Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Oon välttänyt mielestäni melko hyvin tähän mennessä turhilta panikoinneilta, mutta tänään tein myös oman salkun kanssa ihan järjettömiä.

Sai maksaa hyvin oppirahoja. Pitäisi palata taas oman strategian pariin kertaamaan.

6 tykkäystä

Screenshot 2022-03-07 at 16.37.52

Heh. Heh.

86 tykkäystä

Talouselämä

27 tykkäystä
4 tykkäystä

Taloustutkimus tekee parhaillaan kyselyä suomalaisten suhtautumisesta Venäjään ja venäläisiin/venäläistaustaisiin ihmisiin. Vastasin kyselyyn ja nyt odotan mielenkiinnolla, milloin tulokset kerrotaan, siinä kyseltiin paljon myös muutosta, millainen kuva oli ennen ja jälkeen Ukrainan sodan alkamisen.

2 tykkäystä

Eikös Tiedolla ole nyt ns. hätä kädessä kun pitäisi siirtää pilvi-infra pikapikaa länteen ja samaan syssyyn palkata peräti 2000 uutta osaajaa? Ei ole oikein lupaavat vuodet tulossa? Itse olen jo divestoinut (ennen Ukrainaa), mutta toisella pojista on vielä salkussa, niin kiinnostaisi lisänäkemys :slight_smile:

12 tykkäystä

Tänään otettiinkin miehestä mittaa oikein tosissaan :cold_face:. Ruokatauolla alkoi jo hirvittää meno, mutta mitään ei tullut myytyä (eikä kyllä ostettuakaan.)

5 tykkäystä

Yksi mielenkiintoisimmista pointeista oli että @Mirko_Sampo_IR ei ole enään sammon “sijoittajasuhde- ja viestintäasiantuntija” vaan hän on saanut “sijoittajasuhdepäällikön”-natsat :+1: .

Titteli menee Sami Taipaluksen kanssa vähän päällekkäin, hänen ollessa sijoittajasuhdejohtaja? :thinking:

3 tykkäystä

Jaahas ei seissyt sitten kuitenkaan :man_shrugging:

48 tykkäystä

Tiedon ongelmana on sodan lisäksi se, että koko alalla on pulaa osaajista sekä tärkeimpänä se, että Tiedolla ei ole alalla se paras mahdollinen maine.

Osa ongelmista on talon sisäisiä, osa sitten taas se, kun projektin vastapuolella on valtio jäykkine vaatimuksiin siitä, että kuinka paljon mitäkin ihmeosaamista pitää devaajalla olla. Siellä taloon löydetty tähtikoodari imee peukkua ja projekteihin joudutaan laittamaan ylirasittuneita vanhoja partoja. Tähtikoodari lähtee parissa kuukaudessa muualle hommiin, kun ei jaksa päiviä pitkiä vaan istuskella ja katsella HBO Maxia.

3 tykkäystä

Rupla on menettänyt 81% arvostaan suhteessa dollariin presidentti Putinin valtakaudella. Samaan aikaa euron arvo suhteessa dollariin on nousut 12%. Vaikeaa on Venäjällä asuvilla.

25 tykkäystä

Johtaja on päällikön yläpuolella.

19 tykkäystä

Eipä olisi uskonut, että salkku päätyy vihreälle, kun aamulla oli -8% taulussa. :smiley:

8 tykkäystä

Jenkkisijoittaja ihmettelee, että miksi Suomen pörssi romahtaa. Kaivaa esille kartan ja katsoo, että minkäs nimisiä maita siellä Euroopassa olikaan. Jahas, Ukrainaan hyökätty ja Suomi näyttää olevan melkein naapurimaa ja ilman Nato-jäsenyyttä. Valtavat talouspakotteet painavat päälle, mitähän pommeja löytyy Suomi-firmojen taseista tämän jälkeen. Johtopäätös: Suomi-osakkeiden osalta myyntinappula pohjaan ja rahat muualle. Ei ole mielenkiintoa tuhlata enempää työaikaa tähän.

Puhutaan, että ulkomaalaiset paniikkimyyvät. Jos mietit asiaa Jenkki-sijoittajan näkökulmasta, niin yllä oleva kuulostaa oikeastaan todella rationaaliselta myynniltä.

26 tykkäystä

Kommentoin jo toisessa ketjussakin tätä, mutta kyllä se riski-tuottosuhde jossain vaiheessa saa kurssit pohjaamaan.

Ja se mitä koronamontussa meni överiksi alaspäin, niin meni elvytyksessä överisti ylöspäin.

…sentimentti

14 tykkäystä

Ei vieläkään ole älyttömän halpaa verrattuna koronaa edeltävään aikaan (silloin olikin han hyviä diilejä ja montussa vasta olikin), mutta ei ole kallista verrattuna 2021 vuoteen. tai 2020 nousuun.

Laitanpa seuraavat ostotasot sitten 10% alemmaksi. pe 15 on uusi 20 (kasvuyhtiöille?) :stuck_out_tongue:

Mutta ei ole kauhean kallista. Oikeasti ehkä pitäisi vaan katsoa ja odottaa pohjat ja ostella vasta sitten?

8 tykkäystä

Muuan Buffetin Warren lähetti minulle postia viikko sitten. Hän kertoo uskovansa vakaasti, että hänellä oli ajatus. Hienoa kyllä, että on pysynyt terveenä. Minun pitäisi nyt rekisteröityä onnelliseksi henkilöksi. Sehän olisi mukavaa.

87 tykkäystä

Olipa kummallinen pörssipäivä minusta, mitä tästä nyt pitäisi kirjoittaa päiväkirjaan?

@musa_2 oliko finanssikriisin aikaan tälläistä “sekoilua”?

2 tykkäystä

2729805memeinderes2

29 tykkäystä

Pohjaonginnassa siima poikki? :thinking:

5 tykkäystä