Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Mistä tietää, että Suomen ilmastopolitiikka on ollut oikea? Osa 2 :slightly_smiling_face:

Meidän ilmastopolitiikalla on siis ainakin vaikuttavuutta.

3 tykkäystä

Kyllähän viime viikot ovat varmasti antaneet perspektiiviä energiapolitiikkaan koko Eurooppaan. Oli sitten kaasu-, öljy-, ydin- vety- tai pyörän dynamoiden koulukuntaa. :grin:

3 tykkäystä

Niin, mutta että ihan Suomen ilmastopolitiikka olisi nämä kriisit aiheuttanut? :wink:

Kokoaan suurempi Suomi.

1 tykkäys

Itsellä meni ehkä ohi missä kohti kriisien ja Suomen ilmastopolitiikan kausaliteettia käsiteltiin noin päin, eikä ole niin paloa tulkintaa kaivellakaan. :slightly_smiling_face: Ihan yleinen toteamus energiapolitiikkaan oli vain, että nyt on tarjottu erikoiskonsultti pakon toimesta perspektiiviä asioihin.

2 tykkäystä

Tuolta löytyy politiikkaketju:

4 tykkäystä

Jos kriisi Euroopassa tai Venäjän hyökkäys osoittavat Suomen ilmastopolitiikan olevan oikea, minusta se kausaliteetti on ihan selkeästi siinä sanottu.

Jos sanoisin vaikka että “norppakannan elpyminen on osoittanut verkkokalastusrajoitusten olleen oikeita”, niin siinä tuo oilisi ihan samalla logiikalla.

Jännä että kokemukset saman yhtiön asiakaspalvelusta voi olla näin erilaisia. Enkä siis epäile ollenkaan etteikö tarinasi pidä paikkaansa. Itsellä kuitenkin ainoastaan hyvää sanottavaa Ifin toiminnasta vahingon sattuessa. Asiakkaana olen ollut yli 15 vuotta ja kokemusta noin 10 vahingosta joista olen kaikista saanut korvaukset vaivattomasti ja nopeasti. Toivotaan että saavat homman pelaamaan kaikille asiakkaille yhtä sujuvasti kuin omalla kohdallani on ollut.

5 tykkäystä

Tätä samaa moitetta Ifin kalleudesta olen kuullut myös tuttavilta ja työkavereilta. Itsellä kuitenkin tästäkin eri kokemus. Olen kilpailuttanut vakuutukseni muutaman vuoden välein eikä vielä tähän päivään mennessä ole tarvinnut vaihtaa vakuutuksia pois Ifiltä. Yksittäiset vakuutukset silloin tällöin edullisempia muualla mutta pakettihinta kaikista vakuutuksista ollut aina edullisin Ifillä. Vaikea ymmärtää logiikkaa miksi näin on ja miten muiden edullisiksi hehkuttamat vakuutusyhtiöt ovat taas omalla kohdallani olleet kalliimpia. :thinking:

3 tykkäystä

-IF omassa markkinoinnissaan ei koskaan painota alhaista hintaa, vaan korvauskäsittelyn maksimaallista sujuvuutta, joka pitää täysin paikkaansa. Varjopuolena noin 20% halvimpia kilpailijoita korkeammat hinnat, joka näkyy myös firman tuloksen teossakin. Kilpailutan vakuutuksemme joka vuosi ja IF ei ole viimeiseen 20vuoteen ollut koskaan edullisin. Usean vuoden ajan on mennyt niin että Fennia halvin ja Lähitapiola toiseksi halvin ja niiden hinnat hyvin lähellä toisiaan, että kunkin hetkinen tilanne riippuu uuden asiakkaan houkutteluun tarkoitetuista tarjouksista, “Kasko puoleen hintaan vuodeksi uudelle asiakkaalle” yms…

Havaintoja:
POP vakuutuksessa autovakuutus kaikkein edullisin, mutta Kasko 30% kalliimpi kuin noissa edellisissä. Kodin irtaimistovakuutusta ei kannata ottaa, vaan laittaa siihen vain isojen vahinkojen turva(Vesivahinko tulipalo), omavastuu esim 2000euroa, koska kodinkoneiden, elektroniikan yms hintojen aleneminen ja ikävähennykset vie pienten vahinkojen korvauksen hyödyn kokonaan.
Miehen henkivakuutus erillisenä otettuna, maksaa enemmän kuin samansisältöinen molempien puolisoiden henkivakuutukset yhteensä(pariturva).(=naimisissa olo vähentää miesten kuolleisuutta merkittävästi)
Ajoneuvoja, esim mopedi tai vanha halpa harrasteauto ei korvata irtaimistovakuutuksesta vaan aina erillinen ajoneuvovakuutus täytyy olla, eli jos auto(vene, moottoripyörä) palaa talon mukana tallissa, tai varastetaan lukitusta varastosta, ei korvata kuin vain jos ajoneuvossa oma palovakuutus tai varkausvakuutus yms.

Vakuutettu:
Omakotitalo, auto kaskolla peräkärryjä mopoja lasten tapaturmavakuutukset, pariturva.

4 tykkäystä

Toki näin jos haluaa tahalleen väärin ymmärtää.

Eihän näissä ole yhtään vastaava tilanne. Uutisen otsikossa vihjataan, että koska A tapahtui (venäjän aloittama sota), on tavoiteltava B:tä (euroopan riippumattomuutta venäjän fossiilisista polttoaineista), johon jo yritettiin C:llä (ilmastopolitiikka), vaikkei täysin samoista syistä kuin nyt A:n takia.

Esimerkkisi taas on suoraan että C:n takia tapahtui A, mitä ei ole missään edes vihjattu.

PS. vaikka toki Karin ulostulo on aika opportunistista poliittisten pisteiden keräilyä, ellei yhtenä pääsyynä ilmastopolitiikalle ole mainittu venäjä riskiä.

10 tykkäystä

Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoittaa, että oma sijoitusfilosofiani on ollut oikea, kun olen välttänyt Venäjästä riippuvaisia yhtiöitä. Aiheuttiko sijoitusfilosofia Ukrainan sodan, tai väitinkö niin?

Emma Karista voi olla montaa mieltä, mutta kaikkea ei tarvitse hänenkään suuhunsa laittaa.

23 tykkäystä

Lisää näitä

Tarvittais Inden väelle USA:ssa vaikuttava agentti, joka hoitaisi tilauksen ja postittaisi paidat eteenpäin tänne pohjolaan :wink:

Laittakaa toverit linkkiä vaikka tänne kahvihuoneeseen, jos löydätte lisää näitä “alaan liittyvien” yritysten tukituotteita. Osaa sitten maailman rauhoituttua suunnata businesta hyvää tehneiden tahojen suuntaan.

1 tykkäys

Tämä ei ihan liity riippuvuus-keskusteluun, mutta kysyn silti.
Miten pitkällä aikajänteellä olet tehnyt tuon olettamuksen? Jos Venäjällä tapahtuu vallankumous ja Putin sotaoikeuteen kavereidensa kanssa sekä Venäjän muutos demokraattiseksi valtioksi, niin pitemmällä tähtäyksellä Venäjälle tehdyt sijoitukset oletettavasti nousevat. Oliko Ukrainan kriisin laajenemisen todennäköisyys nykyisenlaiseksi sodaksi lännen vastatoimineen suurempi kuin Venäjän vallankumouksen todennäköisyys nyt?

1 tykkäys
35 tykkäystä

Mikä voisikaan mennä pieleen tuossa :laughing:

5 tykkäystä

Tuo lause oli vain esimerkki. Todellisuudessa en ole tiedostanut Venäjä-riskiä juuri ollenkaan. Ihan luojan lykky, ettei minulla ole mitään Venäjällä operoivaa yritystä salkussa. Olen 30v kaveri, joten omakohtaisia kokemuksia neuvostoajoista ei ole. Vaarini oli kyllä Neuvostoliitossa pitkään töissä. Noista vähäisistä tarinoista sain sellaisen käsityksen, etten itse ole kiinnostunut Venäjälle matkustamaan saati rahojani laittamaan.

Jos Venäjä demokratisoituu niin se tarjoaa maailmalle tietysti paljon hyvinvointia ja mahdollisuuksia. En osaa niihin sen tarkemmin ottaa kantaa. Venäjällä on aika pitkät perinteet siitä, että roistot ovat vallassa. Putinin poistuminen olisi askel hyvään suuntaan, mutta sijoittajan vinkkelistä voidaan olla vielä todella kaukana siitä, että maahan voisi rahojaan uskaltaa laittaa.

8 tykkäystä

Autourheilun ystäville kevennystä raskaaseen maailman menoon, Formula 1 -kauden ensimmäinen osakilpailu tänään klo 17. Otin tämän kokeiluun eilen, 13,99 eur /kk

Apple TV:ssä eiliset aika-ajot näkyivät hienosti. Live stream mahdollinen yhdellä laitteella kerrallaan.

10 tykkäystä

Olin erittäin onnellinen kun tämä saatiin suomeen, vihdoinkin. Surukseni sain huomata että vuoden 2017 samsung smart tv ei tuota aplikaatio saa. Jotenkin ärsyttää katsoa läppäriltä kun vieressä olisi suurempikin ruutu. Sama ongelma myös NBA league pass aplikaation kanssa, ei ole samsungille saatavissa. Pitäisi varmaan vaihtaa tv…

1 tykkäys

Läppäri hdmi-piuhalla kiinni telkkariin ja problem solved?

9 tykkäystä