Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Katoin kanssa että kiinnostava kohde, mutta ei mahtunu mun riskisalkkuun. Jäi kysymysmerkki siitä miten suojautuvat Spotifyta yms. vastaan, varsinkaan kun en tuosta lisensoinnista ymmärrä. Toivon tästä kyllä menestystarinaa vaikka en periaatteesta ole mukana paitsi jännityksellä seuraamassa.

2 tykkäystä

@Osakeukko näihin Spotify-kysymyksiin yhtiön toimari antoi mielestäni ihan hyvän vastauksen. Kannattaa käydä lukemassa, jos vielä mahdollisesti kiinnostaa kuitenkin osallistua.

3 tykkäystä

Korot on kuitenkin toistaseksi nollassa, joskus ne on olleet vakkapa 1-2% tai joskus ennen finanssi kriisiä varmaan 4-5% ja joskus kauan sitten 15%

0% on aika matala, jos siitä nousee 2022 vaikkapa 0,5 tai 0,75% niin onko se nyt sitten kauheaa?

Missä vaiheessa talous alkaa tökkäämään jos nostetaan? Mikä on korkea korko, kuinka paljon voidaan nostaa, kun on ensin pumpattu joka paikka rahaa täyteen. Yksityiset onneksi sai ne sentään lahjoituksena tilille (ei velkaa?).

16 tykkäystä

Suhteellisesti muutos on valtava. Ilmainen raha vs korollinen raha.

7 tykkäystä

Jos ECB ei nostele oikein korkoja Euroopassa, niin jääkö se Jenkkien kontolle laskea inflaatiota :slight_smile:

Jos Omicronista päästään, niin kai kulutusta ohjautuu palveluihin ja kysyntä tavarassa laskee (matalampi inflaatio?)

@KalleH kieltämättä esim. asuntolainan kanssa on ollut mukavaa nollakoroilla + pikku marginaali… Iflaatio taitaa olla huono jos on nettona selvästi enempi varoja kuin velkaa.

7 tykkäystä

@Osakeukko , huomasin, että olet uusi foorumilainen. Tuohon Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4) saa laittaa vain viestejä, jotka pitää sisällään myynti- tai/ja toimeksiannon. @III21 ja samasta syystä siirsin sunkin viestin tänne. Nämä viestittelynne sopivat paremmin tänne vapaamman keskustelun ketjuun, eli Kahvihuoneelle. :slight_smile:

Toiseen asiaan:
@Juha_Kinnunen sanoi kaiken olennaisen. :sunglasses:

19 tykkäystä

Noniin tästä jatketaankin sitten seurantaa Teslan Q4. Omat odotukseni on, että Muskin astuessa lavalle taustalla laukaistaan SpaceX raketit missä koko Model kirjo lähtee kohti Jupiteria ja herra ilmoittaa, että 25k$ koko kansan Level 5 autonomous Model Q myynti alkaa puolilta öin.

31 tykkäystä

Itse näkisin että pörssiarvostuksissa on ollut niin paljon vipua täysin poikkeuksellisen korkoympäristön johdosta, että tieto korkojen noususta riittää luomaan epävarmuutta, joka taas näkyy suoraan osakemarkkinoilla lisääntyvänä varovaisuutena.

Hieman sama kuin asuntolainassa: jos tiedät että korot ovat nousemassa, mietit tarkemmin, kuinka suuri asuntolaina kannattaa ottaa. Nollakorkonäkymällä taas saatat miettiä jopa niin päin, että mitä suurempi laina, sen enemmän hyödyt nollakoroista.

16 tykkäystä

Vai Kreate, Evolution, Kamux, Kone, Embracer, Remedy, Innofactor, Talenom

7 tykkäystä

Ummmm… ehkä kuitenkin kannattaa kelata hieman takapakkia ettei pety… :thinking:

Oma Hesen pseudo-indeksiehdotukseni olisi Kreate, Evolution, Kamux, Kone, Orthex, Nokia, Embracer ja Neste

14 tykkäystä

Voisiko negatiivinen reaktio liittyä simppelisti siihen, että markkinat totesi, että mitään takaporttia ei auennut rahapolitiikan kiristymisen suhteen? Kun katsoo tuota indeksiä, näkyy hyvin se, että siellä on edelleen sisällä paljon positiivisia odotuksia tulevasta, jota on aiemmin tukenut poikkeuksellinen rahapolitiikka. Kun rahapolitiikka jatkossa kiristyy, sen aiheuttamaa epävarmuutta joudutaan varmasti hinnoittelemaan, ja näyttäisi myös siltä, että riskivaraa alaspäin tuossa vielä on.

3 tykkäystä

Ja mikäli tässä markkinatilanteessa ennusteet ylitetään, mennään tukitasosta läpi? :smiley:

Putin nostattelee ensin olympialaisissa kansallistunnetta ja sen jälkeen siirrytään nykyaikaiseen moniotteluun mm. Ukrainassa.

7 tykkäystä

Muistan valitettavan hyvin kekkereiden päättymisen ja sen seuraukset.

4 tykkäystä

Tiedotustilaisuudessa sivuttiin sitä että iso lössi 50-60-vuotiaita siirtynyt lihoneiden eläkesalkkujen turvin varhaiseläkkeelle lepuuttamaan koronan henkisesti ja/tai fyysisesti kuluttamaa kroppaa. Monilla merkittävä osa salkkuyhtiöistä on nyt tullut 30-50% huipuista alas. Talvikuukausien 20-21 euforia alkaa haihtua. Yhä useampi näkee salkuissaan kouriintuntuvasti että osakkeet voivat reilusti laskea. Monille tämä havainto on elämän ensimmäinen omakohtaisesti. Odotuksiin nähden vahvoihinkin tuloksiin alkaa tulla negatiivisia kurssireaktioita, kuten juuri äsken Intelillä ja Teslalla. Markkina alkaa hakea syitä laskuun, olivatpa sitten vaikka kaukaa haettuja.

Ehkä epäilyksen termiitit ovat viimein pureutumassa indeksitasolle?

52 tykkäystä

Sen verran hyvin toipuvat afterissa sekä Intel että Tesla, etten yllättyisi vaikka vihertäisivät jo huomenna.

edit. Tesla nousi jo vihreälle.
image

13 tykkäystä

Aikamoinen ilta ollut foorumilla, lähitulevaisuuden pörssien suunta ennustetaan minuuttigraafeista, voiton konjakit ehtii jo kääntyä ketutuksen maljaksi, dipin ostot menevät jo sijoitusvirheiden puolelle, eikun dippi olikin hyvä ostopaikka, huomenna rommaa kaikki kun Intel lähti laskuun jne :grin:

78 tykkäystä

Tämä on mielenkiintoinen ilmiö. Saas nähdä miten pörssin/kryptojen tuleva kehitys tukee eläkkeelle jääneiden taloutta ja käykö osalle aika niin pitkäksi, että jotkut näistä palaavat vielä töihin jossain muodossa.

6 tykkäystä

Katoin nopeesti, että linkkasit Tecnotreen kotisivun. :wink:

6 tykkäystä