Inderesin kahvihuone (Osa 4)

markkina on toki aina oikeassa, mutta miksi esim nokian renkaat riskit ovat pienentyneet viikon takaisesta?

1 tykkäys

Markkina tuppaa reagoimaan yli tilanteissa, olivat ne sitten “positiivisia” tai “negatiivisia”

3 tykkäystä

Puolustus- ja turvallisuusalasta. Saksa lisää puolustusmenoihin 100 miljardia euroa. Muut maat tulevat sitten perässä. Scholzin mukaan Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan on aloittanut uuden aikakauden maailmassa. Joten tilausta pukkaa seuraavat vuodet kun puolustusmenoja kasvatetaan eri valtioissa. Tähän liittyen alla pari potentiaalista osaketta


pari vaihtoehtoa:

1 tykkäys

näinhän se on. jokainen voi valita millä riskillä haluaa omistaa. tässä on vaan vähän buy the dip makua mukana.

EDIT:
image

tätä en kyllä voi uskoa. enpä usko, että venäjän pakotteita ollaan ihan heti poistamassa.

3 tykkäystä

“Aina olen itteeni kehunut! Aina olen kehutuksi tullut!” -Suomalainen sananlasku, jostain päin Suomea.

Artikkeli oli julkaistu 8.3.22 ennen pörssin aukeamista. Sentimenttianalyysin riemuvoitto!

12 tykkäystä

Ukrainalaiset on myös paljon käyttäneet NLAWin ja javelinin “kattohyökkäys” moodia, ja näin venäläiset tankit ovat immuuneja isolle osalle ukrainan parhaasta panssarintorjunnasta.

4 tykkäystä

Älkää kertoko Venäläisille että NLAW ja Javelin osaa tulla myös pohjasta läpi. Tosin en tiedä onko siellä enemmän terästä välissä kuin katossa…

3 tykkäystä

Tammikuussa 1990 ensimmäinen McDonald’s avautui 14 vuoden väännön jälkeen Moskovaan ja samalla Neuvostoliittoon. McDonald’s on enemmän kuin pikaruokaketju, se on amerikkalaisuuden ja kapitalismin tunnistettavimpia symboleita. Kun McDonald’s rantautuu johonkin takapajuiseen ja köyhään maahan, se signaloi toivoa paremmasta.

Moskovassa ihmisiä oli kerääntynyt jonoon jo varhaisina aamuyön tunteina, ja kun ravintola – tuolloin McDonald’sin suurin koko maailmassa – kymmeneltä aukesi, jono oli puoli kilometriä. Näin siitä huolimatta, että annokset olivat moskovalaisille uskomattoman kalliita. 600 työpaikkaa tavoitteli 27 000 ihmistä.

Nyt ympyrä sulkeutuu ja Mäkkäri vetäytyy Venäjältä. Tuskin Putin ihan tällaista halusi vaikka monia Neuvostoliiton piirteitä kaihoaakin.

50 tykkäystä

Tämä on vain osa Putlerin kansallista terveys- ja perinneruokaprojektia; kaalisoppa kunniaan!

14 tykkäystä

Liekköhän mimmosia vaikutuksia ukkoihin sisällä kun tuommonen jysähtää tankkiin vaikkei meniskään läpi. Luulis tuntuvan.

1 tykkäys

Muistutuksena, että USA: n ja Kanadan pörssit auki poikkeuksellisesti seuraavat pari viikkoa klo 15.30 - 22.00

15 tykkäystä

image

7 tykkäystä
25 tykkäystä

Nato-keskusteluun uutta sisältöä:

On se jo kumma jos ei Suomi ole ennen juhannusta sisällä! Luulisi länsimaisten sijoittajienkin luottavan naton tuomaan turvaan ihan uudella tavalla. Toivotaan myös uusia investointeja Suomeen samalla kertaa :smiley:

20 tykkäystä

Wuhan-ketjussa opitun perusteella ollaan jo aika lähellä nk. laumasuojaa.

image

Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenyyshakemus korottaisi kyllä-vastaajien osuuden 77 prosenttiin ja Suomen valtiojohdon asettuminen Nato-jäsenyyden kannalle nostaisi Naton kannatuksen 74 prosenttiin

25 tykkäystä

Kysytäänpä suoraan perään aiheeseen liittyvä kysely: Tulisiko Suomen liittyä Sotilasliitto Naton jäseneksi?

  • Kyllä
  • Ei
  • En osaa sanoa

0 voters

Tämä sama kysely on ollut jo useampaan kertaan ja aiheesta on ihan oma ketjukin olemassa.

3 tykkäystä

Lisäksi miettinyt huhtamäkeä… Juu laatu firma ja mahdollisesti aliarvostettu,mutta kuinka käy jos inflaatio ja raaka-aineiden hinnat nousevat. Inderes on tätä sivunnutkin raporteissaan mutta oletettiinko minkälaisia inflaatio ja hinnan nousuja tuolloin Lokakuussa
image

Heitän tännekkin. Ihan vain lähinnä kyselynä. Okei huhtamäellä ja monella muulla ei ole suurta venäjäriskiä mutta näin pääoma intensiiviset yritykset kärsivät kovasti jos sen tuotteen valmistaminen maksaakin enemmän,jos vaikkapa inflaatio tai raaka-aineiden hinnat nousevat… Ja tätä ei pystytä siirtämään kuluttaja hintoihin.

Kysymys kuuluukin. Nyt kun sota on suurin huoleenaihe ja venäjäriskiä karsitaan isojen poikien ja meidän normijamppojen salkuista niin onko kaikki muut markkinoilla olevat riskit unohtunut

2 tykkäystä

Ajattelin, että laitan kyselyn yleisimmälle palstalle jolloin vastauksia saataisiin mahdollisimman paljon. On myös hyvä päivitellä palstan kannatuksen kehitystä tilanteiden muuttuessa ja verrata tuloksia Yleltä saatuihin verrokkeihin.

3 tykkäystä

Maailmanlaajuinen firma, onko edelleen Suomen ainoa osinkoaristokraatti.

Siihen kymmeneen vuoteen mahtuu yhtä sun toista. Kysyntä tuskin katkeaa yhtäkkiä ja sitä kautta tuskin hinnoitteluvoimakaan. En nyt osaa olla pidemmällä aikavälillä huolissani.

2 tykkäystä