Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Ei saa vaihtaa Mestari-titteliä. Täällä ainakin aina kun saavun foorumille alkaa päässä soimaan tunnusbiisi: Mestarit | Nallen laulut | Yle Areena

9 tykkäystä

Tavallaan jos vuosikausia asuu jossain maassa, niin jokainen varmaan pystyisi oppimaan kielen, jos motivaatiota vain olisi. Joissain tapauksissa niin ei vain näytä tapahtuvan, kun maahanmuuttaja varmaan pärjää ihan hyvin omien keskuudessa jollain muulla kielellä. Mitenhän paljon yhteiskunnan kustantamat tulkkauspalvelut vaikuttavat tähän? Ajatus kuulostaa hyvältä, mutta se asettaa tietysti ihan vääränlaisen insentiivin, koska tätä kauttahan voidaan maksattaa lisää palkkoja omalle etniselle ryhmälle tulkkaamisesta. Tuossakin oli vain yksi hypoteesi siitä, miksi suomen kielen opiskelu ei välttämättä suju. Tämä yhteiskunta ei vaan taida edistää kovin paljon työperäistä maahanmuuttoa.

12 tykkäystä

Ikävä tuottaa pettymys, mutta mie olen jo nelinkertainen mestari😄 Jos vielä joskus ansaitsen ”Mestari” tittelin takaisin niin saan juhlia viisinkertaista mestaruutta!




23 tykkäystä

Näkikö kukaan muu jotain tämän kaltaista mielessään kun Verneri aamulla Vartissaan siteerasi legendaarista sijoittajaa David Lynchia?


One Up on Twin Peaks!

21 tykkäystä

Aeroflot on juuri julkistanut miljardiluokan osakeannin. Ilmeisesti länsimaista kaapatut vuokrakoneetkaan eivät auta Aeroflotia selviämään talouskriisistä. Mielenkiintoista. Outoa.

9 tykkäystä

Kiitos :smiley:

21 tykkäystä

mulholland-mulholland-drive

2 tykkäystä

Vahva katselusuositus, energinen ja hyvä pätkä tulevasta. Inderes foorumi olkoon yksi yhteisö kaikkine nimimerkkeineen ja ammattilaisineen, joiden kanssa tämän taloudellisen ilmiön kohtaan. :muscle:

1 tykkäys

Itse luotan Antti Saareen:

4 tykkäystä

Kahvihuoneessa kun ollaan, niin pakko kommentoida, että tämä oli kyllä pelottavin elokuva minkä olen ikinä nähnyt. Sukellettiin syvälle ihmisen pimeälle puolelle, ja jollain tavalla karmaisi. Ekalla kerralla ei ymmärtänyt oikein muuta kuin että pakko nähdä pian uudelleen. Olen nyt nähnyt elokuvan noin 10 kertaa, ja uskon suunnilleen ymmärtäväni mitä siinä tapahtuu :sweat_smile:

2 tykkäystä

Se on paras elokuva, jonka olen nähnyt. (Mulholland Drive). Hyvinkin pitää kyllä 10 kertaa katsoa, että ymmärtää mitä tapahtuu.

Tässä yksi kohtaus elokuvasta. Se sopii hyvin mietiskeltäväksi tilanteisiin, jotka eivät menneet ihan putkeen. Kuten sellaisiin, joissa on tullut ostettua osaketta vähän turhan paljon, vähän turhan kevyellä perehtymisellä, osake on turskahtanut kunnolla ja Jurpo-bullero ei edes ymmärrä miksi.

images

movie-quote-hq01461

7 tykkäystä

Juurikki näki juuri äsken outoa unta. Ihan mukavaa unta se oli ja harvoin kaupunkilainen edes unessa näkee metsän eläimiä. Jänis se oli, paitsi että joku kertoi, ettei se jänis ole, vaan kani. Arvatkaapa kanin nimi? Tietysti Erdo.

5 tykkäystä

Hauska graafi koroista.

83 tykkäystä

Onko yrityksen oman pääoman kustannus nolla, jos yritys ei maksa osinkoja? Luin tota Moderni Rahoitus -opusta ja tuollainen kysymys tuli vastaan.

Ei, osinko on voitonjakoa.

Edit. lisätään nyt vielä, että jos yritys ei jaa osinkoa (tai osta omia), oman pääoman määrä ja siten kustannus kasvaa. Toivottavasti tuloskin.

1 tykkäys

Huh huh :smiley: Kuudes negari alle kahdessa vuodessa.

31 tykkäystä

Onko tämä “Sveitsin Lehto”? :sweat_smile:

On se kiva huomata, että osataan sitä paremmissa piireissäkin…

14 tykkäystä

Tässä mielestäni mukava ja ajatuksia herättävä Tim Ferrissin podcast/youtube-video. Vieraana 89-vuotias Edward O. Thorp, jolla vaikuttaa tuossakin iässä toimivan sekä pää että kroppa.

1 tykkäys

Pistetään tännekkin mielestäni erittäin kiinnostava ja hyvä kirjoitus Tariq Fancyltä:

Kyseinen henkilö oli mukana rakentamassa ja johtamassa ESG:tä Blackrockilla usean vuoden ajan ja kirjoitti loppuvuodesta mielipidekirjoituksen aiheesta.
The Secret Diary of a Sustainable Investor - Tariq Fancy.pdf (468,9 Kt)

Teksti on pitkä, mutta mielestäni kiinnostavaa luettavaa :slight_smile:

Saisitko jonkin tiivistelmän tuosta? Mitä mieltä oli?

3 tykkäystä