Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Paras ja selkein osari-kalenteri löytyy mielestäni sijoitustiedolta:

9 tykkäystä

Suomen osalta. inderes.fi: Inderes Pörssikalenteri | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

inderes 2.0 joka on myös inderes.se näkee suomi + ruotsi: Inderes börskalender

Rohkeimmat voi myös jo kokeilla inderes 2.0 BETA versiota: https://beta.inderes.fi/markets/calendar

Sitten kun inderes 1.0 (nykyinen inderes.fi) yliheitetään 2.0 alustan päälle niin tulee lisää ominaisuuksia kalenteriin :slight_smile:

14 tykkäystä

Tuossa 2.0 kalenterissa olisi kiva ominaisuus sellainen, että voisi “Haku” toiminnolla etsiä/valita juuri tiettyjen yhtiöiden kalenteritiedot (menemättä erikseen yhtiösivulle), ja mieluusti niin että voi hakukenttään kirjoittaa useamman yhtiön kerralla. En sitten tiedä kuinka haastavaa teknisesti toteuttaa, mutta säästäisi etsimisessä aikaa jos salkussa 20+ pohjoismaista yhtiötä :sweat_smile:

Muuten hieman kiireinen loppuviikko tulossa ensiviikolla foorumilla.
Ensin torstaina ainakin EVO, Qt, Dovre, Zaptec, Carasent, Nordea ja Nokia.
Ja heti perään perjantaina Tecnotree, M8G, Incap, Tokmanni ja Stockmann

8 tykkäystä

Joo toi on vielä aika alkuvaiheen versio. Sinne tulee varmasti filtterit ja oman listauksen seulonta jne :slight_smile:

6 tykkäystä

Osaako joku vinkata, mikä ois tosi hyvä (paras?) portfolion online-seuranta/analyysipalvelu. Ilmainen tai maksullinen. Siis sellainen, johon voisi kirjailla salkkujensa kaikki omistukset ja saada sitten kivat analyysit esim. maa/toimialajakaumista, kokonaiskurssikehitystä ja kaikkea mahdollista. Nordnetin tuo “salkkuanalyysipuoli” kun on valitettavan vaatimaton.

2 tykkäystä

Eipä taida hyviä työkaluja oikein löytyä. Itse olen päätynyt Google Sheetsiin, saa tehtyä ihan sellaisen kun itse haluaa ja toimii jokaisella laitteella.

2 tykkäystä

Aika hyvin yksityissijoittajat ovat osanneet nöyryyttää itseään Finnairilla ja Evlillä, VAIKKA Inderes on asiassa yrittänyt auttaa :smiley:

Ihmettelen vähän tätä yleistä asennetta, että Inderes ei saisi tehdä mitään, mikä voi johtaa jonkun ihmisen hölmöilyyn.

Kritiikki kohdistuu siihen, että jotain analyysiä edes tarjotaan. Riskisimmistä yhtiöistä pitäisi olla vain hiljaa, ettei joku tietämätön kuule siitä ja häviä rahojaan? Entäs sitten ne ihmiset, jotka etsivät riskisestä yhtiöstä analyysiä, eivät sitä löydä ja tekevät sen vuoksi virheen?

89 tykkäystä

Tuli mieleen että jos alan laskea 1-1+1-1+… ja jatkan tätä ”äärettömiin”, mitä tulee lopulta tulokseksi? Yksi ajatus voisi olla ryhmitellä (1-1)+(1-1)+…=0+0+…=0. Toinen ajatus 1+(-1+1)+(-1+1)+…=1+0+0…=1. Kummallista :thinking:

JPo saattaisi havaita että kun summassa on ääretön määrä sekä ykkösiä että miinus ykkösiä, voitaisiin ehkä ryhmitellä uudelleen (säilyttäen kuitenkin kaikki termit mukana) niin että siirretään aina vähän myöhempää yksi plus ykkönen sopiviin väleihin niin että 1-1+1-1…=(1+1-1)+(1+1-1)+…=1+1+1… = ääretön, ränta på ränta.

3 tykkäystä

Toinen lähestymistapa:
1-1+1-1+1-1+1-1… = 1 - (1-1+1-1+1-1+1-1…)
Sijoitetaan lukujonon tilalle x, näin saadaan:
x = 1 - x
2x = 1
x = 0.5

On se matematiikka kummallista :slight_smile:

8 tykkäystä

Jos tämä kiinnostaa arvon lukijoita niin tässä tuohon liittyvä wikipedia artikkeli: Grandi's series - Wikipedia

4 tykkäystä

All good here :greece:

74 tykkäystä

Niilo22:sta lainaten, älä laita tällästä☀️

7 tykkäystä


All good here also🇹🇷

49 tykkäystä

Vastaanpa tänne Kahvihuoneeseen… Juuri näin, tuotteet/palvelut joita ei tarvita tuppaavaat katoamaan melko nopeasti, ja näitä on kyllä historia pullollaan. Esimerkiksi nostan vaikkapa yhden oman lempparini Juicero - Wikipedia

Pätee kyllä niin teknofirmoihin kuin perinteisempiinkin toimialoihin. Ja useissa tapauksissa ei tarkkaan voi etukäteen tietää onko joku uusi innovaatio Top vai Flop, mutta ne hyvät sijoitukset onkin sitten tosi hyviä, minkä vuoksi alkuvaiheen teknofirmoihin sijoittamisessa päteekin high risk - high reward.

4 tykkäystä

Luulin, että tuo oli vain Penny Arcaden vitsi vuodelta 2002 (ja toistuva vieraileva hahmo siitä eteenpäin), mutta että siis konseptilla tehtiin myöhemmin ihan pörssiyhtiökin? Kaikkea sitä.

1 tykkäys

Varovasti ettei kumoudu väärää paikkaa :muscle::sweat_smile:

2 tykkäystä

Aika julmaa kyytiä kun tulevaisuuden odotuksia piirretään uusiksi.

Entisen “FANG” porukan jäsen. Nykyisestä MAGMA -jengistä FB ollut heikoin lenkki. Tänään vaikea kuvitella, että joku Google tai Apple romahtaisi mutta aika syövyttää kaikkia bisneksiä.

55 tykkäystä

Kun minä olin historia tunnilla niin eea tarkoitti ennen ajanlaskun alkua. Keskiaika on lienee ollut jaa.

3 tykkäystä

Näinkö niitä bägholdereita tehdään? :thinking:

25 tykkäystä

Tästä tulee loogisesti vastaukseksi niinkuin aiemmin jo todettiinkin 1/2.

Toinen vastaava on 1+2+3+4+5+6+… josta tulee vastaukseksi -1/12, vaikka mitään negatiivista se ei sisälläkkään. Ja molemmilla vastauksilla on vielä “reaalimaailman” sovelluksia.

4 tykkäystä