Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Possut uskoisi erottavan aika hyvin , samoin Rahattoman miehen (ihan Aku Ankan näköinen) , Masse on aika paljon Buffetin kans samannäköinen, Saapasjalkakissan pitäis tunnistaa jo kaukaa, se pieni härkä on Wondadog, Nakke Nakuttajan näköinen on NukkeNukuttaja, Pahvimuki on se Femme fatale, se tomera tonttu on Mututuntuma, rahasäkkiä raahaava sammakko on Mauri, yksin liikkuva rahakäsi on Heiskanen…

Kyllä pitäisi olla aika helppo tunnistaa (jos vain ovat siellä)! :thinking:

52 tykkäystä

Yhtiökokouksen ajankohta tuntuu sopivalta tekosyyltä sulkea muutaman päivän takainen kysely foorumilaisten kokemasta omasta osaamisestaan.

378 käyttäjää vastasi. Vastauksia tuli 395. Kyselyssä oli mahdollista vastata useammalla vaihtoehdolla, joka oli väärin kyselty, koska melkein kaikki vaihtoehdot oikeastaan sulkivat toisensa pois. Nuo ylimääräiset 17 vastausta eivät onneksi ole niin suuri määrä, että tulos menisi niiden takia pilalle.

19% uskoo olevansa keskimääräistä parempia ja 29% keskitasoisia. 53% valitsi vaihtoehdon, joka viittaa keskimääräistä huonompaan. Yhteenvetona siis voidaan sanoa, että ihmiset ovat joko turhan vaatimattomia tai kuvittelevat liikaa muiden osaamisesta. Todellisuudessahan puolet on keskitason alapuolella ja puolet yläpuolella.

26 henkilöä valitsi vaihtoehdon Tiedän olevani muita parempi sijoitusasioissa, mutta ulkopuolisista tekijöistä johtuen sijoitukseni epäonnistuvat jatkuvasti. Luulisin, että tämän vaihtoehdon valinta oli itseironiaa tms huumoria. Sellaiseksi sen ainakin tarkoitin. Toivottavasti sitä ei ainakaan kovin paljoa yhdistetty vaihtoehtoon Tiedän olevani keskimääräistä Inderesin foorumilaista osaavampi sijoitusasioissa. Muita epäonnistumisistaan syyttelevä sijoittaja ei minusta kuulosta osaavimpaan ryhmään kuuluvalta (mutta mitäpä minä näistä oikeastaan tiedän :thinking: ).

Kiitokset vastaajille! :slight_smile: :bar_chart:

22 tykkäystä

En tiedä mihin ketjuun sopii mutta kysytään täältä.

Mitkä ovat parhaat sijotuskeskustelupalstat/foorumit Ruotsissa ja Norjassa osakkeille? myös Usa kiinnostaa. Mielellään ilmaisia.

Kiitos jo etukäteen.

2 tykkäystä

Vähän hiljainen vielä, mutta sitäkin laadukkaampi:

15 tykkäystä

Discordissa liikkuu paljon yhtiökohtaisia keskusteluita ruotsiksi myös

Kyllä.

Ikävää, että olemme tilanteessa,.jossa joku voisi ihan oikeasti olla tuota mieltä, tai vaihtoehtoisesti levittää propagandaa siitä, ettei noin voisi tapahtua.

Olen entisessä elämässäni törmäillyt siviilipukuisiin venäläisiin, joilla nyt vain sattui olemaan automaattiaseet mukana, ja jotka olivat rastineet, todennäköisesti ihan vahingossa tämäkin, autoja tilatessaan “täysi panssarointi, ei saa näkyä ulospäin” vaihtoehdon, varsin hämmentävissä maailmankolkissa. Emme olleet Venäjällä, emmekä edes Ukrainassa. Sääli että länsi tarrautuu edelleen herrasmiessääntöihinsä vastustajan pelatessa täysin avoimella no holes barred taktiikalla.

4 tykkäystä

Tää on just tätä, kun tuulareille myydään jotain ihan muuta, kun luvataan.

Mikä eniten ärsyttää on sitten tää ESG-uskonto, mikä näkyy valtakunnankin talousmediassa yksipuolisena julistuksena. Onneksi Puttonen, jolla on kannuksia on alkanut puhumaan asian oikeasta laidasta.

7 tykkäystä

Te sitten kuitenkin söitte ne kaikki…

12 tykkäystä

Juhlatunnelma aiheuttaa täällä maakunnassa kateellista muminaa. Verkkotarjoilu ei toimi.
Ehdotus, että Inderes kiertue myös hyvinvointialueiden pääkaupunkeihin :sunflower:. Olisiko se myös yhteisön tiivistämistä ja uusien omistajien poimintaa.

7 tykkäystä

Meneekös se sääntöjen rikkomiseen, jos nimimerkki tulee kertomaan firmasta suhteellisen kriittistä tietoa perustuen omiin lähteisiin? Jätetään firma mainitsemassa, mutta tänään yhdessä ketjussa huomasin kyseisen sisältöisen viestin, joka ulkoisesti näytti kyllä epäilyttävältä. Viesti ja siitä johdanneet pari viestiä poistettiin, joten meneeköhän tuo moderaattorin katsomisen perusteella vai onko vastaavaan nollatoleranssi?

Viittaan tähän sääntöön: V) Markkinoiden väärinkäyttö tai pyrkimys siihen on kielletty Foorumilla. (MAR)

4 tykkäystä

Kyseessä oli siis todennäköisesti Avidlyn ketju, jossa väitettiin hyvin lyhyesti, että firmalla on yt:t meneillään. Kun tähän pyydettiin lähdettä niin kirjoittaja vastasi muistaakseni, ettei sellaista ole, mutta tieto on varmaa. En tiedä rikkoiko mainitsemaasi sääntöä, mutta eihän se tuo kauheasti lisäarvoa yhtiöketjuun jos esittää väittämän, josta ei voi kertoa yhtään mitään.

4 tykkäystä

Jep. Ja Avidlyn kaltaisessa pienessä firmassa voi kommentit liikuttaa kurssia. Siksi näissä ollaan suht tarkkoja, mikäli ei ole heittää luotettavaa lähdettä. Avidlyn tapauksessa myös aiemminkin on tullut hämäriä kommentteja…

14 tykkäystä

Olipahan hienot kekkerit vaikka ei saatu aktivistisijoittajaa Stockmannille mun ja @Pohjolan_Eka harmiksi.

Kiitokset kuitenkin hienoista keskusteluista myös Stonkmannin vierestä @Kaj_Hagros_Inderes_h @Verneri_Pulkkinen, @Mikael_Rautanen, @Thomas_Westerholm, @Atte_Riikola, @Sauli_Vilen, @Johannes_Sippola Pyysing ja kumppanit. :+1:

Toivottavasti näitä vastaavia matalan kynnyksen tapahtumia saadaan lisää jatkossa ja se Stonkmanni Inderesin seurantaan. :wink: :+1:

50 tykkäystä

Oliko siellä erikseen öljy ja Tesla pöydät?

23 tykkäystä

Eli millä aikataululla Stockmann tulossa Inderesin seurantaan?

7 tykkäystä

Kiitoksia kaikille eilisestä! Olipa nasta nähdä jengiä livenä pitkästä aikaa :slight_smile: :clinking_glasses:
Nyt kun koronarajoitukset ovat poistuneet, niin näitä kohtaamispaikkoja tulee jatkossa varmasti enemmän, kun voidaan ottaa tilaisuuksiin liveyleisöä.

54 tykkäystä

Non-esg pöydässä syötiin hummeria ja poltettiin kuubalaisia sikareita. Tesla pyötä taisi olla tyhjä koko illan, ilmeisti oli latauksessa.

61 tykkäystä

Tämän vuosikymmenen sijoitusmaailmassa ei heikot pärjää. Naiset kestävät viruksia ja pandemioita miehiä paremmin ja saavat salkuistaankin prosentteja paremman tuoton.

Pakko myöntää, että meidänkin perheessä vaimo vie salkun tuottoprosentissa niukan voiton. Ei se häntä kiinnosta pätkääkään. Jostain systä minua kiinnostaa ihan pikkasen.

Mitenkäs se Warren Buffett sanoikaan – pörssit on suunniteltu siirtämään aktiivisten sijoittajien rahoja kärsivällisille. Olen kuitannut tilanteen itselleni toteamalla, että ainahan se aktiivinen harrastus jotain maksaa.

36 tykkäystä

Joo onhan nuo legendaarisia kommentteja. Berkshiren herroilta on irronut samoin, että sijoittajan tärkein ominaisuus on osata istua persellään tekemättä mitään. Kerroppa vaimolle illlalla, että osaat istua perseelläsi. :wink:

6 tykkäystä

image
Eikös tuo nenäpäivä ollu vasta marraskuussa? Inderes ottanu vähä varaslähtöä.

5 tykkäystä