Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Buy the dip? Onko tällä kertaa oikea ajoitus? :grinning:

2 tykkäystä

Kryptoja seurattuani Harvian ostaminen huipulta alkaa tuntua hyvältä sijoituspäätökseltä.

51 tykkäystä

Heh, ei voi pullistella, kun useampi kauhea laskupäivä olut kun voxtur miinuksella, mutta olisi toinen nousupäivä tulossa putkeen :smiley::sweat_smile:.

Voxtur ja oroco suht isolla positiolla, niin se vähän haittaa… Mutta vannoin katsovani oroco kortit, niin en nyt luovuta.

Voxturin suhteen olen melko hyvällä fiiliksellä, vaikka vähän aikaa sitten olin 140k voitolla ja nyt nollilla…

27 tykkäystä

ARKista tuli mieleen, että tuo Ränta på ränta -meemi kyllä hienosti ennusti hypekuplan huippua:

Tämä video on julkaistu 21.1. ja alkuperäinen tviitti varmaan pari päivää aikaisemmin:

ARKin käyrällä se osuu tuohon:

Mahtaako videon jannuja vielä tanssituttaa, vai pelkästään …tuttaa

76 tykkäystä

Ostin ja myin -ketjussa kerroin tuoreimmista myynneistäni. En tainnut olla tänään ajoittamisen mestari. :grimacing:

image
Onko tämä sitä tragikomediaa? :smiley: No ovathan nuo aika heiluvaisia osakkeita. :slight_smile:

PS. Ei kyllä mitään väliä, kun miettii missä hinnoissa nuo joskus olivat jne.

32 tykkäystä

Oih, tämä on kyllä erään aikakauden loppu kun me fundaboomerit emme pääse huutelemaan laidasta teitin hurjista vetybumtsibumtarinalapuista kerran menit myymään plukit ja hysonit :frowning:

Mutta kuunteles tarkkaan kerran nyt on ylimääräistä rahaa pankkitilillä, sillä mulla on nyt sulle uus höpöhypelappu :smiley:

Viime vuonna täällä käytiin mukavia keskusteluja eräästä Leijona-nimisestä saksalaisesta akkuvalmistajasta, jossa moni sijoittaja, allekirjoittanut mukaan lukien, hävisi ison summan rahaa kun odotettua diili ei tullutkaan ja tarina meni rikki. Tästä kuulee vieläkin aika ajoin huutelua koska ilmeisesti moni pitkälti peesasi meikäläistä ymmärtämättä sijoitukseen liittyviä riskejä.

No juuri tänään se pirun Leijona alkoikin tehdä akkudiilejä sellaisen monille tutun autovalmistajan kuin BMW kanssa. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :rofl:

(Sanomattakin pitäisi olla selvää että tämä ei ole sijoitussuositus)

83 tykkäystä

Kyllä pahaa tekee seurata melkeinpä mitä tahansa sosiaalista mediaa kun kaikkialle on tullut otettua seurantaan enempi tai vähempi pörssiaiheisia hahmoja. Pitää varmaan alkaa vähentään kännykällä oloa ja käydä vaikka enempi ulkoilemassa.

Ja vielä ei olla esim. S&P 500 -indeksin osalta edes karhumarkkinassa. Nitrojahan tässä tarvitaan pian jos alkaa rytisemään oikein kunnolla.

10 tykkäystä

Olen hyvä ostaessani löytämään ATH-kohdat ja painan silloin “osta”-painiketta. Odotan siis vielä ja myydessä löydän sitten sen ATL:n. Anna tappioiden juosta ja katkaise voitot. Nämä ovat ne mun perusohjenuorat.

Älä huoli, salkussani löytyy vielä muutamia osakkeita, joita voitte Vepun kanssa kauhistella ja odottakaa vain, mitä minä seuraavaksi ostan. :joy:

Kiitos oikeasti sulle ja Vepulle, te ette ilkeile tai muuta vastaavaa, vaan annatte hyviä ajatuksia… välillä huumorin kera! :pray:

25 tykkäystä

No ei kovin kaukanakaan olla karhumarkkinasta :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Oletteko muistaneet täyttää veroilmoituksen ja huomioineet Inderes Premium tilauksenne tulonhankkimiskuluina? :slight_smile: :slight_smile:

22 tykkäystä

Huh! :sweat_smile:

Uskoisin, että ihan hyvä päätös irtaantua bisneksistä, jotka lähinnä polttaa kassaa ja koko toimiala on murroksessa jonka voittava teknologia ja sen teknologian voittavat firmat ovat epäselviä.

Pakko sanoa vuosia sijoituskeskusteluita seuranneena, että mikäli ainoa asia mistä firmasta on puhuttavaa on erilaiset seminaarit, powerpointeista revityt prototyyppikuvat ja johdon optimistiset kommentit, ei välttämättä hyvä heilu.

46 tykkäystä

Työhuonevähennystä unohtamatta.

13 tykkäystä

Verneri, sinä olet säkenöivän briljantti, Kim Lindström on fiksu mutta ei säkenöivä. Olet karismaattinen, hän ei ole.

Hänellä on träkki eikä CAGR:lla ei ole väliä kun se on riittävä riittävän kauan.

Sinulla ei ole träkkiä.

Kaltaisillasi briljanteilla tyypeillä on yllättävän suuri hajonta miten menee 50 vuoden tähtäimellä. Emme vielä tiedä saatko kasaan tuollaisen riittävän träkin.

Sulla on hyvät eväät mutta aika näyttää.

23 tykkäystä

Olen samaa mieltä ettei minun 13 vuoden puuhastelut ole mikään träkki. :sweat_smile:

Mutta samalla, jos sijoittajan pitkän aikavälin tuotto jää indeksitasolle tai alle (emme toki tätä tarkkaan tiedä mutta Lindströmin julkisen träkin puuttuessa voisimme noin olettaa), se kertoo hyvästä hajautuksesta ja kyvystä istua kyydissä mukana (jotka ovat ihailtavia ominaisuuksia), mutta ei välttämättä niin paljoa itsessään taidosta.

Warren Buffettilla on todistetusti taitoa: 55v 20 % CAGR. Träkki on hänellä myös julkinen. Ja monia muita.

Tarkoitus ei ollut sohia ”isoja nimiä” mutta suomalaisessa sijoituskeskustelussa saisi mielestäni olla ripaus enemmän kriittisyyttä ja perätä enemmän ”träkin” yms perään.

Tapaahan sijoitusmessuillakin paljon vanhempia herrasmiehiä ja vallasrouvia joilla on miljoonasalkut, vaikka eivät he välttämättä ole kovin perillä yhtiöistä.

Mikä on lohduttava uutinen: fiksulla hajautuksella ja pitkäjänteisyydellä sekä pahimpien hullutusten välttelyllä tässä pelissä pärjää vallan hyvin lopulta. Näitä henkilöitä ei vain haastatella mediassa usein.

64 tykkäystä

Pitää vielä lisätä, että sekin on oma taitonsa tässä
lajissa ettei räjäytä salkkua.

Tässäkin mielessä Buffett, Munger yms. ovat hyvin poikkeuksellisia.

Suomessa Lindström ja Sinkko kuuluisista nimistä.

Viimeksi tällä viikolla luin miten huippu hedge fundina pidetty Tiger on menettänyt ison osan finanssikriisin jälkeisistä tuotoistaan. :sweat_smile:

17 tykkäystä

Voi @musa_2, meidän sukupolvella on kyllä briljantteja tyyppejä vaikka kuinka paljon ja veikkaan vahvasti legendaaristen arvopappojen kuten Lindströmin, Sinkon ja Saarion jäävän täysin pimentoon sitten joskus myöhemmin kun sijoitusuran träkkejä vertaillaan. Vernerin lisäksi löytyy mm. Keskiväli, Lepikkö, Nomadit ja valtaosa Inderesin analyytikkotähdistä (nykyiset ja entiset). “Guru” Oksaharju ei meinaa edes mahtua listalle :smiley:

Nyt äänessä on Suomen sijoitushistorian laadullisesti paras aines ikinä ja sijoituskirjojakin on saatavilla paljon enemmän kuin pelkästään The Intelligent Investor. En malta odottaa miltä Suomen sijoitusskene näyttää kymmenen vuoden päästä, kun esiin astuu uusi sukupolvi jonka ei ole tarvinnut opetella eroon P/B -luvuista ja muista typeryyksistä. :star_struck:

48 tykkäystä

Joo niinhän se on, että ihan yksinkertaisesti välttämällä isoja virheitä voi päästä pitkällä tähtäimellä isoihin tuottoihin. Muutama iso huti voi helposti tuhota salkun tuotot pitkäksi aikaa. Kuulostaa yksinkertaiselta asialta, mutta kunpa sen toteuttaminen käytännössä olisi yhtä helppoa. Markkinapsykologia lisäksi vetää helposti myymään halvalla ja ostamaan kalliilla. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Suomi Euroviisufinaalissa, mikäli joku muukin katsoi :tada:

8 tykkäystä

Nyt salkut vaan täyteen kryptoja ja kohta me kaikki ollaan kuussa.

https://twitter.com/bitminster/status/1524898625108987904?s=21&t=CYtmoSAuEGflzKhmnU9EmA

22 tykkäystä

Kävin vilkaisemassa kryptosalkkua tästä innostuneena. +24% vuorokauteen. Kyllä tämä vahvasti ainakin pompulta näyttää.

10 tykkäystä