Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Tuo uuden NATO-ketjun äänestys on edelleen kesken Venäjän aggressiot-ketjussa, mutta ääniylivoima on jo sellainen että tuon voisi avata.

Sen lisäksi täytyy itsekin suurena ketjun fanina todetta, että tuo Suomi Natoon ei juupas eipäs ööh -keskustelu tekee ketjusta vaikeamman seurata. :slight_smile:

13 tykkäystä

Erikoisoperaatio ja paussi?

4 tykkäystä

Epäilemättä S&P 500 ansaitsee korkeamman p/e-arvostuksen kuin Eurooppa. Tuo p/e 16x vs. 13x normalisoiduista (ei siis huippusuhdanteen) tuloksista laskien kuulostaa järkevältä.

Kuten aikaisemmin todettu, forward p/e on köykäinen arvostusmittari. Mutta kyllä tuo hieman suuntaa antaa kuinka hurja glamour- ja turvasatamapreemio S&P 500:lla on viime aikoina ollut.

Globaalin osakemarkkinan tasolla ollut vain pientä värinää vasta.

5 tykkäystä

Odotukset oli kovat.
image

47 tykkäystä

Eikö siitä tullutkaan niin pehmeää kuin odotit?

5 tykkäystä

Näitä erilaisia huhuja neuvotteluiden etenemisestä on putkahdellut nyt vähän joka puolelta.

Haistan vihreän viikon avauksen pörssiin ja helpotusrallin jatkumisen :ok_hand:

26 tykkäystä

Putinin kohdalla ei ikinä saa olettaa tai veikata mitään. Vasta kun isot uutistahot ovat varmistaneet tiedon rauhanneuvotteluista niin saa huokaista.

3 tykkäystä

Voi kun olisikin näin peace and love❤️ Mukavaahan jos taas päästäs murehtimaan vaan nousuista ja laskuista.

1 tykkäys

Tätä saattaa hieman vinouttaa Euroopan “E”:n realistisuus, jos puhutaan forward-luvuista. Eli sijoittajat saattavat uskoa, että Euroopan E:t eivät tule toteutumaan ennustetusti vaan ovat yli-optimistisia. Silloin P/E:t Euroopassa olisivat nyt liian matalia.

Sijoittajat siis uskoisivat Ukrainan sodan vaikuttavan enemmän eurooppalaisyhtiöihin kuin amerikkalaisiin. Iso luku tuo on kyllä, että markkinoilla on voimakasta epäluuloa.

1 tykkäys

Noh, ketjun nimi on “Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot”,joten Nato-keskustelu on aivan otsikon mukainen. Kieltämättä tuo Natokeskustelu on varmasti mukavampi omillaan. Ehkäpä tuon alkuperäisen ketjun nimen voisi muuttaa Ukrainan sodaksi.

3 tykkäystä

Eiköhän Fortum ja Nokian Renkaat huomenna raketoi ja OMXH nouse laajastikin komeasti.

Kolikon toinen puoli:

Jos heitetään arvio että OMXH25 oli maanantaina 7.3. klo 10.30 @ fair value, tasan viikkoa myöhemmin, raketoinnin jälkeen, se ei todellakaan ole. Monen vuoden intrinsic business valuen kasvua vastaava nousu sullottuna 7 vuorokauteen.

Näin ne tilanteet muuttuvat.

11 tykkäystä

Kannattaa kuunnella; on leppoisaa ja kiintoisaa kuunneltavaa. :+1:

Aiheet:

00:00 Aloitus
01:18 @Mikael_Rautanen
06:15 Listautumisinto
08:15 Milloin sijoittajia on alkanut kiinnostamaan yritysten vastuullisuus?
13:38 Miksi kannattaa sijoittaa vastuullisesti?
19:18 Inderesin nettovaikutus
24:26 Positiivisten ja negatiivisten vaikutusten tasapaino

Jotenkin on ollut pientä stressiä erilaisista syistä ja Ukrainan tilanteen takia tietynlaista ahdistusta, tekee ihan hyvää kuunnella rentouttavaa podcastia. :smiling_face:

12 tykkäystä

En löytänyt viikonlopun aikana oikein selkeää tietoa puolustusvoimien sivuilta, niin katsotaan jos joku tietäisi täällä kahvihuoneessa: onko jotain hyötyä ilmoittaa aluetoimistoon, että olisi kiinnostunut sijoituksesta paikallisjoukkoihin ja auttaisiko se kertausharjoituksiin pääsemisessä? Nykyinen sijoitus taisi olla aluejoukoissa, joista ollaan ilmeisesti luopumassa 2025 mennessä. Eli onkohan nuo uudet paikallisjoukot jo muodostettu vai vieläkö ehtii mukaan? :thinking:

1 tykkäys

3 tykkäystä

Tuttu laittoi:

Erittäin hyvä! :ok_hand: :+1:

71 tykkäystä

Loistava uutinen! Inderesin osalta olen kysellyt useaan otteeseen myös tuon päivittämistä, jospa tämä toisi vähän vauhtia siihen :slight_smile:

Vaikka eniten perehtyneet yksityissijoittajat eivät tuijotakaan Inderesin 12kk targettia, niin valitettavasti tosi iso osa piensijoittajista ei tajua homman ydintä. Ei vaikka Inderes sen on tälläkin palstalla todella hyvin viestittänyt. Monet piensijoittajat ovat tosi laiskoja ja/tai käyttävät sijoittamiseen vain vähän aikaa.

Ja sitten somessa nämä ihmettelee ja ovat ärtyneitä Inderesinkin 12kk tavoitehinnoista että minkälaista huijausta nämäkin ovat siinä missä muidenkin analyysitalojen.

20 tykkäystä

No nyt on! :smiley: :smiley:
Seuraan Never Stop the Madnessia Youtubessa (käyttäjä, joka teki tuon “ruotsalaiset tanssii ränta på ränta”-videon). Tuli notifikaatio uudesta sijoitusaiheisesta biisistä, mutta hieman eri tunnelmissa :smiley:

Tästä tunnusmusiikki sijoitusvuodelle 2022? (toivottavasti ei) :smiley: @Sijoittaja-alokas ainakin arvostaa kun Hyzonkin on mainittu :wink:

101 tykkäystä

Sinulla menee nyt kaksi eri juttuja sekaisin.

Tuo $10 miljardin potti on Berkshiren rahoitus Anandarko-kauppoihin, ja siita tulli “preferred” osakkeita, jotka maksaa osinkoja $800 miljoonaa per vuosi. Noita ei ole koskaan myyty, ja Oxy voi lunastaa nuo takaisin aikaisintaan 2029. Samassa kaupassa Berkshire sai osto-warrantteja about 83 miljoonan osakkeen merkkaamiseen $59.62, eli nykyhinnalla melkein rahoissa. Ihan jäätävän kova diili tämä.

Varsinaista osaketta ostot 2019 ja myynti 2020, ja niistä turskaa joku vajaa miljardi $.

Kokonaisuutena kuitenkin ihan reilusti plussan puolella.

7 tykkäystä

Voisi Inderes muuttaa tavoitehinnat vastaavasti. Samalla pääsisi eroon täysin turhasta tavoitehinnan veivaamisesta ylös ja alas. Esim. QT ja Harvia tavoitehinnat seilaavat kymmeniä prosentteja, vaikka yhtiöissä ei mitään ihmeellistä tapahdu. Ei ihme, että osa ärsyyntyy tuosta.

18 tykkäystä

Toisaalta voisin kuvitella että lyhyemmällä päivitystahdilla ja tavoitehintojen muutoksilla ihmiset saadaan herkemmin ostamaan analyysi. Ovatko tavoitehinta ja suositus, vaikkakin niiden pelkästä tuijottamisesta aina varoitellaan, juuri se asia joka suurinta osaa ihmisiä eniten kiinnostaa? :person_shrugging:

1 tykkäys