Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Onko olemassa tutkimuksia siitä, kuinka paljon analyytikoiden price targetit keskimäärin ovat yli nykyhinnan? Aloin vaan miettiä asiaa, kun monissa ketjuissa täällä linkataan listoja analyytikoiden price targeteista (joista osasta karsittu negetiivisempia näkymiä, soo soo) joissa usein ennustetaan jotain 50% upsideä osakkeelle. Itseä siis kiinnostaisi tietää, sattuvatko nämä (yltiö)positiiviset targetit olemaan vain outlier-yhtiöitä ja muiden firmojen PT:t ovat lähempänä pörssikurssia, vai onko kyseessä laajempi trendi jossa PT:t ovat selvästi pörssikurssia ylempänä firmasta riippumatta.

1 tykkäys

Lähinnä kyse on verottajalle lähtevistä tiedoista ja mulle kyllä kerrottiin että ostohintoja ei pysty niihin jälkikäteeen lisäämään. Eihän tämä nyt iso asia ole…ne voi sitten ilmoittaa manuaalisesti veroilmoitukseen. Lähinnä vaan ihmettelen, että tällainen asia ei ole vielä automatisoitu…

Eiköhän nämä lukemat vahvistanut sen, että FED:n on pakko aloittaa toimet inflaation taltuttamiseksi. Mielenkiintoista nähdä miten markkinat avaa jenkkilässä.

3 tykkäystä

Miksikähän tämä ei saa mitään huomiota…olenko mä ainoa jonka mielestä inflaation hidastuminen on hieno juttu…

Expectations for a large increase in interest rates, such as half a percentage point at a time, might have been tempered by the Employment Cost Index, released by the Labor Department on Friday. It’s a measure of wages and salaries that is reported every three months, and can serve as an indicator of whether wage growth is keeping up with inflation.

The index rose 1 percent in the three months through December, less that economists’ expectations for a 1.2 percent increase. It’s a slowdown from the 1.3 percent increase reported for the previous quarter, the fastest pace in records going back to 1996.

8 tykkäystä

En ole törmännyt muihin vastaaviin. Wärren omistajissa niitä muutoksia tapahtuukin joten varmasti on aiheen tiuha päivitys :relieved: Olen ollut perin tyytyväinen Wärtsilän tapaan toimia tässä ja sijoittajasuhteiden hoidossa muutoinkin.

1 tykkäys

Itse fomotin tänään omat laput. Muistelin, että viimeksi ennakkoluvut tuli pari viikkoa ennen osaria perjantaina pörssin sulkeuduttua, niin en uskaltanut jättää ostoa maanantaihin :grinning:

5 tykkäystä

Vai oliko niin että viimeksi Harvia ei antanut mitään ennakkotietoja, näin muistaisin,

4 tykkäystä

Edelleenkään ei aukea logiikka sen takana, että “tavoitehintaa lasketaan, koska tuottovaatimus nousee”. Eikö silloin ole pienempi nousuvara, kun tavoitehinta tulee lähemmäs nykyhintaa? Tämä varmaan jonkun kaavan avulla selkiytyisi, mutta ei kyllä mielessään hahmota noilla verbaalisilla selityksillä.

Osaisiko joku selkeyttää ytimekkäästi?

Tänään olen törmännyt monessa keskustelussa tapaan lyhentää TavoiteHinta ‘tp’.

Amerikkalaisilla itsellään on tapana lyhentää Toilet Paper tällä tapaa.

Olen myös sisäistänyt (joskus raskaimman kautta) että kannattaa lukea analyysit eikä vain tuijottaa tavoitehintoja, mutta en minä niillä nyt pers*ttä pyyhkisi.

Viikonloppuja :v:

18 tykkäystä

Juu, viime kvartaalilla ei antanut, mutta viimeksi kun antoi… :grin:

1 tykkäys

Pörssiyhtiö Jaskan Grilli Oy tekee tulosta 2 markkaa per osake. Yhtiö ei kasva ollenkaan ja tulos pysyy aina samana.

Jos sinun tuottovaatimus on 5% niin voit maksaa Jaskan Grillin osakkeesta 40 markkaa.(2 / 0.05).
Jos päätätkin että 10% tuottovaatimus on tälläisestä nakkikioskista sopivampi niin haluatkin maksaa tästä vain 20 markkaa.(2 / 0.1).

21 tykkäystä

Joitakin voisi kiinnostaa nämä, jos ko. alueet ovat jollekin aivan tuntemattomia, niin suosittelen tutustumaan. Tunnen useita, jotka ovat kokeneet voimaantuneensa kun ihan perusasioista ovat päässeet kärryille.

Vähintäänkin vaihtoehtoinen tapa käyttää aikaa kun tuijottaa alati osakekursseja (tai lukea niitä jonninjoutavia ainaisia analyysejä joista täällä jatkuvasti meuhkataan.)

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osasto tarjoaa avoimia laadukkaita ja ilmaisia verkkokursseja kaikille. Aloittelija voi lähteä liikkeelle Ohjelmoinnin MOOCista tai tekoälyn perusteisiin keskittyvästä Elements of AI -kurssista. Osaamistaan päivittävä voi syventyä vaikkapa tietoturvaan tai Fullstack -ohjelmointiin.

https://www.mooc.fi/

2 tykkäystä

The Mindset of the Bottom Fisher

17 tykkäystä

Heti aukes, kun sen esitti kaavalla P:n ja E:n avulla, jossa P (tavoitehinta) onkin ikään kuin käypä arvo, eikö? Kiitos.

1 tykkäys

Tuottokäyrää keväältä 2020 alkaen

5 tykkäystä

Kysymys öljykauppaa seuraaville: Voisiko joku selittää kolumnin käsitteet backwardation ja calendar spread?
Menee valitettavasti teknisempi englanti yli hilseen itsellä…

"LONDON, Jan 28 (Reuters) - Oil prices are showing signs of overheating as traders anticipate a severe shortage of petroleum this year: inventories are already low and there is little spare capacity to raise production in the short term.

Spot prices are climbing rapidly and the futures market has moved into one of the most extreme backwardations in the last three decades, a classic signal the market is expected to become very tight."

"Front-month Brent futures prices have risen by more than 20% over the last two months as fears about an Omicron-driven slowdown in consumption have been replaced by concern about the slow increase in production.

Brent’s six-month calendar spread has surged into a backwardation of more than $6 per barrel, which puts it in the 99th percentile for all trading days since 1990."

Vanhemmat nyt ostamaan lapsille (ja tottakai kaikki muutkin) Remedyn ja Rovion pelejä, niin saadaan lapset kehittymään ja osakkeenomistajat tyytyväiseksi.

3 tykkäystä

Lehto on yhtä hyvä arviomaan omaa tulostaan, kun op oli omaa osakesäästötilin aikataulua :joy:
Alle kuukausi sitten ruotsin liiketoiminnan lakkautuksella ei ole merkittävää taloudellista vaikutusta —> nyt - 7miljoonaa euroa.

Tästä tullut oppirahat maksettua, mutta kyllä lehto pettää aina :rofl:

Tietääkö joku pitkään markkinoita seurannut, että onko tämä jo uusi ennätys tulosvaroitusten määrässä?

6 tykkäystä

kuva

Cramer ei enää tykkää Spaceista yhtään :smiley:

6 tykkäystä

Todennäköisesti. Lukematon määrä niitä on tullut. Sekosin laskuissa jo kymmenen negaria sitten.