.

3 tykkäystä

Vasta-argumentti tähän näin käteisen päällä istuvana. Menetänkö mitään jos jään paitsi tuotoista, joista uskon kyseisessä lainauksessa puhuttavan? Menetykseksi luen vain rahan arvon muutoksen ja omistamieni osakkeiden arvon muutoksen. Nykyisillä arvostustasoilla osakkeiden laskun riski on suurempi(omasta mielestä) kuin hetken aikaa inflaation syömän rahan arvo.

Myös Buffettin lausahdus toimii (tavallaan) vasta-argumenttina Lynchille.
image

Markkinalla oleminen vain markkinalla olemisen takia ei ole mielestäni tarpeeksi vahva perustelu että laittaisin kaikki käteiseni nyt töihin. Ostan hyviä yhtiöitä kohtuullisilla arvostustasoilla ja pyrin näin minimoimaan romahduksen riskiä, en suinkaan maksimoimaan voittoja.

17 tykkäystä

Uskon Lynchin sanonnan enemmän tarkoittaneen sitä yleistä tilannetta, jossa osakkeita myydään sen romahduksen pelossa. Käteispossan pitäminen on vain fiksua, koska silloin kun romahtaa, niin on sitä rahaa millä ostaa. Tai muuten vaan löytää hyvän väärinhinnoiteltun kohteen.

Mutta fiksulla sijoittajalla on aina pieni käteispossa odottamassa niitä huipputilaisuuksia. Pelkästään romahduksen odottamisen takia ei sitä käteistä kannata pitää tilillä, vaan ihan yleisestikin niitä huipputilaisuuksia varten. Mahtavia ostopaikkoja nyt on muissakin markkinatilanteissa kuin romahduksen aikana.

6 tykkäystä

Pointti taitaakin olla siinä, että suuri joukko häviää rahansa kun tuijottaa kursseja ja hätiköi. Ne taitavat olla niitä, jotka katsovat kursseja yli yhtiöiden. On siksi väärin sanoa, että enemmän hävitään liikehtimällä kuin holdaamalla. Se on kuitenkin lopulta nollasummapeliä, jonkun on kuuluttava voittajiin. Kysymys on siitä, kumpiin tietää voivansa laskelmoidusti kuulua. Terveisin erittäin vahva käteinen.

2 tykkäystä

Aivan, käy enemmän järkeen. Paniikkimyynnit tosiaan ei ole niitä rahakkaimpia mooveja mitä markkinoilla voi tehdä.

John Authersin jutut on ihan hauskoja, bongaan sieltä usein kuvaajia ja ideoita Vartteihin.

Sitten jos haluaa diippiä ja kuivaa huumoria entiseltä Goldman Sahcsin jampalta niin Matt Levine. En kyllä aina jaksa lukea mutta välillä saa ihan hymyillen selailla. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tästä muuten seuraa se looginen johtopäätös että käteisen pitäminen salkussa on sijoitusvirhe. Rahanhan pitäisi aina olla tuottavimmassa kohteessa, sen sijaan että jää odottelemaan mahdollisia dippejä eli ‘ostopaikkoja’. En välttämättä ole tämän ajatuksen kanssa täysin eri mieltä :slight_smile:

22 tykkäystä

Kyllä se varmaan suurimmalle osalle onkin sijoitusvirhe. Käteistä hamstraamalla lyöt vetoa sen puolesta, että osaat ajoittaa markkinaa. Tähän ei suurin osa kykene.

11 tykkäystä

Vaihtoehto olisi laittaa markkinalle arvostustasoista välittämättä, esim indeksiin? Kummassa on nyky tilanteessa suurempi riski menettää rahaa? Toki, jos ei koskaan saa laitettua käteistä töihin, arvon menetys on varmaa.

3 tykkäystä