Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Lisäksi miettinyt huhtamäkeä… Juu laatu firma ja mahdollisesti aliarvostettu,mutta kuinka käy jos inflaatio ja raaka-aineiden hinnat nousevat. Inderes on tätä sivunnutkin raporteissaan mutta oletettiinko minkälaisia inflaatio ja hinnan nousuja tuolloin Lokakuussa
image

Heitän tännekkin. Ihan vain lähinnä kyselynä. Okei huhtamäellä ja monella muulla ei ole suurta venäjäriskiä mutta näin pääoma intensiiviset yritykset kärsivät kovasti jos sen tuotteen valmistaminen maksaakin enemmän,jos vaikkapa inflaatio tai raaka-aineiden hinnat nousevat… Ja tätä ei pystytä siirtämään kuluttaja hintoihin.

Kysymys kuuluukin. Nyt kun sota on suurin huoleenaihe ja venäjäriskiä karsitaan isojen poikien ja meidän normijamppojen salkuista niin onko kaikki muut markkinoilla olevat riskit unohtunut

2 tykkäystä

Ajattelin, että laitan kyselyn yleisimmälle palstalle jolloin vastauksia saataisiin mahdollisimman paljon. On myös hyvä päivitellä palstan kannatuksen kehitystä tilanteiden muuttuessa ja verrata tuloksia Yleltä saatuihin verrokkeihin.

3 tykkäystä

Maailmanlaajuinen firma, onko edelleen Suomen ainoa osinkoaristokraatti.

Siihen kymmeneen vuoteen mahtuu yhtä sun toista. Kysyntä tuskin katkeaa yhtäkkiä ja sitä kautta tuskin hinnoitteluvoimakaan. En nyt osaa olla pidemmällä aikavälillä huolissani.

2 tykkäystä

tuleekin mielenkiintoinen oikeustaisto kuka korvaa (jälleenvakuuttajat) ja kenelle noi venäjän anastamat liisatut lentokoneet.

1 tykkäys

Ajoneuvon naamiointi mallia Venäjä :man_shrugging:

Ajoneuvoa on paha nähdä jos se on 6 ft under.

7 tykkäystä

Jaahas kiinalaiset ovat avaamassa asehuoneensa ovet Venäjälle. Ei kun boikotoimaan kiinalaisia tuotteita. Harmi, että seuraava puhelinkin pitää olla joku muu kuin Omppu. Ei tästä tule muuten mitään. Onneksi kuluttaja on lopulta kuningas.

8 tykkäystä

Toivotaan, että lähde on sama joka kertoi Saddamilla olevan massatuhovärkkejä.

Toisaalta, eipä se (silloinkaan) lopputulokseen vaikuttanut.

Huhtamäestä omia ajatuksia:

  1. Inflaatio varmasti tekee hallaa kunnes saadaan siirrettyä hintoihin. Kuitenkin rahtikulut ovat kallistuneet vieläkin enemmän, joten tuntuisi että halvempaa kuppia ei välttämättä kannata tuoda kaukaa tilalle.

  2. Koronan loppuminen tietää festareita ja katuruokaa > kysyntä nousee.

  3. Inflaation köyhentämä kansa siirtyy Amarillosta Heseen.

5 tykkäystä

Ymmärtääkseni Huhtamäki sai siirrettyä raaka-ainekustannusten nousun pitkälti hintoihin jo q3/21 ja on siinä myös historiassa onnistunut. On varmasti helpompi nostaa hintoja, kun toimitussopimukset ovat pitkäaikaisia ja lähinnä myydään suoraan yrityksille. Paljon vaikeampaa hintojen nosto on yrityksellä, joka myy tuotteet suoraan kuluttajalle.

4 tykkäystä

Oksettaa tällainen huomion hakeminen toisten hädällä.

LinkedInissä on myös paljon postauksia, kun on Suomesta lähdetty “auttamaan”, että saadaan hienoja kuvia hädän keskeltä ja kiillotetaan omaa LinkedIn somebrändiä.

6 tykkäystä

:astonished: @Kale-possu @musa_2

70 tykkäystä

98 tykkäystä

Venäjällä pukkaa uutta firmaa,. Ipoja riittää sitten, kun saadaan pörssi auki. Vaatii tosin pitkäjänteistä sijoittamista, voi joutua odottamaan 100 vuotta.

79 tykkäystä

Ajankohtainen juttu Ylen Oppiminen-sarjassa. Osin tuttua kauraa, mutta mukana kiinnostavia linkkejä. Jutussa käsitellään mm. Venäjän propagandaa niin kotimaassa kuin ulkomailla ja uskottavan propagandan tekemisen vaikeutta.

"Näin tunnistat ja torjut disinformaatiota Ukrainan sodan aikana:

  • tee käänteinen kuvahaku
  • tutki metadataa
  • seuraa paikan päällä olevia kirjeenvaihtajia
  • seuraa myös faktantarkistussivustoja
  • muista vahvistusharha"
7 tykkäystä

Meillä on naapurissa maa joka:

  • on aina ollut enemmän tai vähemmän (yleensä enemmän) kleptokratia
  • yleensä itsevaltius, ajoittain totalitarismi suorastaan
  • ikinä oikeusvaltio ei edes ollut kunnolla idullaan
  • varsinkin eliitin ulkopuolella kukaan ei voi koskaan tietää mikä ihmisoikeus hänellä huomenna voimassa (ks. ihmisoikeudet vaikkapa YK:n julistus)
  • isovenäläisyys, muiden kansojen alistaminen ja sorto

Oon nyt ottanut tavakseni röhkäistä kunnioittavaan sävyyn joka ilta ennen nukkumaanmenoa kun olen niin vaikuttunut siitä että tuon valtion naapuriin on kehittynyt yksi maailman vankimmista liberaaleista demokratioista.

45 tykkäystä

Ironista oikeudenmukaisuutta on, että heidän sotaretkensä taitaa kärsiä eniten juuri tuosta :joy:

10 tykkäystä

Mitenkä verottaja kohtelee jos myy tappiolla AOT tililtä osakkeita ja ostaa heti toiselle AOT tilille takaisin? Ei taida saada tappioita hyväksi verotuksessa? ainakin kuvittelisin.

Sanoisin ettei hyvä heilu, jos narahtaa. Veronkiertoa parhaasta päästä

1 tykkäys

Näin minä vähän arvelinkin, vastaushan on itsestään selvä kun vähän miettii, voisin harrastaa sitä itsekkin välillä.

”UKRAINASSA sotaa käyvä Venäjä on pyytänyt Kiinalta myös ruoka-apua, kertoo uutiskanava CNN.” -HS

En luottaisi amerikkalaisiin, eikä yksi kuva todista vielä mitään.

22 tykkäystä