Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Välillä ei ymmärrä maailman julmuutta. Tämäkin Ukraina kriisi tuntuu niin turhalta, vähättelemättä muita sotia. Sodassa ei voita kukaan eikä mikään taho. Olen yllättynyt negatiivisella tavalla ja todella pettynyt Putiniin. Välillä vaan miettii että olisiko tämänkin voitu jotenkin välttää.

En jaksa enää edes vihata Putinia ja Venäjän ylintä johtoa. Olen ainoastaan pettynyt.

En olisi hulluimmissakaan skenaarioissa uskonut tähän.

32 tykkäystä

Ei millään pahalla. Oikeasti ajattelen, että kaikkia meitä tarvitaan.

105 tykkäystä

Netflix on julkaissut Winter on Fire myös youtuben puolelle kaikkien nähtäväksi. Hyvää taustoitusta ja Ukraina fiilistelyä.

2 tykkäystä

Täähän on meille osakkeiden netto-ostajille hyvä asia, että laatua saa nyt alehintaan. Ulkkarit palaavat jossain vaiheessa. Tapahtuuko se vuoden tai kymmenen päästä se jää nähtäväksi.

6 tykkäystä

Nimenomaan, netto-ostajan unelmapäivät tässä meneillään, itseä taas ei paljoo hymyilytä kun kattelee salkkua mikä sulaa kuin kusi lumeen, tosin en ole enää jaksanut edes välittää. Rahaahan se vaan on, Ukrainassa kuitenkin kuolee ihmisiä koko ajan jatkuvalla syötöllä. Toivotaan Ukrainalle kaikkea parasta ja toivottavasti antavat Venäläisille oikein kunnon opetuksen.

40 tykkäystä

Viestissäsi on omaan makuun sen verta paljon karhuilua, että saa miettimään, mikä on mielestäsi Suomen tilanne 10vuoden sisään? Ydinpommi Kehä3:lle?

Katsoin tuossa huvikseni niin salkkuni on tämän vuoden aikana sulanut 7 vuoden nykyisiä kuukausisäästöjä vastaavan summan. Arvonlasku on siis oikeasti merkittävä. Seitsemän vuotta on pirun pitkä aika.

No, tämä kuuluu markkinoiden henkeen, olihan finanssikriisinkin pudotus oikeasti iso, toki suht pientä tähän verrattuna. Ja kun olen holdannut pitkään papereita niin kaikki ovat tukevasti plussalla, jos se yhtään lohduttaa (ylivoimaisesti parhaimpana Harvia, mutta myös PYN Elite on tuottanut hyvin, Seligsonin Phoebus -rahasto sitten kolmantena). Eli elän tyytyväisenä ankkurointiharhassa :smiley:

Nojoo, mutta tämmöistä tää sijoittaminen on, kullakin on oma strategia ja sen mukaan sijoitetaan. Itse yleensä olen holdaaja (en ole tehnyt vuoteen yhtään kauppaa). Siksi jään markkinan liikkeistä sivuun, en vain osaa treidata tai ajoittaa.

14 tykkäystä

Ja pitkällä horisontilla kun pelaa, toivoo että tämä tapahtuu vasta 10+v kuluttua :sunglasses:
Kunhan osingot rullaa niin kurssilla ei mitään väliä, mitä halvempi, sitä parempi.

1 tykkäys

Minulla laskua on tullut 2,5 vuoden vastaavan summan verran. Toukokuussa tulee täyteen viisi vuotta sijoittamista. Joku fiksumpi näistä luvuista varmaan osaisi päätellä jotain :smiley:

2 tykkäystä

Riskienhallinta ei ole mitään tarkkojen skenaarioiden luomista, vaan ennen kaikkea, että välttää kaikkien munien laittamista samaan koriin. Mahdollisia vain Suomea koskevia riskejä on vaikka huru mycket ja osa niistä voi olla ihan kotitekoisiakin. Sitten yksi ulkopuolelta tuleva nyt paljon uutisissa oleva aihe / riski voisi olla, että seuraavan 10:n vuoden aikana jossain kohtaa itänaapuri uhkailisi Suomea, niin että se pelästyttäisi kv-sijoittajat.

Maa voisi olla Suomen sijaan mikä tahansa. En sijoittaisi kaikkia rahojani myöskään vaikkapa pelkästään Oregonin osavaltion kotimarkkinoihin, joka taitaa olla taloudeltaan about Suomen kokoinen.

4 tykkäystä

Henk.koht hajautin viime viikolla Usa:n markkinoille ihan siitä syystä että näen euroopan tilanteen tällä hetkellä kovin riskisenä ja uskon että mitään hetken helpotusta tai ratkaisua tähän epävarmuuteen tuskin saadaan ( toisin sanoen uskon kurssien yhä laskevan ). Usa:stakin löytyy viime aikaisen laskun jäljiltä ihan järkevästi hinnoiteltua ostettavaa.

Toistaiseksi seuraan mieluummin tilanteen kehittymistä edes jonkinlaisella hajautuksella salkuissani, kuin 100% omxhki painolla.

3 tykkäystä

-Ei ne ole sen kiistanalaisempia kuin Ukraina. Israel rakentaa siirtokuntia eli valloittaa Palestiinalaisten maata, simppeli juttu. Maailma vaan ei on enempi oikeudenmukainen toisille kuin toisille, valittu kansa niin hiukan eri säännöt pätee.

1 tykkäys

-Ei kyllä siltä tunnu, olen loka päivä ostanut viime päivät ja aina vaan enemmän ollaan miinuksella joka päivä. Joku viime viikon puolen väli ostosta -20%.Toistaiseksi toteutuneen perusteella erittäin huono aika ostaa…erityisesti jos veri virtaa kadulla kuten viime viikolla, tekee ostoilla massiiviset tappiot.

-Olemattomaksi jäänyt julkisudessa todellinen analyysi miksi Putin näin toimii, oikeastaan sitä ei ole yhtään missään lainkaan. Mietin miksi, sille on pakosta olemassa joku syy, vaikea keksiä muuta syytä kuin että jotain aihetakin Putinilla on. Esimerkiksi ihmisoikeusrikkomuksia Venäläisvähemmistöä kohtaa Ukrainan nykyhallinnon toimesta.

Tai että oman maan väestöä halutaan harhauttaa sodalla, jotta ei keskitytä omaan kurjuuteen. Halutaan näyttää, että maa tarvitsee vahvaa diktaattoria. Demokratiaa Putin pelkää eikä ukrainalaisia.

Toinen näkökulma: pelaat kavereidesi kanssa sotapeliä. Sinun johtamasi maa on ollut yksi maailman mahdeista, mutta viime aikoina se on pudonnut lähes epäolennaiseksi maailman näyttämöllä. Talouskasvu on heikkoa ja talous nojaa ennen kaikkea raaka-aineisiin, jotka jatkojalostetaan muualla. Joissain kategorioissa maasi kuitenkin on ykkönen. Sillä on eniten ydinaseita ja vahva armeija. Mitä teet?

9 tykkäystä

On se nyt aika paljon kiistanalaisempi. Ihan vain kirjoittamalla Palestiina googleen, huomaa että koko “valtio” määritellään melko eri tavoin eri länsimaissakin.
Ukrainan käytännössä kaikki tunnustivat ennen konfliktia itsenäiseksi Ukrainan valtioksi.

Strategisesti tärkeät maa-alueet ja luonnonvarat. Siinä nyt alkuun pari hyvää syytä Venäjälle Ukrainan valloitusretkeen. Historia, kulttuuri, uskonto kaikki toissijaisia tekijöitä joilla lähinnä myydään offensiivi rahvaalle. Ja ne jos ei yksinään riitä, sitten keksitään tarinoita sorrosta ja natseista. Perussettiä siis.

2 tykkäystä

Salkku on sulanut, ei tämän kalenterivuoden mutta kuluneen vuoden (14.2.2021 → eilinen) aikana noin 10 vuoden… Ei kuukausisäästöjä vaan 10 vuoden nettoansioita vastaavan summan.

Taisin voittaa :face_with_hand_over_mouth:

Huono laji kyllä, en halua enää osallistua tähän :face_with_hand_over_mouth:

73 tykkäystä

Valko-Venäjällä ei tietysti ole yhtä paljon Suomi-yhtiöillä bisneksiä, mutta loppuu näköjään sielläkin. Tosi iso vaikutus Olville, 1/4 tuloksesta tullut tuolta

14 tykkäystä

Twitterissä vastaan tullut mielenkiintoinen listaus. Suomi puuttuu listalta, mutta kyllähän me peränpitäjinä oltaisiin Ruotsin ja Venäjän kanssa.

8 tykkäystä