Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Miks mä nauran tälle täällä 9.31 kelarottana ja edessä yli 8h työpäivä. Mainitsin taksikuskille eilen kelajutuista ja hän sanoi jotakuinkin tälläiset sanat:

“Tiedän mistä puhut, olen ollut samassa tilanteessa. Kyllä saat sen työpaikan vielä. Anna aikaa.”

Rauhoitti näiden tulevien pitkien päivien edessä.

9 tykkäystä

Minua kiinnostaa sijoittaminen Cathie Woodin ARK Invest etf-rahastoihin, mutta valitettavasti niihin ei oikein pääse käsiksi Euroopasta. Jotain virityksia löytyi (Leverage shares) kun asiaa googletteli, mutta niitäkään en pystynyt ostamaan ainakaan Mandatumista, Nordnetistä tai IB:stä.

Löysin Etorosta cfd-sopimuksia naihin rahastoihin liittyen.

CFD-kaupankäyntiä ei suositella, koska tappiot ovat vähennyskelvottomia verotuksessa. Minun on kuitenkin tarkoitus tehdä näilla voittoa (:wink:), joten kysymys kuuluu näettekö näihin CFD:hin sijoittamisessa muita sudenkuoppia kuin tuo veroasia?

2 tykkäystä

En tiedä onko liikkeellelaskijariski pelkästään teoreettinen, mutta CFD on vain sopimus sinun ja liikkeellelaskijan välillä. Et varsinaisesti omista mitään. Et ainakaan niitä yhtiöitä, joita ARK rahastoissaan pitää.

2 tykkäystä

En tähän hätään tsekannut Mandatumia / Saxoa, mutta jos IB kerran löytyy, niin:

Tuolta “physically backed” ARK lappua 0.75 % (ARKin alkuperäinen kulu) + 0.35 % (Brittien välistä veto) kuluilla salkkuun vaan jos kiinnostaa.

2 tykkäystä

lukusuositus ketjulle :point_up:

23 tykkäystä

Twin Engine taitaa omistaa kaikkia Kajaanin “ex-firmoja”. Ovat lisänneet ainakin Harviaa, Tokmannia ja Fodeliaa. Muita en jaksa tarkistaa, mutta Orthexin lisäys on ihan peruskauraa.

Meininki on tällä hetkellä saman tyyppistä kuin Coeusilla eli lisäillään paljon noita firmoja, joita jo omistetaan. Omaan silmään ehkä informatiivisin asia ylipäätään tiettyjen firmojen omistamisen jälkeen oli se, että Coeus kevensi Harviaa. Lisäykset eivät kerro mielestäni juuri mitään. Kun rahasto kasvaa niin olemassa olevia omistuksia varmasti lisäillään jatkossakin.

7 tykkäystä

Saisko olla teetä?

57 tykkäystä

Päivän ESG-vitsin tarjoilee JPMorgan:

33 tykkäystä

Hö. :thinking:

Kova juttu, jos totta.

24 tykkäystä

Onko muitakin, kenelle ei ole napsunut Nordean eiliset osingot ostlle/aotlle?

Jaha, no ei sitä ihan jokaisen tarvi nähdä :wink:

image

1 tykkäys

Laittakaapa joku iltamissa oleva pientä tilannepäivitystä illan kuluessa, jotta pääsee täällä foorumillakin haistelemaan mikä meno. :smile:

Edit. Ensimmäiset kuvat bongattu Twitterin puolelta. :relaxed:

32 tykkäystä

Täällä sitä ollaan ja etitään tuttuja naamoja mutta kaikki on ihan erinäköisiä kun foorumilla.

91 tykkäystä

Odota hetki! Aivan pian siellä, en kyllä monokkelin ja silinterin kanssa.

23 tykkäystä

Possut uskoisi erottavan aika hyvin , samoin Rahattoman miehen (ihan Aku Ankan näköinen) , Masse on aika paljon Buffetin kans samannäköinen, Saapasjalkakissan pitäis tunnistaa jo kaukaa, se pieni härkä on Wondadog, Nakke Nakuttajan näköinen on NukkeNukuttaja, Pahvimuki on se Femme fatale, se tomera tonttu on Mututuntuma, rahasäkkiä raahaava sammakko on Mauri, yksin liikkuva rahakäsi on Heiskanen…

Kyllä pitäisi olla aika helppo tunnistaa (jos vain ovat siellä)! :thinking:

52 tykkäystä

Yhtiökokouksen ajankohta tuntuu sopivalta tekosyyltä sulkea muutaman päivän takainen kysely foorumilaisten kokemasta omasta osaamisestaan.

378 käyttäjää vastasi. Vastauksia tuli 395. Kyselyssä oli mahdollista vastata useammalla vaihtoehdolla, joka oli väärin kyselty, koska melkein kaikki vaihtoehdot oikeastaan sulkivat toisensa pois. Nuo ylimääräiset 17 vastausta eivät onneksi ole niin suuri määrä, että tulos menisi niiden takia pilalle.

19% uskoo olevansa keskimääräistä parempia ja 29% keskitasoisia. 53% valitsi vaihtoehdon, joka viittaa keskimääräistä huonompaan. Yhteenvetona siis voidaan sanoa, että ihmiset ovat joko turhan vaatimattomia tai kuvittelevat liikaa muiden osaamisesta. Todellisuudessahan puolet on keskitason alapuolella ja puolet yläpuolella.

26 henkilöä valitsi vaihtoehdon Tiedän olevani muita parempi sijoitusasioissa, mutta ulkopuolisista tekijöistä johtuen sijoitukseni epäonnistuvat jatkuvasti. Luulisin, että tämän vaihtoehdon valinta oli itseironiaa tms huumoria. Sellaiseksi sen ainakin tarkoitin. Toivottavasti sitä ei ainakaan kovin paljoa yhdistetty vaihtoehtoon Tiedän olevani keskimääräistä Inderesin foorumilaista osaavampi sijoitusasioissa. Muita epäonnistumisistaan syyttelevä sijoittaja ei minusta kuulosta osaavimpaan ryhmään kuuluvalta (mutta mitäpä minä näistä oikeastaan tiedän :thinking: ).

Kiitokset vastaajille! :slight_smile: :bar_chart:

22 tykkäystä

En tiedä mihin ketjuun sopii mutta kysytään täältä.

Mitkä ovat parhaat sijotuskeskustelupalstat/foorumit Ruotsissa ja Norjassa osakkeille? myös Usa kiinnostaa. Mielellään ilmaisia.

Kiitos jo etukäteen.

2 tykkäystä

Vähän hiljainen vielä, mutta sitäkin laadukkaampi:

15 tykkäystä

Discordissa liikkuu paljon yhtiökohtaisia keskusteluita ruotsiksi myös

Kyllä.

Ikävää, että olemme tilanteessa,.jossa joku voisi ihan oikeasti olla tuota mieltä, tai vaihtoehtoisesti levittää propagandaa siitä, ettei noin voisi tapahtua.

Olen entisessä elämässäni törmäillyt siviilipukuisiin venäläisiin, joilla nyt vain sattui olemaan automaattiaseet mukana, ja jotka olivat rastineet, todennäköisesti ihan vahingossa tämäkin, autoja tilatessaan “täysi panssarointi, ei saa näkyä ulospäin” vaihtoehdon, varsin hämmentävissä maailmankolkissa. Emme olleet Venäjällä, emmekä edes Ukrainassa. Sääli että länsi tarrautuu edelleen herrasmiessääntöihinsä vastustajan pelatessa täysin avoimella no holes barred taktiikalla.

4 tykkäystä