Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Myös Presidentti Obaman entinen taloudellinen neuvonantaja Jason Furman on kommentoimassa Kiinan rankaisutulleja. MSNBC:llä Furman sanoi sen olevan suurin askel, minkä Biden voisi ottaa.

“That would bring down inflation directly, would increase competition and the economy and indirectly, and bring down prices even more,” Jason Furman, a former top Obama administration economist, told MSNBC. “This would be the biggest step he could take that he’s not taken so far.”

Eilen Furman kommentoi myös Fediä. Furmanin mukaan Fedillä ei ole suurta vaikutusta kuluttajien kannalta kuukausiin. Demokraattien sisäpiirissä näyttää siis olevan halua rankaisutullien muuttamiseen.

Is there anything the White House can do, or is it pretty much all on the Fed?
The two main solutions to inflation are time and the Fed. The White House has done some good things — trying to improve the operation of ports and supply chains, getting more truck drivers on the roads. The biggest thing the White House could do that it has not done is lifting the Trump tariffs on China. That would lower the inflation rate by anywhere from 0.3 to 1.3 points.
You’re not really going to see much impact from the Fed on the actual economy for months — that generally takes about a year from when they act. You’re talking about toward the end of this year, beginning of next year, that the Fed’s going to start making a difference.

2 tykkäystä

Twiitti siis tekee pilaa, kuinka Venäjä ei esitellyt lentokoneita voitonpäivänä.

5 tykkäystä

Lisäksi: Lähestyvät välivaalit ovat tärkeät demokraateille ja niillä lienee myös merkitystä Bidenin/demokraattipresidentin valinnalle 2024.

Niitä, joiden ajankohtainen ykkösmurhe on S&P500 on aika paljon vähemmän kuin niitä joiden ykkösmurhe on ruoka-, bensa- ja asumislaskun kasvu. Demokratiassa jokaisella kukkarolla on yksi ääni.

Bidenin ja demokraattien paras vaalikampanja lyhyellä tähtäimellä (2022) on inflaation taltuttaminen, melkein maksoi mitä maksoi. Mahdollinen taantuman poikanen ehtii alkaa kunnolla vasta vaalien jälkeen. Powellilla on vahva henkinen tuki lyödä korot tappiin tarvittaessa.

3 tykkäystä

Nyt näitä karhu-uutisia alkaa tulla… :face_with_peeking_eye:

Voi Porin pörssissäkin rytistä tänään.

25 tykkäystä

https://www.swedishmatch.com/Media/Pressreleases-and-news/Press-releases/2022/statement-by-the-board-of-directors-of-swedish-match-ab-in-relation-to-the-public-cash-offer-by-philip-morris-holland-holdings-b.v/

Sieltä se ostotarjous sitten pätkähti. Harmi, Swedish Match on yksi yhtiöistä mitkä olisin halunnut pitää salkussa ehkä vielä n. 10 vuotta. Pitää toivoa joko kunnon bidding waria tai ostotarjouksen kariutumista :slight_smile:

EDIT: Positiivisena tietty se, että tuolta vapautuisi sitten likviditeettiä ostaa muita pohjamutiin painettuja hyviä yhtiöitä…

4 tykkäystä

Tuohon on 28,2% nousuvara. Ei ole näköjään lisäyksen tai oston arvoinen. :smiley:

8 tykkäystä

Pörräilen tänään Tampereen Sijoitusmessuilla! Onkohan täältä väkeä paikalla tänään?

16 tykkäystä

Tarkoitus tulla piipahtamaan. Taisit olla lauteilla klo 12-13?

3 tykkäystä

Jep. Tulossa ollaan.

2 tykkäystä

Näin ainakin luulen. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Muutama vuosi vielä odotellaan niin saadaan helpotusta sirupulaan :clap::blush:

26 tykkäystä

Oletan, että tarkoitat marginaalia, vai kyseletkö kokonaiskoron perään?

Näitä vanhoja lainoja vertaillessa pitää muistaa, että “ajat saattoivat olla toiset”.

Esim. Itselläni on asuntolaina, jonka korko on niin korkea, ettei sellaista vaihtoehtoa löytynyt kyselystäsi lainkaan (1.15 %) :joy:

Mutta kyseessä onkin kiinteäkorkoinen laina, jonka lyhennyssuunnitelma ulottuu pitkälle 2040-luvulle saakka…

3 tykkäystä

Harmi että tästä piti aikoinaan luopua. :disappointed_relieved: Mielellään olisin nähnyt okmeticin taivalta helsingin pörssissä

5 tykkäystä

Esim. Siltronic myös iso tuotantolaitos tulossa Singaporeen mikähän sen valmistumis näkymä oli. Kauheasti investoivat rahaa, toki takovat nyt kovaa tulostakin.

3 tykkäystä

Millainen yleisfiilis porukalla tästä:

Millainen hyöty tai haitta kansankapitalismille sillä että Helsinkiin listautui viime vuonna juurikin tuollainen setti firmoja juurikin noilla valuaatioilla?

5 tykkäystä

Harvoin tulee täällä kiiteltyä, mutta suurkiitos kaikelle jengille, joka jaksaa täällä tutkia yksittäisiä firmoja perin pohjin ja spekuloida tämän faktan pohjalta puoleen ja toiseen. Se, että firmasta keskustellaan ja joskus kiistelläänkin paljon, on ihan tervettä hypetystä.

Sillehän ei oikein mitään mahda, että monet foorumin tutkituimmista firmoista ovat alkuvuodesta tulleet enemmän tai vähemmän tonttiin - kyse on monen firman kohdalla paljon enemmän makrotalouden vaikutuksista kuin itse firman pohjimmaisesta hyvyydestä/huonoudesta. Tai foorumilaisten asiantuntemattomuudesta.

Koettakaa jaksaa innostua niistä firmoista ja niiden analysoinnista jatkossakin! Vaikka kurssit näyttäisivätkin välillä kaakkoon. Teidän yhtiömietteitänne on tosi virkistävää lukea.

36 tykkäystä

Foorumilaisille hyötyä, mutta sanotaanko näin, että vähemmän valveutuneen Pertti-perussijoittajan kannalta huonohko.

1 tykkäys

Arvostukset olivat tietenkin jälkikäteen ajatellen kovia, mutta sen hetken markkinassa ei kaikilla pahoja. Yksi puoli ajattelussa on, että myös yrittäjät ja sijoittajat jotka ovat listautujiin sijoittaneet ennen listautumista haluavat tienata mahdollisimman hyvin.
Yhden vuoden merkitys lienee aika vähäinen kansankapitalismin kannalta.
Yksi sijoittaja ryhmä tietenkin oppi markkinasta jotain toivottavasti.

3 tykkäystä

Jotenkin tuntuu, että tästä voisi tulla vähintään yksi korotettu tarjous. Jos miettii isojen tupakkayhtiöiden näkökulmasta, niin ero vaihtoehtojen “omistaa Zynin” ja “pahin kilpailijasi omistaa Zynin” välillä on ihan mielettömän iso, etenkin kun kaikilla on sama paine kasvattaa tupakattomien tuotteiden osuutta bisneksestä. Mahdollisia ostajia ei toki ole kuin pari hassua, mutta kyllä niiden muidenkin kannattaisi vähintään tehdä Philip Morrisin ostoyrityksestä suunniteltua kalliimpi.

Joo samaa itse ajattelen, tästä ihan konkreettisena esimerkkinä eilen Altrian ($MO) kurssi otti useamman prosentin punaista. Nooh, istuskelen sinne syyskuun viimeiselle viikolle possan päällä ja ellei korotettua tarjousta tule eikä ostotarjous kariudu niin myyn laitaan viimeisenä päivänä ennen tarjousikkunan sulkeutumista (jotta saa rahat nopeammin tilille).

1 tykkäys