Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kiitos vastauksesta! :slight_smile:

1 tykkäys

Onko normaalia että reaalitalletus nordnetissä kestää yli pari päivää?

Mitä teen, jos reaaliaikainen talletus ei näy heti salkussani? | Nordnet | Nordnet | Nordnet

Jos teit talletuksen reaaliaikaisena ja siirtoyhteys katkesi jostain syystä (esimerkiksi netti katkesi, teit talletuksen klo 22.45–8.00 välisenä aikana tai et palannut Nordnetin palveluun talletusta tehdessä), talletus tulee perille viitesiirtona. Viitesiirroissa kestää 1-3 pankkipäivää.

1 tykkäys

Joo löysin tuon, ajattelin vaan onko yleinen ongelma koskatähän asti aina toiminut

Ei ole missään nimessä normaalia. Olen tehnyt talletuksia runsain määrin ja osa niistä tuon muka tarkan ajanjakson ulkopuolella. Kaikki ovat tulleet heti paitsi yhden kerran, jolloin oli selaimessa etukäteen ilmoitus, että ne toimivat huonosti.

1 tykkäys

Hmmm… Mitähän Buffett on sanonut Venäjä-riskeistä??

18 tykkäystä

Täytyy tähän vielä lisätä joskus kuulemani ja toimivaksi todettu vinkki, joka pohjautuu siihen että ihmiset yleensä tykkää kertoa omasta työstään tai intohimoistaan.

Kelle tahansa voi siis rohkeasti lähettää esimerkiksi tämän tyylisen viestin:

“Moikka! Teet mun mielestä tosi siistejä juttuja, ja musta olisi mielenkiintoista kuulla ja keskustella niistä lisää. Haluisitko lähteä joskus yhdessä lounaalle tai kaljalle?”

Kuten todettua niin yleensä ihmiset ovat otettuja tällaisesta viestistä ja mielellään suostuvat pyyntöön. Vinkin hyödyntäminen ei myöskään rajoitu pelkästään sijoittamisen aihepiiriin, vaan sitä voi hyvin yleisesti hyödyntää muidenkin teemojen parissa. :blush:

12 tykkäystä

Taitaa tosiaan olla jotain bugitusta, kun myös esim. Harviallakin näytti, että hallintarekistyröityneiden osuus tippunut yli 40:stä prosentista 3,21 prosenttiin. Kyseiselläkin yhtiöllä hallintarekistyröityjen osuus ollut useamman vuoden yli 40 prosentin.

Tämä on kaksiteräinen miekka eli korkea inflaatio itsessään tuhoaa pitkän aikavälin talouskasvun. Siksi korot voivat nousta ja todennäköisesti nousevatkin taantumasta huolimatta. Inflaation tappaminen on 1. prioriteetti.

1 tykkäys

Korot voivat nousta, mutta oma arvaukseni on ettei enää paljoa. 12 kuukauden Euribor pyörii nyt ykkösen molemmin puolin, jyrkkä nousu on ainakin hetkellisesti ohi. Nousevat hinnat vievät ostovoimaa kuluttajilta, joka jäähdyttää taloutta nopeammin kuin korko. Täällä Euroopassa inflaatio ei ole siirtynyt palkkoihin koska työmarkkina ei ole niin vahva. Edelleenkin arvaus, mutta veikkaan, että talvella näemme heikkenevää työllisyyttä ja sitä kautta palkkapaineiden laskua.

4 tykkäystä

Kysymys viisaammille: Kaikkialla kuulee että “normaalisti” ja talousoppien mukaan korkojen pitäisi ylittää inflaation. Miksi nykyään puhutaan että näin ei tarvitse olla ja 1% euribor riittäisi hillitsemään melkein 10% inflaatiota.

Edit: esim mistä keskuspankit tietää onko energia vuoden-kahden päästä yhtään halvempaa? Jos joku nyt kommentoi että “koska inflaatio johtuu energiasta” eikö se aina johdu jostakin :sweat_smile:

6 tykkäystä

Jos energia on kahden vuoden päästä saman hintaista kuin nyt niin se ei enää nosta inflaatiota suoraan. Välillisesti se toki voi vaikuttaa kun se huomioidaan täysipainoisesti lopputuotteen hinnassa.

1 tykkäys

Yksinkertainen vastaus on, että inflaation ollessa suurempi kuin lainakorot (negat. reaallikorko) kannattaa lainata ja investoida.

Nykypäivänä tilanne on monisäikeinen massiivisten velkatasojen takia.

10 tykkäystä

Turha lainata, koska tuossa ei ollut mitään perusteita. Tähän päivään asti voimassa ollut ohjeistus annettiin tämän vuoden puolella, joten Vareliuksen sanomiset viime vuoden Q2:n jälkeen eivät paina vaakakupissa ollenkaan.

2 tykkäystä

Ei kai niitä ole mikään pakko sijoittajan huomioida, mutta milloin olisi pettymyksen toden näköisyys ollut suurempi kuin nyt q2?

Mielenkiintoista nähdä Kuinka OP tavoitehinta 140e Qt kohdalla tulee muuttumaan.

23 tykkäystä


Ei ole aihetta vaihtaa mielipidettä vieläkään.

14 tykkäystä

Ei tuo QT:n negari kyllä uskoa vahvista! Ketutus ja pettymys painaa päälle. Aaargh, mutta kait tästäkin selvitään vähitellen. Pieni tauko kyllä taitaa olla paikallaan kun sen verran huonosti salkulla menee. Miten sen tyyneyden sitten saavuttaa? En ole varma, mutta kokeilen lievittää surua ensiksi kunnon burgerilla, cokiksella ja kakku kahveella :hamburger: :cake: :coffee: :tada:. Toivottavasti tästä vielä mieli kirkastuu :pray:.

34 tykkäystä

Vasta perjantaina riemuitsin kun salkku oli punnertanut -0,02% tasolle -14% tuntumasta. Se siitä riemusta, kun QT veti maton jalkojen alta jälleen kerran. :joy:

Ensi kerralla sitten viisaammin ja isoa kuvaa katsoen, eikö vaan?

14 tykkäystä

Oli tuossa lomaillessa näköjään Howard Marks ehtinyt julkaista uuden memon.

Nämä tulee aina luettua, vaikka paljonhan Marks kierrättää vanhoja ajatuksiaan. Parhaiden ideoiden äärelle on toki aika ajoin syytä palatakin!

Tämä pätkä resonoi aika hyvin sen kanssa mitä omassa salkussa on viimeisen noin vuoden mittaan tapahtunut. Joka jaksolla ei voi pärjätä, mutta pidetään fokus siinä missä ennenkin. Hyviä yhtiöitä, joista voisi tulla jopa erinomaisia pitkäksi aikaa kohtuulliseen hintaan siis jatkossakin! Välillä markkina ostaa nämä tarinat vähän liiankin hyvin ja nyt kärvistellään krapula pois :wink:

12 tykkäystä