Inderesin kahvihuone (Osa 4)

On kyllä melko brutaalia tämä salkun kehitys kun salkussa on komepajoja ja muuta syklistä. -25% ytd ja melkein -40% vuoden huipuista. No mutta toisaalta kun tätä tahtia jatkuu salkun sulaminen euroissa niin vuoden loppussa ei tarvitse enää huolehtia salkun kehityksestä :rofl:.

19 tykkäystä

Konepajat on tosiaan aika riskialttiita sijoituskohteita, kun tulee pienikin taantuma. Varmaan vielä enemmän volatiliteettia olisi sitten kaivosyhtiöissä. Hajauttaminen pelkästään osakkeisiin on aika hankalaa, kun markkinat liikkuvat kaikkialla niin samaan tahtiin. Toisaalta jos nyt olisi hajauttanut muihin omaisuusluokkiin, esim. commodities ETF:iin (siis raaka-ainefutuurit), niin sitten olisi helposti taulussa lukemat +30% YTD. :sweat_smile:

4 tykkäystä

Musk tykkää Remedyn Max Payne Remastereiden julkaistamisesta

62 tykkäystä

En haluaisi Jim Cramerin kanssa risteilylle juttelemaan sijoittamisesta 24/7, mutta toisinaan hänellä on ihan hyviä ja viisaita kommentteja.

  • There is no “grave systemic risk to the economy or the country, save the possibility of nuclear war,” he said.
  • Even if the Federal Reserve raises interest rates dramatically, which could negatively affect people’s assets, homes and other properties, “remember that most people don’t own any of those,” Cramer said.
  • The host also noted that even if an investor plans to sell everything and reenter the market later, nailing down the right timing will be incredibly tough.

“Even if they scare you out of your wits, nine times out of 10 you should strap yourself to the mast. Stay the course.” :slight_smile:

1 tykkäys

Cramerin positiivisuus on viimeinen naula nousumarkkinan arkkuun.

76 tykkäystä

Cramer on kyllä markkinasignaalina taksikuski steroideissa.

17 tykkäystä

Ehkä näin. :slight_smile: Tosin jutusta selviää lukemalla, että Cramer ei ole varsinaisesti positiivinen. Eli toivoa on.

Nevertheless, he advised investors not to panic. Cramer on Tuesday told investors to sell some of their stocks, but not all.

3 tykkäystä

Nyt selvitään ehkä 30-40 % korjausliikkeellä.

34 tykkäystä

Eikös tällainen korjausliike ole jo tapahtunut? :slight_smile:

Vielä jos lisätään toinen mokoma ollaankin jo 60-70%:ssa.

1 tykkäys

Ei indeksitasolla. Yksittäisissä kavereissa hyvinkin. :smiley:

2 tykkäystä

Minun salkun yhtiöistä Gramer on vissiin jo twiitannut jotain positiivista, kun salkku vuotaa kuiviin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Omasta puolesta ne “muutkin” indeksiyhtiöt, jotka eivät vielä ole laskeneet 50% voisi hyvin laskea lisää. Kunhan ne oikeasti hyvät ja mielenkiintoiset oman salkun yhtiöt (pienehköt kasvuyhtiöt), jotka ovat jo tuskaisen “'edullisissa hinnoissa”, eivät laske enää yhtään siinä mukana :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 tykkäystä

No ei kauas kyllä jääty. :slight_smile: Vuoden alusta korjattiin maaliskuuhun mennessä 20-30% alaspäin lähes kaikissa suomalaisille oleellisissa indekseissä. Nythän siitä on toivuttu n. 15% laskun tuntumaan. Myös jenkeissä.

Tottakai sykliset ovat ne, jotka indeksiä eniten painavat ja joilla lasku osittain paljon rajumpaa kuin 30%.

Pörssit signaloivat jo lamaa, vaikka sellaista ei juuri kukaan ennusta. Mistään varsinaisesta romahduksesta ei ole kyse vaan suunnan selvästä kääntymisestä ja kasvun vähittäisestä näivettymisestä. Energia on aiemminkin toiminut sytykkeenä tällaisissa tilanteissa – useaan otteeseen.

En sanoisi, että pörssit signaloivat lamaa. Jos ymmärtää laman siis syvänä talouden laskukautena. Taantumahan voi olla kevyt kuin 37 asteen kuume, mutta lama vie sängyn pohjalle makaamaan…

On tietysti aina tulkinta kysymys katsojan silmissä, mitä haluaa nähdä pörssin signaloivan.

Voisi kyllä sanoa, että pörsseissä varotaan jo syklin huippua sekä taantumaa päätellen syklisten osakkeiden heikosta hapesta. Sen lisäksi pörssissä eri sektorit ovat poksahtaneet 2021 kasvukuplassa. Korkojen nousu hapartaa edelleen kasvuosakkeiden kaukana olevia kassavirtoja.

Lama tarkoittaisi tulosromahdusta ja silloin pörssit rymisisi eri tavalla.

23 tykkäystä

Ihan hyvä korjaus, vaikka ilmeisesti ymmärsitkin sanan käyttämisen alunperin ihan oikein. Eiköhän me molemmat ymmärretä, mitä laskukausi ja lama tarkoittaa, vaikka olenkin pari sinua enemmän niitä omalla kohdalla kokenut.

Pörssisignaalien tulkitseminen on tällaisissa asioissa subjektiivista. Pörsseissä muutos näkyy lähes aina ennen talousviisaiden puheita.

Nyt resepti on vaarallisen hyvä. Pandemia, sota, stagflaatioksi pyristelevä inflaatio ja energian hinnan nousu, joka vaarantaa kaiken kasvun. Hyvin poikkeuksellinen tilanne, jolle en itse muista mitään vertailukohtaa menneisyydestä.

12 tykkäystä

Posti ilmoitti firmalle että markkinointi-, lehti ja kirjepalveluiden hinnat nousevat keskimäärin yli 9% toukokuusta alkaen. Syynä kiihtyvä inflaatio ja energian hinnanousu, ihan ok korotus…

3 tykkäystä

Jeps, toivottavasti ensi vuonna jos järjestellään niin päivämäärä aikaisemmin tietoon :slight_smile:
Harmillisesti itse ei päässyt osallistumaan, kun juuri korona iski.

3 tykkäystä

Pingataan @eero_alas tähän, hän organisoi nämä kinkereet. :sunglasses:

3 tykkäystä

Höpsistä, Märkäkorva-indeksi (MARKA) kävi -75 % mutta toipuu jo, enää -59.2 % :sweat_smile:

24 tykkäystä

Mistä saan ostaa tähän indeksiin sidottua inverse-ETFää? :money_mouth_face:

10 tykkäystä