Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Sopimusehdoissa poismuutto on ainut tapa, jolla sopimus katkeaa. Ei ole itsellä kokemusta tästä, että ottaisi sopimuksen eri ihmisen nimiin ja vähän mietityttää, että tullaanko näihin jotenkin puuttumaan ensi vuoden aikana?

Entä jos katkaisee sähköt kokonaan?
Vaikka kesällä, x ajaksi. Onko pakotettu jatkamaan samalla sopparilla mikä.jäi kesken?

Tai joku.sähkönkäyttöpaikka missä ei asu ketään. Joku varasto, kesämökki tms.

Ottaa vuokralainen joka tekee oman sopimuksen? Jos olet itse ns. “Mahasta kiinni”
Määrä-aikaisesi kanssa.

Vaatii varmaan ottamaan selvää.

1 tykkäys

Voxtur Aikaisemmin laittamani weekly bear flag toteutui menestyksellä ja valuminen jatkuu. Tukitasoja ei käytännössä enää ole, mutta ehkä tuo 09/2020 monthly low vielä sellaisesta käy. Ei ole markkinoilla luottoa tämän yhtiön tuloksen tekoon. Ehkä tässä nähdään vielä sellainen flash crash.

Tässä nauroimme, vaikka nyt Voxturilla ei teknisesti ole enää tukitasoja. Mikään ei korvaa sitä tukitasoa ja lämpöä, mitä Voxtur on saanut/tulee saamaan täältä Inden forkan veljiltä. :+1:

Huomenna kun taas uusi pörssipäivä koittaa - raha palaa ostolaitaan ja synkät pilvet poistuu flash crashin osalta. Näin povaan ja seivaan sijoituksiamme. Tämä ei ole suositus mihinkään. :sweat_smile:

9 tykkäystä

Testaan, sorry häiriö :innocent:

16 tykkäystä

Nyt on melkolailla kaikki jouluostokset kierrelty ja samalla tuettua useammankin osakkeen tasetta :smiley: Microsoft, Tokmanni, Citycon, Kesko, Cloetta, Clas Ohlson…

Plussaa Tokmannille varastosaldon oikeellisuudesta. 1 kpl oli jäljellä Tärkeää Tuotetta™ koko Espoon Tokmanneissa webbisivujen mukaan ja tasan 1 kpl löytyi kuin löytyikin takamet- eikun Sinimäen Tokmannilta, yleisemmän lopputuloksen “joo, tän mukaan meillä pitäis olla kolme, muttei löytynyt varastostakaan yhtään” sijaan :slight_smile:

Tuli ihan mieleen se Arnoldin joululeffa, Jingle All The Way kun suhasi halki, poikki ja pinoon :racehorse:

9 tykkäystä

Voi.
Kurssin kehitys. Viimeinen kuukausi +35,52%

6 tykkäystä

Eikun shortsit jalkaan ja lenkille!

Stockmann verkkokaupan SPORT-SHORTSIT

Tavoitehinta. Suositus
2.00 EUR. Vähennä

4 tykkäystä

@Eemeli_Oikarainen kirjoitteli DuPont-kaavasta. :slight_smile:

Tuloskasvua saadakseen yhtiön tulee investoida kapasiteettiin, jolla tuottaa lopulta myytäväksi tarkoitettuja tuotteita ja palveluita. Luonnollisesti kaikki tuloskasvu ei luo arvoa, jos kasvuun investoidulle pääomalle ei saada pääoman kustannusta ylittävää tuottoa. Liiketoiminta luo arvoa, jos liiketoimintaan investoidun pääoman tuotto ylittää sille vaaditun kustannuksen (ROIC > WACC). Sama pätee myös kasvuun. Kasvu itsessään luo arvoa vain, jos uudelleensijoitetun pääoman tuotto ylittää sille vaaditun tuottovaateen. Sijoitetun pääoman tuotto on puhtaasti liiketoiminnan ansaintakyvyn ja pääoman allokointitaidonmittari, sillä se ei oman pääoman tuoton tapaan ole alisteinen tehdyille / tehtäville rahoituspäätöksille. Rahoituspäätösten vaikutusta on aiemmin tarkasteltu täällä ja täällä.

Dupont
image

17 tykkäystä

Itsekseni vain pohdiskelin, et kuinka moni Suomalainen yritys on onnistunut Saksassa markkinoiden valloitusretkellä ? Mieleen tulee Soneran UMTS-kaupat, Fortumin Uniper-kaupat. Nyt pohdiskelen paljonkohan Kamux voisi vielä hävitä. Viime vuonna Kamux osti ilmaa 3.7 miljoonalla. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008142244.html

Onko siis osake aliarvostettu vai syystäkin nyt oikein hinnoiteltu.

Kamux ei ole onneksi valtio-omisteinen, mikä on tähän asti tainnut olla vaadittu kriteeri siihen, että kykenee hukkaaamaan miljardeja saksaan. :smiley:

Sitten kun Solidium alkaa nurkkaamaan yritystä JA Saksa mainitaan, on parempi juosta.

11 tykkäystä

Saksaan on hassanut varojaan myös Outokumpu.

2 tykkäystä

Ostin eilen shorttia ja nyt näyttää että se on kiinni nii onkose nyt sulettu aukeeks ja saankomää rahoja poijes🙈

Nokia myös sai poltettua mainetta ja rahaa Saksassa.

1 tykkäys

Yksi kullan omistamisen syy on ainakin toinen: kullalla on yleensä arvoa siinäkin tapauksessa, mahdollisesti jopa varsinkin siinä tapayuksessa, että koko muu yhteiskunta romahtaa ja tietoverkot lakkaavat toimimasta. Tässä tapuksessa voit ommella kultaharkkoja takkisi vuoriin ja yrittää selvitä niillä tiukoista paikoista. Kulta on siis dystopiavaluutta.

Mutta uskoakseen kryptojen voittoon täytyy uskoa toisaalta yhteiskunnan vakaaseen toimintaan, varsinkin sähkön ja tietoverkkojen osalta. Mutta toisaalta pitää uskoa fiat-valuuttojen menettävän arvonsa ja koko talousjärjestelmän romahtavan :smiley: .

2 tykkäystä

Mitä tuotetta tarkalleen ostit?

Olen vähän skeptinen tuon ajatuksen kanssa.

Sanotaan, että yhteiskuntajärjestelmä romahtaa. Kuka on tuossa vaiheessa valmis luopumaan ruuasta, polttoaineesta tai muusta elintärkeästä saadakseen hyödytöntä kultaa? Jos mitään yhteistä talousjärjestelmää ei ole, niin sen arvosta ei voi ikinä olla varma.

Luulisi, että puolukka pitäisi maailmanlopun skenaariossa paremmin arvonsa kuin kulta :smiley:

11 tykkäystä

Puhuttiin @KaroliinaLoikkanen kanssa vastuullisesta sijoittamisesta, mutta ei mitään ESG-hömpötystä vaan käytännön näkökulmasta miten kasvava sääntely, ilmastonmuutos yms. voivat vaikuttaa pörssiyhtiöihin.

8 tykkäystä

Tähän mennessä kriiseissä kulta on säilyttänyt arvonsa. Veikkaan, että ähän mennessä kulta on säilytänyt kriiseissä arvonsa, koska koko maailman yhteiskunta ei ole romahtanut ja kulta on ollut helposti mukana kannettavissa ja vaihdettavissa muihin valuuttoihin tai suoraan hyödykkeisiin ilman minkäänlaista infrastruktuuria.

1 tykkäys

Arvopaperin entiseltä foorumilta reilun vuosikymmenen takaa löytyy tämmöinen tapaus. Kuvankaappauksen laatu ei ole parhaasta päästä. Mitähän pörssipelurille ja hänen sokereilleen kuuluu nykyään. Onkohan hänellä käyttäjää tällä palstalla

54 tykkäystä

Mites tuo sokerin hinta on kehittynyt? :joy::face_with_hand_over_mouth:

9 tykkäystä