Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Yleinen konsensus tuntuu olevan, että loppuviikosta lasketellaan. Onko tälle muuta syytä, kuin ajatus siitä että reilun nousupäivän jälkeen voi olla tiedossa takapakkia?

Muistanko ihan väärin, että eikö huomenna pitänyt eu:n päättää uudesta elvytys paketista? En löytänyt mitään kun minuutin googletin. Löysin sittenkin:

"Asia nousee esille jo torstaina alkavassa EU-valtiojohtajien ylimääräisessä huippukokouksessa Versaillesissa. Ennakkotietojen mukaan agendalla on uusi elvytyspaketti, jolla vastattaisiin energian hintojen ja Venäjän hyökkäyksen aiheuttamaan talouskriisiin. "

3 tykkäystä

Huomenna tulevat USA:n helmikuun inflaatioluvut ja niiden ennakoidaan olevan tammikuuta huonommat, josta seurauksena kurssien laskettelua.

1 tykkäys

No mutta jos se jo ennakoidaan, niin miksi se laskisi sitten kursseja?

16 tykkäystä

Mutta ollaanko tässä tällä hetkellä täysin USAssa kiinni? Meillä on p/e kympin ympärillä pyöriviä yhtiöitä, jotka maksavat yli 5% osinkoa.

Korkoja ei pystytä hilaamaan loputtoman ylös. Tuohon päälle toivottavasti pian päättyvä sota, niin onko USAn tekemisillä juuri nyt suuresti merkitystä?

Sorry, jäi tuosta viestistä pois linkki Salkunrakentajan uutiseen. Tuohon siis oli tarkoitus viitata.

4 tykkäystä

Ikävä kyllä. :no_mouth:
20220309_225517

Todellinen lukema ei ole ihan noin karu, kun kerkisin tekemään yhden onnistuneen veivin, mutta ei se veivi kyllä näillä "pakkas"lukemilla vielä kesää tee. :face_with_symbols_over_mouth:

16 tykkäystä

Huomenna aukee kenties?!? :cold_face::sweat_smile:

4 tykkäystä

Itse mietin myös tuota Venäjää sijoituskeissinä suurella riskillä. Siellä on p/e luvulla 1-2, ehkä vuosien päästä reaalisella osinkotuotolla 100-200% treidaavia yrityksiä nyt myynnissä. Jos pitkään salkkuun muutamala eur huntilla ottaisi näkemystä. Nimim. “päomalla ei ole kotimaata” ja muutenkin ajatuksella “sijoittaminen edellä” :thinking:

2 tykkäystä

Ei aukea, vain valuuttakauppaa, ei pörssiä. Oli jo vahvistettu aiemmin että huomennakin pysyy kiinni.

2 tykkäystä

Saako eurolla yli 200 ruplaa ennen viikon päättymistä? Luulenpa, että saa.

1 tykkäys

Tämäpä se tukisi vasta hankintoja edelleen…

Mitäs meinaat ostaa? Nyt kun ennustamisen makuun on päästy: Ennustan, että Moskovan pörssi pysyy kiinni kuukausia.

Aika näyttää kuin se aukeaa ja millä hinnoilla. Halpeneva rub tukisi pitkäaikaisia sijoituksia ostaa, edellyttäen että se valuutta myös vahvistuisi joskus takaisin päin ees sen jonku kymmeniä % ja ehkä niitä osinkojakin joskus saisi vielä. Varmaan jotain rus-indeksin mukaisia “vakaita” kohteita ostaisin. Ja pienellä painolla tietenkin, sillä minkä valmis menettämään.

Mikähän lienee yhteys sillä että länsimaat ovat rajusti vähentäneet investointeja öljyyn murto-osaan aiemmista ja nykyisellä kohonneella öljyn hinnalla :thinking:

4 tykkäystä

Kaikki informaatio on jo hinnassa :smile:

39 tykkäystä

Idea lienee estää magneettisia kylkimiinoja tarttumasta. Jos sellaisia on vielä käytössä.

2 tykkäystä

Hieman kyllä huvitti tämä Anoran pörssitiedotteen otsikko, harva pörssiyhtiö pääsee käyttämään termiä “monopolimyynti” (vaikka joillain tietyillä megateknoilla lähellä tätä ehkä ollaankin niin ainakin siitä pitää olla hipihiljaa, ettei regulaattori herää :wink: :smiley: )

Anora: Vahva vuosi 2021, alhaisempi monopolimyynti ja kasvavat kustannukset vaikuttivat viimeiseen neljännekseen

25 tykkäystä

Jospa Anora tarkoittaakin Monopol-konjakin myynnin vähentymistä. :thinking::laughing:

8 tykkäystä

Ilmastoaktivistit ovat vaatineet käsittääkseni massiivisia investointeja uusiutuviin JA fossiilisten investointien alasajoa. Totta kai jos vain toinen näistä tehdään, ollaan kusessa. Tilanne tuntuu olevan vihreiden jätti-investointien suhteen se, että yritykset odottelevat tukia ja tuet ovat jossain EU:n byrokratioissa kiinni.

Olen cleantech-osakesalkullani sinänsä jäävi kommentoimaan, mutta nykymenolla emme tule saavuttamaan mitään asetettuja ilmastotavoitteita.

6 tykkäystä

DAX-futuuri vähän vihertää😂

Edit: mun ilmeisesti päivittämättömät eri lähteet näyttivät taas päälle 7% :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä