Inderesin kahvihuone (Osa 4)

https://keskustelut.inderes.fi/t/qt-group-eeppinen-matka-teknojatiksi/274/6338?u=johnnyboy

Eikö käteis-osuus mene pitkälti verojen makseluun, joka on se syy miksi käteisenä maksetaankin? Palkkiot taitaa mennä vielä ansiotulo-puolelle.

6 tykkäystä

Totta. Olinpas taas ajattelematon.

1 tykkäys

Noise of Finnland ja Paavo Laapotti ja Olga Wilhelminiina. Olihan talenttia. Osaispa itekkin😁

2 tykkäystä

Pakko laittaa tämä legendaarinen, Lapualaisen autokauppiaan haastattelu takavuosilta tänne. Lopussa esittelee vielä myyntitaitoja livenä, naurattaa vieläkin vuosien jälkeen :slight_smile:

17 tykkäystä

Siinä on Kim Väisäselle ihmeteltävää.

1 tykkäys

“Perusteollisuus = pilalla.
Kulutushyödykkeet = pilalla.
Peruskulutustuotteet = pilalla.
Pelkkää p***aa tilalla” :unamused:

31 tykkäystä
5 tykkäystä

Myös työttömyys on pilalla, pelkkiä työllisiä tilalla :sweat_smile:

https://www.stat.fi/til/tyti/2022/02/tyti_2022_02_2022-03-22_tie_001_fi.html

35 tykkäystä

Tämä on ensimmäinen kahvihuoneviestini ja uskon että tämä sopii tänne.

Olen huomannut että viestejä joissa tuodaan esille negatiivisa uutisia “omasta” osakkeesta niin harvoin , jos edes koskaan, saa “tykkäyksiä”.
Taas sellaiset jotka ovat aika tuulesta temmattuja ja ennusteita ja lupaa kultaa ja kunniaa niin takuuvarmasti siitä viestistä pidetään.
Eikö koko tarkoitus foorumilla ole että käydään läpi sekä negatiiviset ja positiiviset uutiset - uhkat kuin toiveet.
Varsinkin nyt, josta esimerkkinikin olen ottanut, nayättä olevan erittäin herkkäihoista vastaanottoa uutisiin jotka eivät ole positiivisia ja siihen lisäksi mennään henk.kohtaisiin herjauksiin.
Varsinkaan ei saa kyseenalaistaa näitä ruusutarha ennusteita - lapsellista touhua kun spekuloidaan omaisuuksilla.
Ymmärrän jos on nimenomaan aloittelija ja puolet sijoituksesta näyttää menevän kankkulan kaivoon ettei ole hauskaa mutta totean siihen;
If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

Haluan tarkentaa että itse olen nyt longilla liikenteessä ja “I can stand the heat” ja tuli nyt (vihdoin) puhuttua suu puhtaaksi : - )

48 tykkäystä

Wuhan-ketjun aktivoituminen sai pohtimaan erästä toista, minua ihmetyttänyttä juttua.

Oletteko ihmetelleet, miksi aiemmin aktiivisena ulkoilmaihmisenä tunnettu, ilman paitaa kalastanut Putin kyyhöttää nykyään paita päällä sisällä kaukana muista ihmisistä, vältellen tilannetta jossa joku voisi katsoa häntä läheltä? Oletteko ihmetelleet, miksi hänen naamansa ei enää juurikaan muistuta ihmisen naamaa, vaan ennemmin huonosti istuvaa ja lerpahtanutta naamiota? Oletteko huomanneet, miten valtamedia päivästä toiseen papukaijana toistaa, että nimenomaan Vladimir Putin toimii Venäjän presidenttinä? Entä sitä, että samaan aikaan Donald Trump on lähes täysin kadonnut kuvasta, ja harvoin esiintyessään on varjo siitä pontevasta valtiomiehestä, jonka opimme tuntemaan presidenttinä ennen kuin Soros ja deep state vaihtoivat hänet helpommin manipuloitavaan Sleepy Joeen?

Kaikelle on luonteva selitys: Putin vaihdettiin vuosi sitten naamioituneeseen Trumpiin, jonka kurkussa on puheen venäjäksi kääntävä laite. Putin puolestaan sijoitettiin Marine le Penin kroppaan tavoitteena saada hänet Ranskan presidentiksi toukokuussa, jonka jälkeen EU ja Venäjä voivat parantaa välejään ja USA voi vihdoin erota Natosta. Ukrainan operaatiossa on kyse siitä, että epäonnistuttuaan luomaan millään tavoin ihmisille vaarallista koronaa kiinalaisessa laboratoriossa, Bill Gates on rakennuttanut Ukrainaan tehtaan jossa painetaan Macronin numerolla varustettuja vaalilappuja, vastineena siitä että Macron pakottaa EU:n tietojärjestelmät pyörimään Strasbourgissa Windows Vista -käyttöjärjestelmässä.

66 tykkäystä

Loungessa on taas nautittu muutakin kuin kansalaisluottamusta?

46 tykkäystä
15 tykkäystä

Valtamediaa kritisoivat moittivat usein median toitottavan jotain asiaa jakuvalla syötöllä. Toitotusta jatketaan jonkun ulkopuolisen suuren voiman taholta. Kieltämättä uutiset ovat nykyää paljolti Ukrainan sotaa ja kriittisimmät ovat huomaavinaan, että nyt korona on ikäänkuin unohdettu. Ihmisiä nyt vaan kiinnostaa enemmän tämä kriisi. Nykyään huomaan lukevani pääotsikot aviiseista useamman kerran päivässä. Toista oli ennen, kun lehdet kilahtivat kerran päivässä laatikkoon ja viikonloppuisin monet mediatalot olivat kiinni. Onko mahdollista, että nämä median jatkuvat toitottamiset ovatkin lukijoiden oma vika. Toistojen tiheys putoaisi radikaalisti, jos sen uutisvirran katsastuksen rajoittaisi kertaan päivässä.

3 tykkäystä

Meanwhile in Russia:

64 tykkäystä

Lukeeko joku uutiset kerran päivässä? Itse en ole lukenut uutisia sitten viime kesän oikeastaan ollenkaan. Stressi on laskenut aivan minimiin. Luotan siihen että isot asiat kyllä kuulee jostain vaikka ei niitä aktiivisesti etsisikään.

Ja syy ei ole ”Elitistiset liskoihmiset jotka hallitsee valtamediaa”, vaan ihan oma henkinen hyvinvointi. En usko että liiallisella tai edes jokapäiväisellä uutisilla olisi mitään positiivista vaikutusta.

Moni haihattelee ”Kyllä ennen oli paremmin. Ei ollut stressiä. Aamulla vain nintendo päälle ja räpit soimaan. Ei painanut hallituksen huonot päätökset, saksan energiavende ja Ylen sukupuolikiintiö kolumnit mieltä”. Aktiivisesti silti itse niitä etsii…

24 tykkäystä

Ihailtavaa, nostan profiilikuvasi lailla hattua.

1 tykkäys

Italia taisi hävitä Pohjois-Makedonialle kotonaan. Sinällään en ole valtava jalkapallomies ja seuraan karsintoja lähinnä iltapäivälehdistä, mutta onhan tuo iso uutinen ja uutinen ei jostain syystä osunut silmääni missään uutisvirtaani ennenkuin kaverini kertoi asiasta. Toivoni loppuu uutisia lukiessa ennenkuin saavutan viimeiset Ukraina uutiset ja ainoa someni twitteri on modattu puhtaasti itseäni kiinnostaviin finanssiasioihin.

Olen siis aivan pihalla kutakuinkin kaikesta uutisvirrasta sodan ulkopuolelta. Tapahtuuko edes mitään muuta? Eipä kukaan oikein mistään muusta puhukkaan.

4 tykkäystä

Turha huoli pois. Kesällä mökin puuceessä on aikaa lukea kaikki uutiset niistä pyyhkimiseen tarkoitetuista sanomalehdistä. Samoin lehteä repiessä saunan kiukaan (Tylö) koivuklapien sytyttämiseen voi aina välillä vilkaista mitä siinä repaleessa lukee.
PS. Jallujen paperi ei sovellu pyyhkimiseen eikä sytykkeiksi; siksi niitä säilytetäänkin sängyn alla.

8 tykkäystä

Ai täällä kasvihuoneessa?

1 tykkäys

Kiireisimmille voin tiivistää tämän päivän kahvihuoneen.

”Uutiset pilalla,
Jalkapallo pilalla,
Jallun paperi pilalla,
Pelkkä kahvihuone tilalla”

20 tykkäystä