Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Samaa mieltä kaikista noista ja tuon kauppalehtimäisyyden olen laittanut myös merkille. Kyllähän se kummastuttaa kun yrittää liputtaa jotain päivänselvää 0-postausta yhtiöketjusta niin tulee vain ilmoitus, että viesti on jo tarkistettu. Samat asiat tosiaan kiertää ketjuissa moneen kertaan. Melko puuduttavaa olisi aloittaa tutustuminen esim Kamuxiin tai Harviaan lukemalla ketju alusta asti. Tämänkin takia hämmästelen tuota nykyistä yhä vaan löysistyvää linjaa. Onkin mukava löytää silloin tällöin yhtiöketju, jossa on vähemmän viestejä, mutta lähes kaikki täyttä asiaa. Helpottaa kummasti tutustumista yhtiöön. :slight_smile:

8 tykkäystä

Ei käy kateeksi forkan modeja kun lukee viimeaikojen tapahtumia täällä
image

40 tykkäystä

Moi arvon ihmiset. En tiedä, meneekö tämä ihan ohi kahvihuonekeskusteluiden mutta en tiedä parempaakaan paikkaa, mistä tätä kannattaa kysyä.

Aloitan tänä syksynä opinnot korkeakoulussa, joten pystyn nyt hakemaan opintolainaa. Opintolainalle mulla ei ole mitään järkevää käyttöä, joten aion sijoittaa ainakin suurimman osan opintolainasta osakkeisiin. Mulla ei kuitenkaan ole hajua, mikä opintolainan viitekoroksi kannattaa valita.

Euribor 12 kk 1.023 % vai prime Op:lla 0.25 %.

Kumpi näistä saattaisi teidän mielestänne olla järkevämpi valinta? Netistä en oikein löytänyt minkäänlaista tietoa.

3 tykkäystä

Kirjastossa sattui silmään John D. Rockefellerin muistelmat vuodelta 1909. Hän aloitti nollasta ja nousi BKT:hen suhteutettuna USA:n historian rikkaimmaksi ihmiseksi. Parhaimmillaan omaisuus oli liki 3% BKT:stä. Vertailun vuoksi Muskin 200 miljardia Teslan $1200 huippukursseilla taisi hipoa yhtä prosenttia. Lisäksi Johnin omaisuus arvostettiin huomattavasti konservatiivisemmin kuin Elonin.

Rockefeller oli jo teini-iästä lähtien yrittäjä henkeen ja vereen. Hän haistoi öljyn suuren potentiaalin varhaisessa vaiheessa, ja palkkasi kovia kemistejä jotka kehittivät innovatiivisia jalostusmenetelmiä ja onnistuivat hyödyntämään jalostuksen sivutuotteitakin (parantaen tietysti marginaaleja). Täysin häikäilemättömästi Rockefeller raivasi kilpailijat tieltään. (Tästä tulee mieleen vaikkapa Microsoft 90-luvulla.) Hänen Standard Oil -firmansa saavutti lopulta täyden monopoliaseman. Hän dominoi myös USA:n rautatieverkkoa mielin määrin.

Lopulta pitkien oikeudenkäyntien jälkeen Korkein oikeus pilkkoi firman yli 30 osaan 1910-luvulla. Osista versoi Exxon, Mobil, Esso ja monia muita.

Rockefeller sai postuumisti suurimman mahdollisen kunnianosoituksen, kun vuonna 1961 Carl Barks nimesi öljyaiheiseen tarinaansa Roopen uudeksi vihamieheksi John D. Rockerduckin, joka tunnetaan Suomessa Kroisos Pennosena.

(Jos Rockefeller herätettäisiin nyt henkiin, hän saattaisi lisätä prinsiippeihin: ”Älä väittele Stocka-meemisammakoista somessa, vaan käytä sekin aika liiketoiminnan kehittämiseen.”)

61 tykkäystä

Päiväkoti-ikäisille lapsille käy joskus näin. Kerrottuaan hassun jutun, joka sai muut nauramaan, kertovat ne sen uudelleen. Ja uudelleen. Ja aina vaan uudelleen. Ei variaatiota, koska hassu juttuhan oli jo hassu sellaisenaan. Parin toiston jälkeen kaverit yrittävät sulkea korvansa, mutta aikuisten mielestä se saattaa olla vielä hellyyttävän pöhköä. Ännännen toiston jälkeen ymmärtäväisiltä aikuisiltakin menee hermot. Joku ehkä tekee palveluksen hassuttelijalle ja yrittää keskeyttää tämän, mutta on niitä lapsia, jotka eivät millään hahmota jankkaamisen ja hassuttelun eroa. Lopputuloksena pahimmillaan on ärtymys, kiukku ja sosiaalinen eristäytyminen.

25 tykkäystä

(Uusi?) Meemiketju luotu. Ei kun meemeilemään!

9 tykkäystä

Valitsisin sen kummalla juuri nyt korko (viitekorko + preemio) on alempi. Kukaan ei voi varmaksi sanoa, kumpi on parempi koko laina-ajalle. Seuraavan lainan (asunto tms.) ottasin sitten sillä toisella viitekorolla, niin tulee viitekorkoriski hajautettua.

5 tykkäystä

Meillähän oli jo yksi meemiketju…miksi luotiin toinen??

12 tykkäystä

Viimeaikaisten tapahtumien siivittämänä suosittelen laittamaan tämän soimaan foorumia selaillessa:

3 tykkäystä

En saanut aikaiseksi, mutta osui jossain vaiheessa silmään kun @Verneri_Pulkkinen linkkasi QT(?)-ketjuun jonkun toisen ketjun saatteella "pieleen menneiden analyysien kritisointi"tms. Noh aikani kuluksi pläräsin tämän auki ja selailen alkupään viestejä kunnes keskustelu kääntyi hetkessä muutamien nimimerkkien henkilökohtaiseksi kinasteluksi ja meno oli mallia lastentarha.

Tarinan opetus että jos kurssikäyristä tupataan sanoa: “jos tämän hetkinen -40% harmittaa niin katsokaa viiden vuoden kehitystä niin lafka onkin performoinut loistavasti”, niin samalla voi sanoa että jos foorumi tuntuu joskus hieman taantuneenkin, niin kun aikajännettä venyttää tarpeeksi pitkälle niin olemme kuin olemmekin hieman kehittyneet inderes sapienseina tuosta 2018(?) vuoden kivikaudelta.:man_shrugging:t3::sweat_smile:

Edit. https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-pieleen-menneet-suositukset

Edit2. Jaha näköjään linkkasin jonkun tietyn viestin kyseiseen ketjuun mikä ei ollut tarkoitukseni niin muokkasin ketjun alkuun.

8 tykkäystä

Aikaisempaan tuli laittaa vain parhaat meemit. Uudessa on vapaus postata myös ei-niin-parhaita.

24 tykkäystä

Asia kunnossa xd. Mielenkiintoinen toteutustapa laadun välillä mutta joo :upside_down_face:

2 tykkäystä

Sauli “Ei kahta sanaa” Vilen. Mallisalkkukatsaus (5.8.2022) - YouTube

Hienoa informaatiota! Lisää vaan sisään :grinning:

2 tykkäystä

Sijoittamisen tulisi olla tylsää. Sijoittamalla hankitussa ylisukupolvisessa vaurastumisessa pikku finanssi- ja Eurokriisit saatikka koronadipit ovat vain kärpäsen surinaa korvassasi. Tärkeintä on vain pysyttäytyä pitkäaikaisessa sijoitussuunnitelmassa. Se kuitenkin näyttäisi olevan vaikeaa.

Pitkäaikaisessa sijoitussuunnitelmassa pysymisen päivittäinen hehkuttaminen, kuuluuko se foorumille? En osaa sanoa.

Sen voi katsoa arvottomaksi spämminksi, mutta samoin sen voi tulkita tueksi pitkäjänteiselle sijoittamiselle.

3 tykkäystä

Lentävä lähtöhän tuohon “Inderesin meemiketjuun” tuli, selvästi oli tilausta. Hörähtelin kun selailin läpite.

Aivan loistavaa. :ok_hand:

Näillä eteenpäin.

12 tykkäystä

Noh, piti tämäkin nähdä. Kanssaihmiset hermostuivat jatkuvasti postatusta köllöttelevästä sammakosta. Kyseinen Amphibia on liittynyt poikkeuksetta yhteen yhtiöön. Foorumin sääntöjen mukaan tämän selkärankaisen postailu hehkutteluketjussa on ollut ok, kaikille ei toki. Närästys tuntuu voimakkaimmin heillä, joilla ei ole kyseiseen meemeilyyn liittyvää arvopaperia salkussa. Foorumi on lähtenyt vaaralliselle tielle: kaikkia ei voi miellyttää, ei eikä pidäkään. Hitaat on sormet ,jos ei ärsyttävää Kermittiä saa ruudulta skrollattua pois ennen kuin otsasuoni alkaa vaarallisesti sykkiä.

14 tykkäystä

Sellaista täällä kahvihuoneessa kyselisin, että palkkaako Inderes pian jonkun henkilön lukemaan noita aamukatsauksen kirjoitettuja juttuja ääneen esim. Inderes appiin? Helpottaisi allekirjoittaneella Inden materiaalin seuraamista, koska aika on kortilla lukemiseen, mutta kuunteluun on kotitöiden ja harrastusten ohella aikaa.

Edit. Lisäisin, että Lars Svedberg lukemassa makron madonlukuja antaisi teemalle sen ansaitseman vakavuuden

7 tykkäystä

TAIWAN :heart:
"Mattlinin mukaan kaluston määrän ja laadun suhteen saaren asevoimat ovat maailmanmitassa melko vahvat, enemmän kysymysmerkkejä on ollut ilmassa koulutuksen, esimerkiksi vain muutamaan kuukauteen lyhennetyn asepalveluksen, ja puolustustahdon suhteen.

– Jotkut ovat ehkä Kiinassa ajatelleet, että siellä olisi myötämieltä Kiinaa kohtaan ja että taistelu luovutettaisiin helposti. Mutta kuten on nähty Ukrainan osalta, niin sen varaan ei kannata laskea, Mattlin sanoo."

4 tykkäystä

Normaalisti tämä olisi hyvin helppo kysymys, mutta tällä hetkellä kaikkea muuta. Perinteisesti mahdollisimman lyhyt euribor on ollut taloudellisesti järkevin, mutta tuossa oli puoli vuosikymmentä negatiiviset korot ja nyt korot heiluvat poikkeuksellisen rajusti. Pankit lopettivat alle vuoden euriborien tarjoamisen kokonaan.

Nuo primet puolestaan ovat perinteisesti hyvin huonoja valintoja. Nyt voi kuitenkin olla ettei esim OP ole ehtinyt päivittämään, jolloin voit hetkellisesti hyötyä matalasta korosta. Kannattaa kuitenkin huomioida ettei tuo ole suinkaan kiinteä korko, vaan OP tarkistaa sitä tasaisin väliajoin.

Itsellä on 12 kk euribor.

EDIT:
@Olen.Otto sieltä se Primen nosto tuli 0,25 → 0,75

5 tykkäystä

Tässä on kiva ja rento juttu Mikaelista, juttu ei ole maksumuurin takana. :slight_smile:

"”Katkaisen internetin aina viikoksi joka kesä, eikä minua silloin tavoita kuin soittamalla tai tulemalla ovelle koputtamaan. Se myös pakottaa organisoimaan kaikki työt niin, ettei mikään jää hoitamatta ennen lomalle lähtöä.

18 tykkäystä