Inderesin kahvihuone (Osa 4)

En oikein keksinyt ketjua mihin tämä spesifisti kuuluisi, mutta mielenkiintoinen havainto Hesarissa että vaarallista jätettä (esim. maalit, liuottimet, moottoriöljy, akut, jne.) on tullut keräyksiin ainakin PK-seudulla ja Tampereella poikkeuksellisen vähän. Vaikka artikkelissa veikataan muita syitä, herätti tämä miettimään, että onkohan tässä merkkejä että remonttibuumi olisi nyt loppumassa vähän jyrkemmin kuin mitä jotkut ovat odottaneet?

  • PK-seudulla tavaraa kertyi keräysautoille alle 44 000 kg (joka on vähemmän kuin edellisellä kierroksella vuonna 2020 (jolloin asiakasmäärä puolittui koronan takia).
  • Enimmillään keräyskierroksella on otettu vastaan vaarallista jätettä jopa 100 000 kiloa.
  • Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) seurannassa on todettu, että myös Sortti-asemille on tuotu vaarallista jätettä tavallista vähemmän.
  • Yksi teoria on, että ihmiset käyttävät enemmän yritysten palveluita esimerkiksi remonteissa tai autonhuollossa. Yrityksillä on oma polkunsa vaarallisen jätteen keräyksille.
10 tykkäystä

kuva

Windows perkele!

10 tykkäystä

Olen sangen huolissani kotipörssistäni, avasin Nordnettini ja näytti tältä: :frowning:

image

Aika ikäviä tuollaiset yli -200 prosentin tiputukset. Pitääkö mun lahjoittaa jonnekin rahaa, kun on noin pahasti miinuksella? :thinking:

45 tykkäystä

Niin paljon ostettavaa, niin vähän rahaa. Ylä- tai alamäki, aina sama tunne :man_shrugging:

29 tykkäystä

:see_no_evil:

25 tykkäystä

Jutussa mainittu “sijoituslegenda”-arvonimi olisi hieno lisä näihin foorumilla nimen vieressä näkyviin titteleihin. :smirk:

14 tykkäystä

Ostettu pitkästä aikaa eineksiä. 1/3 täytetty porkkanalla. En tykkää lasagnessa enkä myöskään lihapullillien ja muusin kera.
Luen siis tästälähtien tuoteselostuksen opikseni.

kuva

Miksi Ihaata ei vituta laskumarkkinassa?

Nalle Puhin lisäksi hänelläkään ei ole osakkeita.

24 tykkäystä

Mutta Puhilla on kuitenkin puoli hehtaaria metsää. (Ei saakeli että oli huono läppä🤦)

60 tykkäystä

Tuosta tuli mieleen, että Nalle Puh aiheisia kirjoja eri elämänalueistahan on kirjoitettua jonkin verran. Eli Nalle Puh ja filosofit, Nalle Puh ja Tao jne. On myös näemmä Nalle Puh ja Management…

En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt Nalle Puh ja Sijoittaminen (edes englanniksi en löytänyt kirjaa, jonkin verran blogi tekstejä). Eli tuossahan olisi selkeä markkinarako jollekin kirjallisesti suuntautuneelle!

Nythän voisi olla hyvä aika alkaa hahmotella tuota kirjaa, niin olisi sitten valmiina seuraavaa nousua varten :upside_down_face:

Edit: tämänhän voisi joukkoistaa, eli alkaa ideoida mitä sijoitusoppeja noista kirjoista löytyy. Ainakin Puh on hyvin ymmärtänyt nykyarvon merkityksen (hunaja kannattaa syödä mieluiten heti).

1 tykkäys

Jos Nalle Puh olisi sijoittaja niin mihin hän käyttäisi tuota aluettaan ja perisikö hän mahdollisesti kuukausimaksua tai tuntimaksua esim jostain palvelusta. Toki jos joku leikkaisi sen nurmikon hänelle niin millä tavalla maksu suoritettaisiin ja paljon se olisi.
Tässä jotain dataa: https://kodinplaza.fi/hinnat/nurmikon-leikkaus-hinta

Hehtaari hehtaarilta olisi yksi tapa merkitä hinta ja laskea se. Toinen paljon nopeampi tapa on ottaa urakkapalkka. Urakkapalkkaan pitää sisällyttää myös mahdolliset bensakulut mitkä tänäpäivänä ovat euroopan isoimmat.
Lisädataa maa-alueen mahdollisuuksista: Ylijäämämaan hyödyntäminen puistokohteessa – Kestävyysloikka

https://www.maaporssi.fi/ -tuossa linkissä erilaisten maa-aineiden hyötykäytöstä ja kierrättämisestä. Puhutaan sitowisen toiminnasta jne.

2 tykkäystä

Yksi tapa ajatella asiaa voisi olla hiilinielu? Kaiketi tuo metsä on sitonut melko hyvin hiiltä koska puusto osittain vanhaa ja kelottunutta. Oksia käytetään hyötytyökaluina jne.

Taitaa siellä olla viljelystoimintaakin (kani)?

Hunajan tuotantokin on ilmeisen korkealla tasolla, joskin hävikki myös merkittävää.

Tämän lisäksi siellä on hyvin vahvaa tarinatalouden osaamista (möhköfantit yms.). Itse asiassa tuo alue on tuottanut huomattavaa tuottoa Disneylle (tästä varmaan löytyy jostain dataa, oikeudet taitavat olla menossa umpeen) - mikä on ollut mahdollinen tuotonjako Disneyn kanssa?

6 tykkäystä

Taitaa hunajat mennä kuitenkin parempiin suihin, ettei paljoa myytäväksi jää.
Toki korkean inflaation ympäristössä hyvä ratkaisu tuottaa omat hinajat

Puolen hehtaarin metsän asukkaiden sijoitustyylit täältä:

3 tykkäystä

Kun tähän alettiin niin Muumilaakson asukkaat eivät varmasti hätkähdä tällaisesta pienestä pörssiheilunnasta,monelle soisi Muumipapan ja Muumimamman asenteen,vai oletteko nähneet että jossain vaiheessa vaipuneet epätoivoon,kaikesta selvitään vaikka pyrstötähti uhkaa.

7 tykkäystä

Olen joskus miettinyt, miten muumeilla voi olla niin korkea elintaso vaikka kumpikaan vanhemmista ei käy töissä. He ovat myös todella leppoisia omaisuutensa suhteen, esimerkiksi kun jaksossa ”Laineilla lipuva teatteri” Muumitalossa on valtava vesivahinko, Mamma toteaa vain että ”veikeää”.

Syy leppoisuuteen löytynee Muumipapan nuoruudesta. Hänen ensimmäinen tapaamansa henkilö orpokotipaon jälkeen oli Fredrikson, ja heidän välilleen syntyi heti syvä ystävyys. Fredriksonissa yhdistyy ilmiömäinen tekninen taitavuus ja luovuus, neuvottelutaidot ja kyky päästä lähelle valtaapitäviä. Ei ole epäilystä, etteikö hän näillä avuilla perustanut hyvin menestyksekästä yritystä, josta Muumipapalla voi siemenrahoittajana hyvinkin olla vaikka 10% siivu, jota hän hallinnoi verotehokkaasti holding-firmansa Muumipappa Capitalin kautta. Pappa on leppoisa miljonääri, rahoittanee muidenkin laakson asukkaiden elämää. Valinnut suojaisen ja syrjäisen asuinpaikan laaksosta välttääkseen liiallista huomiota.

127 tykkäystä

Muumit eivät kakkaa, joten eivät myöskään syö. Eivät hae ikuista talouskasvua, vaan se mitä on nyt, riittää myös tulevaisuudessa.

6 tykkäystä

:smiley: :+1: Ja millähän se loisija Nuuskamuikkunen elelee.

3 tykkäystä

Jos nuuskis menee etelään vuosittain niin hänenhän on oltava oikeasti rikas sekä rakas muttei sentään köyhä varas. @Salvelinus

2 tykkäystä

Tove Janssonin kirjassa “Muumipappa ja suuri lyhyeksimyynti” (1964) kerrotaan, kuinka Muumipappa shorttasi onnistununeesti sähköä tuottavaa hattivattitehdasta ($WATTI) huipulta. Nykyäänhän nuo jämähattivatit kulkevat Muumilaaksossa suurina laumoina ja herättävät ikäviä muistoja kuplasta. Mörkö oli longina, siitä myrtsi käytös.

124 tykkäystä

@Kale-possu oletko ihan varma ettet ole saanut auringonpistosta?!

5 tykkäystä